Nejste přihlášen/a.
uZdar, mam Celestron AstroMaster 114 EQ, se kterým vidím docela daleko, mnohdy ani nevim, co vidím. Každopádně jsem viděl dost podivné ukazy. Pozoruji vesmír 4 hodiny denně (live). Pořád vidím nějaké objekty, které jsem si myslel, ze jsou satelity, jenže nejsou. Přes den pozoruji úplně jiné objekty ve stejných sférách (napr velký vůz není velky vůz, ale "hvězdokupa tisíců hvězd", která nemá konec, ale v noci vidíme velký vůz o 7 hvězdách.(dalka neni řešení). To je jen začátek. Včera jsem viděl podivný objekt v úhlu severozapad od rovníku 40 stupňů. Dle teleskopu byl ve vzdálenosti 48000km a velikost jeho válcového tvaru by měla byt 400m šířka, délka 150km. Světlo bylo podél jeho těla a nevypadalo to jako svetlo, ale jako laserovy paprsek při skenování papíru. Nicméně, to byl jen muj prd, ted přijde to, proč sem píšu, a to je to, ze satelity vidím ve výšce desetitisíců km, ale dle pozemských firem jsou jen do 1000km nad zemi, proč? Vzdálenost slunce sedi, ale to je tak jedine, jinak je to všechno totálně bud ku.evsky málo nebo hodne. Je tu jeste někdo, kdo se tím zabývá a měří?
Jeste jedna věc, všimli jste si, ze v perifernim vidění vidíte více, než v přímém viděni? Zkuste hodinu pozorovat vesmír v noci, a v periferiích uvidíte pohybující se objekty, a kdyz se na ne zaměříme, tak zmizí
Je otázka, kde se ten údaj vzdálenosti bere. Pokud vím, tak zrovna určení vzdálenosti je velký problém, bylo by potřeba pozorování ze dvou míst. Neni to prostě jen přiřazení nejpravděpodobnějšího objektu z databáze tomu, co počítač vidí.
Zkusme předpokládat, že teda ta vzdálenost nebyla 48 ale jen jeden tisíc. Pak by všechno bylo (cca) 50x menší, (cca) 10 metrů šířka je v pohodě, ta délka 3 kilometry by ale byla dost divná (vůbec nepřijde vám to divné 150x0.4 to neni válec ale spíš tyč).
S tím pozorováním ve dne a v noci, Země se otáčí, takže ve dne je vidět jinam, než v noci. Moc nevěřím, že by přes slunce bylo možné pozorovat hvězdy. Vím, že se vypráví ten příběh s hlubokou studnou, ale ani to podle mě není jisté, přecejenom atmosféra světlo rozptýlí a i když zmizí přímá složka, tak ta difuzní (rozptýlená) na přesvícení hvězd stačí.
Možná by pro představu stálo za to dát sem nějaký screen, abychom věděli, o čem se bavíme. Třeba se i najde někdo, kdo to uvede na pravou míru.
Je samozřejmě v pořádku přemýšlet o provedeném pozorování.
Když s tebou je to těžký.Pozoruješ čtyři hodiny zadek a pak vidíš jen svůj prd.Jsi se včera podíval i zepředu a viděl jsi válcovitý tvar a nevíš co to je? Kdo ví co s tím prdítkem za čtyřiapůl tisíce pozoruješ a jak je to přesný.Budeš muset zajít do určité skupiny obyvatel.Tady moc pozorovatelů asi není
.
Podle me tam dali nějaký obrázek a Ja jsem oklaman, ze vidím vesmír. Budu zarizeni reklamovat, díky!
A máš to prdítko vůbec nasměrovaný na nebe? Abys náhodou nešmíroval veřejný osvětlení v 500m vzdálené vesnici
Jo a všichni lžou.Doufám,že nebudeš tvrdit,že jsi ve svých nynějších dvanácti letech nikdy nelhal.Jdu si sednout na zahrádku na .Večer uvidím hvězdičky určitě i bez prdítka
jestli nebudu unesen nějakým mimozemšťanem.
To víte, že lhal. A je mi 13. Lhát je lidské, přirozené. Tak bych si dal pivo, ale ještě nemohu. Když už si půjdete omrknout ty hvězdičky, zkuste sledovat periferně, třeba z této nesmyslné diskuze uděláme něco lepšího. Dluhy v obilí znáte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.