Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Anonymita

Od: lexa odpovědí: 24 změna:
Asi se to tady už rozebíralo, ale i tak se zeptám, proč preferujete vystupovat pod nickem, a ne pod svým pravým jménem? To se stydíte za své názory, že je uvidí rodina a přátele, nebo proč?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Pouzivam nick, protoze kazdy, kdo me pozna, mi stejnak pomerne zahy nemuze prijit na jmeno.

07.09.23 13:38

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, ono se to mění - dříve chtěl být na internetu každý anonymní a s příchodem soc. sítí je tomu naopak. Ona ani zde stále stejná a dlouho používaná, registrovaná přezdívka není zcela anonymní a časem si obrázek o ostatních uděláte (a oni zase o Vás). A stejně nevíte, jestli je to jméno (pokud ho zde u někoho vidíte) skutečně pravé. Zdravím!

hodnocení

0x
Tak začněte vy
lexa
hodnocení

Ve zkratce, mám rád svoje soukromí a i přes můj nízký věk, na soc. sítích jsem jako duch, žádná moje fotka nebo nějaké veřejně dostupné informace.
Prostě mám svou internetovou identitu a svou osobní, můžou být podobné/stejné ale jsou neslučitelné. Pro mě osobě, být influencer je snad ta nejhorší věc.
uka
Presne tak, ne kazdy je nadan byt verejne znamou osobou :) natoz influencer (pokud vubec vis, co to slova znamena).

hodnocení

0x
Nestydím se za své názory. A rozhodně se nebojím,že by je viděla má rodina. Je to má rodina- mé názory zná. Pokud chcete, tak si přece můžete dat například petrnovak. Já nevidím nejmenší důvod, proč by všichni měli vědět,jak se jmenuji ve skutečnosti, beztak nikoho nezajímá, jestli jim správně poradí Petr nebo Pavel. Nehraje roli jak se kdo jmenuje. Btw -ani na sociálních sítích nemám své pravé jméno. Proč? Aby moje fotky neviděla rodina nebo přátelé? *smich* Pokud Vás zajímá,jak se jmenuji, představte se. V případě potřeby doplňkových informací Vám soukromě pošlu svůj životní životopis *smich*

...beztak nikoho nezajímá, jestli jim správně poradí Petr nebo Pavel...

A ja si do dneska myslel, ze budes mit nejake ponekud vice holcici jmeno. A ono je to zatim Petr nebo Pavel.*smich*

Říkejte mi jak chcete *smich* Můj tatínek říkal: "Ahój Jardo!" Oslovený:"Já ale nejsem Jarda, já jsem Pavel." Tatínek:"Nó, já dneska řikám každýmu Jardo!" *smich* Byl v rámci možností normální,dělal to naschvál, třeba kamarádům od bráchy. Ti ho mívali za parádního exota,se kterým byla prča *smich* Jinak Vaše odpověď na otázku se mi líbí, pobavila ;) A jasně, máte pravdu, mé jméno je opravdu poněkud více holčičí - jsem Háňa :)

hodnocení

0x

Asi takhle, někteří o sobě víme dostatek info (např o jedno vím i kde bydlí, kde pracoval, stejně jako on ví totéž o mé maličkosti..)a je nám víceméně jedno jestli jsem Karel nebo Miroslav. svůj nick používám na nekolika různých místech (někde správně psané , někde fonetický přepis) , tuto přezdívku jsem dostal někdy před 40léty! Popřípadně pak ještě používám na další místech nick v podobě své nejvyšší dosažené hodnosti.

takynick
07.09.23 13:52

Vojín? :D

Je Vám po tom civilisto velké kulové ale když jste tu s takovým pěkným nicke (ne)zaregistrovaný, tak vám to sdělím :kapitán což je nejvyšší z nižších důstojníků !a páč toto nevíte tak to byly 4 hvězdička na náramenících!

Bez ohrádky.
Teď když o tom tak přemýšlím, když jsem byl na vojně, v druhé polovině osmdesátých let, tak velitel útvaru byl kapitán, náčelník štábu major a třeba velitel týlu podplukovník.
Čím nižší funkce, tím vyšší hodnost.

Jenyku, funkce byla nad hodností. A hodnosti byly vázané na výšku. Tuším kapitán byla nejvyšší možná hodnost bez VŠ...

No, jestli měl podplukovník Vágner vysokou školu, o tom se dá s úspěchem pochybovat.
Ovšem takový...rychlený soudruh doktor...to udělal asi každý i když nechtěl.

Berger -přesně tak. Jenyku, někteří třeba měli vyšší hodnost i bez vzdělání, za zásluhy. Třeba náš tehdejší VÚ-průběžně s povyšováním na fiunkci byl pak za zásluhy povyšován. Začínal prý v padesátých jako rotný a technik jednotky. žel pamětnocí o tom nehovořili .,byli u útvaru jen dva on a jeden prápora .odcházelioba v 91 do zálohy=důchodu.

uka
V minulym stoleti to bylo jinak, v tomto stoleti si ti starsinoce dodelavali dalkove vs :)

makak
hodnocení

0x
Mám tak obyčejné jméno, že je úplně jedno, jestli ho použiju nebo si vymyslím jiné... *smich*
uka
Odzadu je to kakám :)

tarsan

Chytrá dobíjecí baterie *smich* Na to jsi přišel sám nebo ti poradil někdo dospělej,že se některá slova dají číst i odzadu?

hodnocení

0x

Z jednoduchého důvodu - můj nick je jedinečný, zatímco občanské jméno nikoli. A používám ho tak dlouho, že mi tak říkají nejen všichni kamarádi, ale i rodiče, tchýně, manželka, děti ...

Takže rodina a přátelé hned vidí, že jsem to psal já a nikdo jiný *frajer*

lexa
hodnocení

0x

Není mi zde umožněno psát pod svým jménem.Někdo si ho už registroval.Ale když tohle napíšu pod jménem (nickem) lexa,tak to projde-není registrovaný.tarsan taky ne.

smode2
hodnocení

0x

Takových konspiračních teorií*smich* a přitom je to úplně jednoduché: používání nickname vychází z minulosti, kdy se v dřevních dobách netu zápasilo s velikostí paměti a na úplném počátku také s rozlišením stanic/uživatelů. Ono je jaksi dost nepřehledné odlišovat od sebe uživatele např. s číslem 192.168.254.122 a 192.168.253.122. Použití nickname umožnilo jednoznačnou jednoslovnou identifikací od sebe rychle odlišit mnoho uživatelů a zároveň nezabíralo mnoho paměti např. v databázi, která mohla být dříve dosti omezená. A, světe div se, používá se dodnes. Asi jako ptát se, proč se stále používají papírové dopisy když přece existuje e-mail :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]