Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré hodiny neznámého typu

Od: janmikes odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, nevím si rady , kam zařadit tyto hodiny, jaký sloh nebo typ

Staré hodiny neznámého typu
Staré hodiny neznámého typu #2
Staré hodiny neznámého typu #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, já si myslím (narozdíl od první odpovědi), že to je profesionální výroba a vidím v tom (snad) Art Deco či kubismus. Zdravím!

hodnocení

3x

Typ - mechanické pendlovky, asi půlky. Pokud čtvrťové, poznáte podle bití... Sloh - těžko říct, možná to je napadené kutilem, nekloním se ani k art deco ( přijde mi to jako neprofesionální provedení) ani ke kubismu ( moc obloučků, málo hran). Za mě - šikovný truhlář s fantazií, strojek bůhvíodkud, ciferník - nevěřím svým očím, něco takového jsem ještě neviděl...

kiki

ciferník - samodoma výroba ze starého víka od hliníkového kotlíku? *hi* *smich*

Staré hodiny neznámého typu #4
Staré hodiny neznámého typu #5

jiofa
hodnocení

1x

Profesionální truhlář možná ano, ale mistr hodinář nikoliv. Takový panty na dvířka by tam mistr nikdy nedal. Tam profesionalita určitě není.

sasa*
hodnocení

0x

Myslím , do nezařaditelných. Stáří určit dle strojku v hodinách. Jinak myslím, že to dělal nějaký truhlář doma.

janmikes
hodnocení

0x

Staré hodiny neznámého typu, děkuji všem za rady- už není třeba další rady- již jsem našel , co jsem potřeboval

Fajn, šikula. A seznámíte nás s tím, co jste zjistil? Několikery pendlovky doma mám (dvanáctery), takové ne, rád se něco nového naučím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]