Nejste přihlášen/a.
To,že sa zvýšila zdravotná veda, nesúvisí s nedostatkom ozaj zdatných lekárov a na migrantov by som neodkazoval,lebo ich výuka ma ďaleko od výuky v naších končinách.
Některé diagnozy budou mít konečně řešení. Nedávno jsem poslouchala autora léku na Alzheimra.I tady bude šance. Taky bych chtěla věřit, že lidi na sebe vezmou odpovědnost a naučí se prevenci. A ve škole dostanou základy k takovému postoji.. Jsem z těch, kteří nechtějí brát léky. Raději si o svých neduzích něco přečtu a podle toho si nastavím životosprávu. Myslím, že asi jen deset procent lidí u nás potřebuje lékaře, jelikož mají od narození nějaký deficit, nebo jsou po úrazu. Druhá věc je, kdo bude o nemocné pečovat, když většina mladých nic nevydrží. Když naši lékaři mizí na západě, tak holt budeme mít zdravotnický personál z východu. Už se tak děje.
Dpbrý den,
zdravotnictví budoucnosti bude mít naprosto odlišnou podobu. Nedávno jsem měla diskusi na toto téma s kamarádem žijícím dlouhodobě v zahraničí.
Byl před asi cca 10 lety v tamějším kině a k léčbě tam byla použita vyspělá technologie. Jedinec si došel na vyšetření kde se celý naskenoval něco jako výtah v pořadu Tvoje tvář má známý hlas.
Pacient lékaři na konzultaci uvedl zdravotní problém a ten mu dal termín nástupu. Při další návštěvě se položil na zvláštní lehátko pobyl 15 min - 15 hodin, poté se pacient probudil a zdravý odcházel domů. A i ti se závažnějšími nemocemi.
Udajně už by měly být tyto technologie pomalu dostupné...
Samozřejmé zdravotnický personál bude muset být přeškolen.
I dnes jsou kmeny,kde se LÉČÍ primitivníma metodama - a kupodivu i operace mozku dělají běžněji než my tady v civilizaci. Lékař je od slova LEKAT
nunici: Ano,ano pravdu máš.A ženskou obřízku jim udělá šaman žiletkou nebo nožem ( když má nůžky,tak je to zázrak ) - však o tom píše Světová zdravotnická organizace.K tomuto zákroku zdravotní sestra ani doktor není potřeba.
Reaguji na dss někdo ví, někdo neví... jistě mne pochopíte.
Nemohu zařadit příspěvek, tam kde by měla být reakce.
V zemi vycházejícího slunce...
Ať si klidně každý mysli co chce...je mi to fuk
Tolik věcí už bylo zfilmováno a nikdo v minulosti nepřemýšlel zda někdy budou v realitě.
dobrný příklad: telefon, později mobilní telefon, RTG, OPG, CT, robotické operace, kopírka, internet, elektrokolo, robotický vysavač, letadlo, auto, dálkové ovládání na pojezdy vrat. myčky, pračka, kávovar,
Však ty mladý taky ne,protože je nebude mít kdo ošetřovat.A pohřbít se budeš muset ještě za života sám,protože nebudou ani hrobníci ani spalovači mrtvol
Dnes před 19. hodinou jsem poslouchala čes.rozhlas Dvojku a shodou okolností zrovna v pořadu Moci bez nemoci mluvili nějaké naše kapacity /Zapamatovala jsem si jen prof. Jan Daneš/ o tom, jak u nás na dvou pracovištích / Pha, OL/ již do diagnostiky v gynekologii zapojili umělou inteligenci, která vyhodnotí rizikovost nálezu včetně genetic.zátěže. On to bude opravdu skok do těch nových metod. A pokud není pacientka u některé oborové pojišťovny, co to už hradí, tak zaplatí jen 100,- za tuto diagnostiku. Pustila jsem to v půlce, ale dá se to najít v archivu. Tuším na: můjrozhlas.cz
Na umělou inteligenci mívám několik dotazů denně a snad se mi ještě nestalo, aby odpověď na trochu složitější otázku nebyla nějak chybná, nebo zavádějící (čímž nemyslím neúplná, ale vyhalucinovaná nesprávně).
Umělá inteligence pozvedla pojem bájná lhavost na vyšší level.
Čímž nechci říkat, že je to nepoužitelné (sám to soustavně používám), ale musí se vědět jak a na co to používat a že tomu člověk nesmí věřit ani slovo a všechno si musí nezávisle ověřit. (Lže velice přesvědčivě a ani se nezardí.)
To mi připomnělo jakési video cca 10 let staré, kde se vědci holedbali dobou za 10 let, kdy bude elektřina, již tak dosti drahá (tehdy!), asi třikrát levnější než dnes, neb technologie budou daleko dále já, tehdy upozorňující na naopak radikálně se zvyšující cenu elektřiny v budoucnosti, byl jsem označen za "natolik hloupého, že snad nikdo takový ani není"
tak jo
paní Liško5, budu velmi rád, pokud budete mít pravdu
Copak v medicíně, tam to beru, ale až umělá inteligence pronikne do politiky, tak máme po demokracii... Myslím, že dezinformace už vesele generuje. Z toho je mi ouzko. Jak to omezit, limitovat?
Omezit dezinformace můžete jedině svobodou projevu a svobodou chování obyvatelstva (v mezích zákona). Čím více budou zakazovány dezinformace, čím více budou lidé nuceni dělat věci které nechtějí (jakékoliv další nesmyslné příkazy a zákazy - například povinné nošení respirátorů, zavírání doma, buzerace skrz testování a podobně), tím více bude kvést dezinformační scéna. Tak jako za časů prohibice se vyvinul vzdoroalkoholizmus, kdy začali nelegálně pít i ti, kteří by původně nikdy nezačali. Jakýkoliv tlak vytvoří protitlak - a ten je tím větší, čím větší je tlak. Fyzika - 7. třída
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.