Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dnes jsem zaregistroval, že koncesionářské poplatky by nově měli platit i lidé, kteří nevlastní televizi či radio. Upřímně mi to přijde jako sviňárna...jsem student, bydlím v nájmu a televizi mám odpojenou od antény a sleduji tam jen Netflix a podobné předplacené platformy pro sledování seriálů a filmů. Na normální televizi se vůbec nedívám. Proč bych to jako měl platit když to nevyužívám? To je dobré zvěrstvo...a to nemluvím o tom, že to chtějí zvednout na 215 Kč...To nemají nějaké slitování vůči studentům nebo seniorům či lidem, kteří nevydělávají hodně a 215 Kč je u nich docela vysoká částka a jak jsem psal, zvěrstvo vůči lidem, kteří televzi absolutně nesledují a rozhals neposlouchají.
Myslíte si, že to projde a opravdu se to zvedne a budou to muset platit i lidé jako my, kteří televizi nesledují a rozhlas neposlouchají?
Zpravodajský tv kanál musí být dostupný nekódovaný. Ostatní zakódovat a platit za to, co si vyberu a zaplatím.
007cz... jakou roli měla veřejnoprávní média v komunismu? Potlačení pravdy a reality růžovou masáží? Jaký je rozdíl dnes? K čemu jsou v demokracii? Aby se lid koukal na to, jak se hádají děcka ve školce? Ten mi ukrad svetr a ten zas čepici? Moje korýtko je větší než tvoje, tak si zařiď u ovcí, aby jsi měl větší?
Drobný dotaz.
Prosím, dle jakého kliče,kriterií, určujete, přidělujete nálepku (Vy) že je někdo populista.sektář,atd..?
@ben... OK, totalitní beru.
007cz... asi většina lidí umí žít jen v době, ve které se narodí. A každý režim má svá pro a proti. Jde jen o to, jak se kdo přizpůsobil, aby se měl dobře a co akceptoval. Komu bylo fuk, co bylo za hranicema a byl spokojený dělník, aby si vydělal na auto za půlku života nebo byt, potom se měl dobře.
Dnešní doba nikoho za ručičku nevede a je jen na každém, jak své příležitosti využije. Je to ovšem cesta trnitá.
Kdo obrazně řečeno půlku života házel lopatou, tak na potenciál dnešní doby nikdy nedosáhne a bude na vše nadávat.
V totalitě ovšem nebylo výběru. Házet lopatou musel každej. A běda jak ne.
Obrazem toho jsou starší filmy a seriály.
To byla TV masáž .
Já osobně nekoukám ani na netflix, jak tu padlo. Někdo prostě nepotřebuje zabíjet čas sledováním filmů a seriálů. Někdo raději čte nebo chodí na procházku se psem či se věnuje rodině a blízkým. A taky žijou. Možná spokojenějším životem.
Ale platíme ty poplatky všichni jak v totalitě. A o to jde.
Nemyslím si, že demokracie stojí na veřejnoprávních médiích. Kór, když některá média vlastní přímo politik. ČT má taky svoje vazby a kostlivce...
Kouká se někdo na záznamy ze sněmovny?
Ptal sem se na váš klíč a kritéria, ne citovat nějaké hesla z Wikipedie (ale budiž i tak dík za vaší odpověď)
Dobrá tedy.
Takže poslední dotaz, teda jestli smím.
Řikáte že, "Podle všeobecně známých znaků jste si vytvořil svůj názor",
Můžu se prosím zeptat.
A jaké všeobecně známé znaky, pozorujete u této naší 5-ti koaliční vládě, a jaký jse si vytvořil na ní názor?
Ale to už jseme hodně odbočili od tématu kon.poplatku.
Mám velikou radost, aspoň se budu moci dívat na kvalitní filmy, seriály, dokumenty, které dozajista ČT za naše navýšené poplatky, zakoupí nebo bude produkovat.
A o rádiu ani nemluvím, to bude tak kvalitní hudba, že přestanu chodit na koncerty a do filharmonie
A kam za tou filharmonií dojíždíte? To vypadá na stovky kilometrů. To musí být mimořádně nákladné.
Vám připadají naše media nezávislá?Jsem bez toho prolhaného ...rajtu 13 let a furt je to málo.Politici media ovlivňují tak jako tak.Na tuhle zemi stačí moloch tak za miliardu s tím,že pokud budou lhát,cenzurovat a blábolit jednostraně, pozastavit licenci a vyházet viníky.
Používám internet je tam toho o televizi dost.Děje se to co v 86, co se nehodí nezveřejňovat.Viz Černobyl,celá Evropa šílela ,ale v Československu klid a mír.Od dvapatnáct cenzura na zločiny migrantů a názorové přečíslování k migraci,ve prospěch sluníčkářů a vítačů.Tím,že televizi nesleduji jsem ušetřen psychoteroru ve formě propagandy.Nechci se vyjadřovat není to ke správné otázce.
Můj názor: Platit by se měla jen služba, kterou chci a objednám si ji. Když už mě nutí ji platit, měla by být zcela bez reklam a vysílání by mělo být výhradně v úředním jazyku, tedy v češtině.
Já bych preferoval prodat ČT soukromé firmě a ta ať si pro mě za mě vysílá v ruštině a má tam hodinu reklam na 10 minut vysílání, ale ať mě nikdo nenutí to platit.
Ještě se musí ucvaknout konektor SCART a RJ45.Ještě pak zrušit WIFI a internet.
U poplatků za rádio je to hezký.Tam kdo platí TV poplatky by měl automaticky platit i za příjem rádiových vln.
Za rozhlasový přijímač ve smyslu § 2 odst. 1 Zákona se považuje zejména rádio, radiobudík, autorádio, mini/mikro věž, rádio umožňující příjem digitálního vysílání ve formátu DAB, počítač/notebook s FM/DVB-T/T2 tunerem, televize se set-top boxem nebo tunerem pro příjem digitálního vysílání DVB-T/T2/S/C nebo televize s příjmem programů kabelové TV, pokud umožňují příjem rozhlasového vysílání.
Jen tak na okaj - něco jsem četl,že firmy budou platit podle počtu zaměstnanců.Kolik jich zaměstnává ČT a ČR?
Jenže to máte jedno zdražení vedle druhého od potravin, po energie, takže těch piv si od pusy seberete docela dost.
A to ještě chudáci kuřáci - ve středu jsem doprodával krabičku jistých cigaret za 131 a ve čtvrtek byla už za 136 - je na nich kolek ! to se ovlivnit nedá.
Zdražení poplatků za TV+R má být o 35,-Kč/měsíc a to je nějakých 1,66,-Kč/den.Zdražení cigaret už dnes o 5,-Kč/den a to jen v případě že nevykouří krabiček víc.Léčení kuřáků platí všichni odvádějící daně bez ohledu na to jestli kouří nebo ne.
Jestli někteří mají na to aby kouřili,chlastali,posílali peníze na nějaké sbírky,vyhazovali jídlo do popelnice,dávali peníze z důchodu dětem,tak je nějakých 35Kč nepoloží.Nemáš na to? tak dej pryč TV,rádio,mobil,PC,zlato,zahradu,chatu,auto,kolo za 200 000,koloběžku za 50 000 a požádej si o PnP,hmotku,důchod,pro jídlo si choď do potravinové banky atd...
Ale to je jen taková ,,odbočka,,.
Nově budou televizní a rozhlasový poplatek platit ti, kteří disponují jakýmkoliv zařízením, které umožňuje příjem veřejnoprávních médií, tedy i mobilem, tabletem nebo počítačem. Počet poplatníků se má zvýšit zhruba o 230 000.
Vůbec Českou televizi nesleduji a rozhlas. A co dělá Česká televize? Nic jen čerpá. Tato instutuce je naprosto zbytečná. 34 let po pádu komunistů pořád tu existuje. Česká televize má kolem 3000 zaměstnanců, neuvěřitelné. Toto všechno platíme. 2500 jich propustit a bude úspora ihned. Proč ČT nepodníká a nevydělá si na sebe. Nás již vůbec nezajímá, jestli je to státní podnik. Dnes ji již ČT nikdo nesleduje.
Proč to mají platit naši lidé, každý měsíc jim odevzdávat desátky? A k tomu ještě pokud máte mobil, tak ještě další platba.
Nám důchodců zvednou důchod a okamžitě seberou na TV poplatky.
Co je to za vládnoucí politiky? Jak to řídí? Nechceme je.
Ptám se... Kdo mi jak dokáže, že vlastním mobil, tablet nebo PC? To mi komando vlítne do bytu? To chce klid... "Čestné" prohlášení pro nečestnou vládu bude jistě stále postačovat.
Jako vždy bude existovat cestička, jak čt dále sledovat a přitom ji legálně neplatit. Předpokládám že snad ani tady není nikdo až natolik naivní aby si myslel, že papaláši a mírně bohatší lidé co mají na všechny prkotiny advokáty, někdy v životě platili poplatek za sledování čt či poslech rozhlasu takže si opět stačí jen zjistit potřebné. Tím spíše, pokud o tyto služby nemáte zájem.
Jurajo a že se snažíte o diskuzi? Myslel jsem, že už za ta léta bena znáte. Ten i kdyby mu z chudoby na hlavu střecha padala, tak neuzná že je něco špatně. Musel by pak uznat, že volil blbě a to z principu neudělá. Babiš a Putin může za všechno a tím to hasne. Škoda času a snahy o diskuzi.
Projde to na 100%. Tahle vláda už vymyslela daleko větší prasárny a prošlo to. Proti tomu je tohle naprostá marginálie.
Navíc - na jednu stranu brečíte nad drahotou, na stranu druho si platíte Netflix - tak to asi nebude s penězi tak horké, což?
Z rodinné tradice TV nevlastním, nikdy v bytě nebyla, neboť by vždy někoho rušila.
Zvýšení poplatků za zábavu - nic jiného bedna či plocha na zdi není, prošpikovanou reklamami, se mne doufám nedotkne. Zase kopírujeme blbost od západních sousedů - a nikdy jinak, zdá se.
Bene, dovolím si doplnit u našich sousedů je TV tzv. regionání a ač nejsem TV doga, tak si dovolím uvést, že jejich šíře programové nabídky se zcela s naší nedá srovnávat. Netuším přesně kolik kanálů mají v nabídce, ale něco kolem 200 to určitě bude a navíc některé jsou skutečně kódovány.
A dovolím si ještě dodat těch co nejsou TV doga je určitě mnohem více, soudím dle známých a okolí a je běžná věc.
V pohodě. Sleduji denně jak ČT (naposledy včera ČT ART - Dejvické divadlo - skvělé), tak Český rozhlas a faktem je, že se dlouhé roky poplatek neupravoval.
Je sice hezké, že dlouhé roky se neupravoval, ale je také pravda, že hooodně lodí dlouhé roky platí rozhlasový poplatek ale poslouchají výhradně soukromá rádia, pokud tedy něco ! Ale palati Čro musí.!osobně napúsosledy jsem poslouchal Čro tedy Hvězdu a občas jen Vltavu a jak skončila hvězda, tak už jsm cíleně neposlocuchal. maximálně pár vteřin, než si doladím rock radio!
PS byť mne to serýnkuje ale platím.,
Hvězdu jsem taky jako malý poslouchal. Z hvězdy se snad stalo Československo. A pak už nevím, jestli radiožurnál. Tehdy někdo přeladil na Prahu a ta je na tom tranzistoráku dodnes (pokud teda ještě na SV vysílá), ten tranzistorák dobrých 15 let nikdo nepouštěl, nikomu se totiž nechtělo kupovat 6 buřtových baterií.
Dlouho se nezdražovalo, to je dobrý argument. Na základě něj třeba v Praze zvedli jízdné o 25% před dvěma roky a pak ještě jednou letos.
Také mě teda vůbec netěší zdražování poplatků. Moc na čt nekoukám, ale samozřejmě, vyjímky se najdou. Píšete tady, že nejsou programy na čt přerušovány reklamou. No to je fakt - ale co ty " bloky sponzorů vysílání", to je přece také reklama a není jí zrovna málo. Jsem proto, aby se poplatky platili podle nějakého klíče z rozpočtu. Platí se tak stejně soudci a ti by měli být přece také nestranní( hmm...). Jde to tak ve Francii, teď i Slovensku, možná i jinde, nehledal jsem. Myslím, že kdyby čt trochu omezila počet veřejnoprávních kanálů, nic by se nestalo.
Jo a ještě něco tady k tomu vláknu - označit někoho soudruhem jen proto, že nesouhlasí se zdražováním, může jen hodně jednoduchý člověk. Pro mě je "soudruh" prostě nadávka, možná to má někdo jinak, já to ale tak cítím.
ben - omlouvám se vám, že nemám takový kulturní rozhled jako vy. Asi jsem tedy hlupák, dle vaší charakteristiky, budu se muset s tím naučit žít. A nebo mám v životě jiné priority, než koukat na filmy a používat moudra z nich a následně soudit podle toho lidi, které vůbec neznám. Ale jsem rád, že jsem si mohl chvíli psát se skutečně chytrým člověkem, ale stačilo. Hezký den
V červenci na Slovensku parlament poplatky dokonce zrušil.
U nás budete platit 1920 Kč za rok do televizní díry na peníze.
Správné a logické řešení by bylo programy ČT zakódovat a koho to zajímá, tak si za je poplatek může odkódovat na podobném principu jako balíčky mobilních operátorů. Ne všichni jsou díváci České televize kdo vlastní tablet, počítač nebo smartfon. Platit za něco přestože o to člověk nemá zájem je zvláštní přístup.Podobně jako bych měl možnost se najíst do jídelny ale nevyužíval bych jejich služeb a chtěli by za to stejně zaplatit dopředu přestože jsem si jídlo žádné neobjednal.
Vláda zjistila, že se zaměstnanci v práci flákají a sledují televizi a poslouchají rádio. Proto budou i poplatky pro firmy.
Největší firmy tak za TV zaplatí 16.000 Kč a za rozhlas 5.500 Kč měsíčně. Za rok je to 192.000 Kč za televizi a 66.000 Kč za rozhlas. Celkem za rok 258.000 Kč za jednu větší firmu. Pouze firmy do 5 zaměstnanců nemusí platit.
To platí i pro 3000 zaměstnanců v ČT, práci nestíhají a musí si najímat na práci další firmy, většinou napojené na politické strany.
Juraji, ale text je o něčem jiném...
"Největší firmy tak za TV zaplatí 16.000 Kč a za rozhlas 5.500 Kč měsíčně"
Milane já to pochopil tak, že do toho započítává vše (TV,mobil,pc)
Ano, doteď se platilo jen za TV a Radio, po novému 2025 za každý přístroj umožňující příjem.
No snad nám přispěvatel dodá info. jak to myslel
A všimněte si slovíčka zaplatí né že platí (no snad jsem se do toho nezamotal)
"Největší firmy tak za TV zaplatí 16.000 Kč a za rozhlas 5.500 Kč měsíčně"
A co tím chcete říci? Jednak tu šíříte zřejmě dezinformaci, že se má platit bez dalšího z mobilu.
Druhak, kdybyste chtěl, aby se platilo z jednoho každého televizorů, takže firma s 1 000 000 televizi by platila za 1 000 000 televizi? )
Mě by zajímalo, co by se muselo udělat, aby se tahle šaškárna zrušila. Po DVB-T1 jsem už settopbox nekupoval a na TV jsem se přestal koukat. Čumět na odpady seriálů, ohrané filmy a 80% reklam na vše možné na plný kule nemůže koukat normální člověk.
Ať si to zvěrstvo platí stát, když si ČT na sebe nevydělá a občané musí dělat charitu.
Že 2/3 nemají část mozku dokazuje sledovanost Výměny manželek, reality show, TV Barandov, Soudkyně Barbar a podobné hňupoviny.
V Evropě platí v deseti státech poplatky, to je taky špatně?
Jako že stát si má platit svoji televizi?
Jako nenormální člověk se vybírám, nač se koukat.
Komerční televize měly loni víc než dvoutřetinový podíl na sledovanosti
komerční TV se koukat (bez ztráty části mozku) nedá.
a teď Váš průzkum, že 2/3 obyvatel nemá část mozku. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.