Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,našel jsem před 2 měsíci 6 kilogramů výbušniny ve starém dole.jedná se o Perunit 28. Chceme s kamarády vyzkoušet pobourat jednu starou zídku na zahrádce u domu. .Můžete prosím poradit ,někdo kdo se více vyzná , čím to odpálit? Mám jen elektrické pálníky ale to bude na plastik asi málo že? Děkuji
Máte zkušenost s prácí s trhavinami? zřejmě moc ne pokud něco ! Víte nebo umíte spočítat množství trhaviny potřebně k pobourání oné zídky? Dodržíte bezpečnou vzdálenost místa použití trhaviny od posledního domu vesnice? Jak zabezpečíte aby Vám tam nikdo nepřišel a neutrpěl popř. i Vy nějakou úhonu?! Nejlpeší uděláte když nález oznámíte na PČR raději bych jim to ani nenosil protože ještě můžete být postihován za veřejné ohrožení.
Palník je na iniciaci velmi málo ., takže aní nemáte prostředek na bezpečnou iniciaci. ZAPOMEŇTE na to a raději si k pobourání zídky najděte starý bagr!
PS-měl jsem svého času oprávnění učit, řídit a provádět trhací práce a tudíž vím co toto umí. Vezl jsem jednoho "chytrého" týpka s trženou rukou do nemocnice (z dlaně mu zůstali cáry tkáně kůže, a zbytky kostí-amputace celého př zápěstí, )-porušil kde co a to šlo jen o výbušku V10b.Spolužák na ZDŠ přišl o malíkovou hranu i s malíkem.
ale odpálit trhavinu bez rozbušky? raději bych to rozchlastal !
Odpálit by to šlo bleskovicí, pokud byste měl patřičné znalosti a věděl, jaký minimální obsah pertnitu potřebujete, já to tady psát nebudu... Druhou možností by byla standardní rozbuška, tu ovšem snad neseženete. Jakékoliv jiné pokusy by hraničily s pokusem o sebevraždu. Mmchdm, Perunit 28 patří ke sledovaným pojmům, Echelon naslouchá, očekávejte návštěvu...
@patrikkubny - našel jsem před 2 měsíci 6 kilogramů výbušniny... Chceme s kamarády vyzkoušet...
Jak myslíte, chlapci Hezky si to pobourání užijte
Tr. z. § 279 Nedovolené ozbrojování
(3) Kdo bez povolení
a) vyrobí, sobě nebo jinému opatří nebo přechovává výbušninu v množství větším než malém, zbraň hromadně účinnou nebo součástky, jichž je k užití takové zbraně nezbytně třeba, nebo
b) hromadí, vyrábí nebo sobě nebo jinému opatřuje zbraně nebo ve značném množství střelivo,
bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až pět let.
(4) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 3 jako člen organizované skupiny,
b) spáchá-li takový čin ve větším rozsahu, nebo
c) spáchá-li takový čin za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.