Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozchod po 7 letech

Od: lucie765 odpovědí: 5 změna:

Zdravím, aktuálně si procházím těžkým obdobím a chtěla bych se zde spíše vypsat..S mým přítelem jsme začali chodit když jsme byli na střední, byli jsme spolu 7 let, já byla jeho první holka, on můj ne. Byl to ten nejhodnější a nejchytřejší kluk, kterého jsem kdy poznala, byla jsem pro něj vždycky prioritou. Měli jsme spolu spoustu společných koníčků, hodně jsme cestovali, chodili do fitka, po večerech jsme hráli šachy. Prošli jsme si několika vztahovými krizemi, kdy pokaždé rozchod inicioval on. Nejbolestivější rozchod byl ten, kdy mi po čtyřech letech vztahu oznámil, že se zamiloval do starší ženy. Jeho rozhodnutí jsem respektovala a nechala jsem ho jít. On však neustále udržoval kontakt a zanedlouho přišel s tím, že to byla jeho osudová chyba a že mě chce zpět. Já samozřejmě souhlasila a začali jsme spolu bydlet. Všechno bylo ze začátku v naprostém pořádku, avšak po roce bydlení se náš vztah opět ochlazoval až došel do bodu mrazu. Tím myslím intimní stránku vztahu, jelikož mimo to si vždy máme co říct, smějeme se spolu, děláme společně věci, které nás baví. Oba jsme však již tušili, že to není v pohodě a o celé situaci jsme se spolu pobavili. Když jsme byli ještě na střední, ráda jsem se chodila bavit s kámoškama do klubu. V této době to již není mou prioritou, chci trávit čas především sama se sebou a s rodinou. Za mě bych tedy po 7 letech vztahu bych očekávala to, že se vztah nějakým způsobem alespoň posune. Když jsem se ho zeptala, co chce od života, jaké má cíle, nedokázal mi odpovědět. Chápu, že by člověk neměl budoucnost moc plánovat, jelikož každý den se něco může změnit, ale dle mého názoru by snad člověk měl vědět, jestli chce mít svatbu, nebo dokonce rodinu. Na to mi odpověděl, že na nic takového není připravený, dále že náš vztah je toxický a že mě bere už spíše jako kamarádku, jelikož náš vztah je přechozený. Snažila jsem se mu vysvětlit, že spolu nejsme pár měsíců a že pokud se oba budeme nějakým způsobem snažit a komunikovat, že to zvládneme. Přeci nezahodím 7 let vztahu kvůli nějaké krize. To on však nechce a údajně potřebuje být na chvíli sám. To jsem mu umožnila a přestěhovala jsem se na chvíli zpět k rodičům, dokud si nenajdu byt. Když jsem se doma balila, dopadly na mě všechny emoce a při balení věcí jsem začala brečel. Ne nějaký hysterický pláč, ale zkrátka i slza ukápla. V ten moment mi řekl, že se chovám jak malé dítě a že nejsem absolutně vyspělá. Sbalila jsem se tedy a odešla. V momentě kdy jsem se přestěhovala mi opět začal vypisovat a chtěl stále udržovat kontakt. Nabízel mi že budeme dělat tohle, tamto, že půjdeme tam a tam. Chtěla jsem tomu dát přece jen ještě jednu šanci. Když jsem se u něj stavila ještě pro nějaké věci, tak jsme se spolu vyspali. Takhle už se to táhne asi půl roku a přišel ten zlom, kdy si říkám, že je opravdu čas jít. Stala jsem se pro něj jistotou a to jsem si uvědomila, až jsem si tohle po sobě přečetla. Nevím jen, jak se mám postavit na své vlastní nohy, nikdy jsme si nic neudělali, každý z nás měl podíl na každé jedné "vztahové krizi". Je mi to strašně líto a nevím, jak se teď pohnout dál, jelikož je mi jasné, že v momentě kdy se opravdu odstěhuji, on opět přijde a zároveň s ním nechci úplně ukončit komunikaci, jelikož 7 let je 7 let..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

1x
Radši se poohližejte po někom jiném. S tímto to bude pořád jako na houpačce. Zažívat bolest a zklamání při dalším a dalším rozchodu, vás bude hodně ničit. S takovým nemáte jistou budoucnost, mějte svou hrdost i když to s ním trvalo 7 let. Ale jakých let...

liska5
hodnocení

1x

Tu první středoškolskou lásku si málokdo nakonec vezme. Ta bývá taková cvičná, kdy se člověk učí přizpůsobovat, spolupracovat, komunikovat, dělat kompromisy, uzrát. Všechno zlé je k něčemu dobré. A ta sedmička je téměř osudová. Když tak probirám rozchody kolem. A Vy jste vztah několikrát přechodili a přesto jste ho slepili. Za nás to bylo téměř zákonité, že za dva roky svatba a do roka pak děcko. Jen už je dávno jiná doba. Teď už nic nepodnikat ve smyslu opětovného dávání se dokupy. Hodit se do gala, změnit účes, zajít na kosmetiku, koupit si něco nového na sebe, vrátit se ke svým zájmům a ještě si přidat další... a vyrazit do nové etapy svobodná a volná jako pták vstříc novým šancím...

hodnocení

1x

Vyplačte se a veškeré kontakty přerušte. Nevím, kolik máte roků, ale už žádná šestnáctka nejste a bylo by moudré uvažovat o stabilním vztahu, dětech a rodině. Tyhle zkušenosti vám vůbec žádnou záruku stabilní rodiny nedávají. Může se stát, že bude chtít na chvíli pobýt sám, až budete mít malé, třeba nemocné dítě a vy budte potřebovat pevnou pmoc, oporu a jistotu v muži. *hej*Málokdy, téměř nikdy neříkám, ať se rozejdou, vždycky se snažím jen poukázat na něco, co může pokazit nebo napravit vztah. Ale vám říkám, běžte od něho naprosto pryč! Nikdy v něm nebudete mít ani vy, ani děti, jistotu klidu a dobré rodiny. Vždycky budete očekávat, že se to zase stane, jako už několikrát. A život bude utíkat v nejistotě a v očekávání katastrofy.

id
hodnocení

0x
7 let je 7 let. Je to prd oproti 60 rokům, co vás čeká. Utnout kontakt, zablokovat. Jinak se nepohnete z místa a nebude schopná si najít jiného partnera.

dss
hodnocení

0x
Tak to je blbec nejspíš on, když ti řekl že jsi nedospělá :) jsou asi dvě možnosti, buď by chtěl volný nezávazný vztah a má tě jako přítelkyni s výhodami, anebo je nedospěly on. tvůj problém ovšem je, že ty máš svou top atraktivitu pravděpodobně za sebou (18-24), a on teprve před sebou.
Jestli chceš poradit co dělat, tak mu 14 dní vůbec neodpovídej, pokud tě bude stále nahánět, tak až po 10-14 dnech pokud ještě zareaguje, tak si s ním dej schůzku a řekni mu přesně co chceš, že chceš svatbu nebo chceš dítě nebo co chceš a uvidíš, na čem jseš… jestli s ním ale zase hupneš do postele, tak akorát potvrdíš, že jseš ta jeho kámoška. Takže být tebou, tohle to už neudělám, nebo to budeš dělat do kdy.?
Ono totiž je přirozený, že ženská si má hledat starší partnery, klidně o 3 i vic let. Takhle to je zkrátka hodně nevykalibrovaný vztah.. všimni si, že alfa samci mají vždycky mladší ženské, proč asi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]