Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem,
máme zde jeden z posledních letošních teplých víkendů a odpoledne jsem se rozhodl jet se ještě vykoupat na venkovní bazén. Při této souvislosti mě napadla jedna z dalších neškodných a nicneřešících otázek, viz předmět.
Máte je rádi? Nemáte? Nevadí vám? Je vám to jedno? Já je většinou moc nemusím například v brněnském bazénu Ponávka je jich asi 20 po celém dně a navíc takových těch ošklivých
naštěstí dnešní moderní bazény mají třeba na dně koryto (podobné jako přeliv na stranách bazénu), to mi třeba vůbec nevadí..
Když jsem se jako malé děcko díval na
Typická nehoda při chybějící ochranné mřížce na odtoku. Podobné se stalo šestileté Abigail Taylor v Minneapolisu v roce 2007. Po převezení do nemocnice zjistili, že jí chybí některé vnitřnosti. Bylo jí nově transplantováno tenké střevo, játra a slinivka břišní. Bohužel, na komplikace po transplantaci v březnu 2008 zemřela. U nás, co vím, se naposledy na takové kanálové pasti utopil (spíše udusil pro zcela stlačené plíce ve velkém nasávacím potrubí divoké řeky) v roce 2016 čtrnáctiletý chlapec v Liberci při hře na schovávanou se spolužáky. Na Slovensku pak 2015 v Banské Štiavnici zemřel přisátím hlavou dolů k odtoku chlapec jménem Janko (10 let). Toho dokonce museli vytahovat lanem - byl přisátý tak, že jej vytáhnout jinak nešlo. Zde přichází na řadu zdravý rozum: proč napřed nevypnuli čerpadla, že? Jak vidno, je potřeba si dávat pozor samostatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.