Ahojky, potřebuju poradit. Půjdu na střední kde se prý nemohou nosit tepláky. Problém je, že jsem to nevěděla dříve, protože jsem si nevšimla, že by to někde bylo napsané a ani nám to neříkali. Řekli mi to až lidi, kteří na tu školu chodí… Já nemám ani jedny hezké džíny, takže pojedu nakoupit. Džíny moc nenosím, protože když mám měsíčky hodně protékám a z toho důvodu nosím černé tepláky. Strašně se toho bojím skrz ty džíny, můžete mi nějak poradit, co si ještě můžu koupit? Napadly mě carga a kapsáče, ale nevím… Byla řeč jen o teplácích že se nemohou nosit. Pomocte prosím. Budu ráda za všechny rady.
Co místo džín třeba legíny a mikinové šaty? Protékání bych řešila menstruačními kalhotkami jako pojistku a k tomu tampón nebo kalíšek, v nejhorším případě tedy tu otravnou vložku, ale pak ji měnit každou přestávku, to snad nejde protéct.
klara1
Já právě používám vložky, ale chystám se už fakt začít používat tampony. Zkoušela jsem je několikrát, ale je to nepříjemný pocit a nejde mi to, někdy to i dost bolí. Cítím se celkem trapně, protože i moje mladší kamarádky používají tampóny. Vložku měním kždou přestávku a když děláme nějakou aktivitu nebo se musím zvednout, stejně proteču…
Do které školy se mohou nosit tepláky? (No možná na nějakou řemeslnou praxi, tam jsou vhodnější montérky.) Ani ty džíny se dlouho nosit nesměly. Až po revoluci to bylo víceméně každému jedno. Ale ani tehdy se do školy nechodilo v teplákách. Do té doby se nosily manžestráky a vůbec "normální" kalhoty (možná i proto, že džíny jen tak někdo neměl, ty se kupovaly v Tuzexu za bony). Jo a nosily se košile. Tričko měli jen hulváti. Ale dneska se to bere jinak. Za to v devadesátých letech, to nosili džíny skoro všichni, hitem byla džínová bunda (kalhoty nebo sukně byly samozřejmostí). Já jsem to moc nechápal, no ale chápu, že si spousta lidí splnilo touhu po džínách, které tehdy už mohli koupit za koruny v každé tržnici a samozřejmě předpokládali, že po tom touží i jejich děti.
Já teda džíny zrovna nemusím, jsou tvrdé a drsné. A taky to, co se dneska prodává, vypadá hůř, než co by se sehnalo v popelnici nebo na skládce.
Zjevně nemáte doma puberťáka... jinak byste věděl(a), že pro dnešní mládež jsou tepláky totéž co pro Vás džíny z Túzu... Nemluvě o tom, že cenově vyjdou zhruba nastejno.
Tak mě napadá a vzpomínám si, co nosili náš stařeček? Taková hrubá látka to byla. Kaliko? Táta menžestr, já džíny, moje děti tesilky, mí vnukové tepláky. Tepláky, které se tváří jako džíny nebo jako elasťáky. Neumím to pojmenovat. Každá generace má něco, co se té předešlé vůbec nelíbí. Je to dobré? Není to dobré? Každopádně je to jiné. Tepláky? Vzpomínáte na baňaté, s manžetou dole. Zátopek v nich trénoval. Pak byly úzké se zipy dole, frajersky rozepnuté, pak "kolenáče" To ještě byla bavlna. A příchodem umělých vláken se "tepláky" začaly měnit na něco, co se teplákům, jaké je známe, vůbec nepodobá.
@babkazov - Kaliko ne - z toho bylo hrubší prádlo (spodky nebo obyčejné košile). Děda asi nosil štruks(á)ky.
oma
Však to jsou taky hadry pro dělníky, ať už to jsou džíny, nebo tepláky to si jen mlaďoši už neví co roupama tak si ještě rozřežou a udělají díry… tak se nedivím, že se to zakazuje… Některý jdou i do kůže. podobně jako některý mají potřebu si strkat do nosu kroužek. jiný si zase vyholenej půlku hlavy, jako asijský prostitutky… Nemůžu než si vybavit písničku: jsem kráva a dělám bububů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.