Nejste přihlášen/a.
Mezi běžnými dotazy se opět po čase objevil požadavek na pomoc se čtením kurentu. Objevuje se tak asi jednou za půl roku, tentokrát je už třetí během asi měsíce. Mám se čtením kurentu jakési dávné zkušenosti a na tyto dotazy, pokud je objevím, odpovídám. NIkdy to nebyl problém. A teď najednou je tazatel napadán, že se má naučit číst kurent sám, že je dotaz neslušný, že existuje jakási etika na genealogických fórech.
Pokud je to všechno pravda, proč se podobné poznámky neobjevily u starších podobných dotazů? Proč se mám já cítit špatně, když mě někdo osočí, že napomáhám čemusi špatnému? Proč potom zde vesměs odpovídáme na banální dotazy, na které máme znát odpovědi ze základní školy, případně si je můžeme najít po dvou kliknutích na inernetu?
Odkaz na tern dotaz je níže. Než jsem toto dopsala, zaačíná docela košatět, a to samými invektivy. Fakt je dozat na čtení kurentu něco příšeně ohavného?
Tak sem si to precetl a musim s politovanim konstatovat, ze Vili a Ka jsou zabednenci, kteri promarnili sanci jak poradit, tak radeji mlcet.
A já se omlouvám, že jsem tam hodil odkaz, který tam měl dát sám tazatel.
Jen ať na ten text i ostatní čumí několik minut, než zjistí, že se jedná o dvě století starou češtinu, kdy i ten tisknutý text je někdy k nepřečtení..
Samozřejmě-když umíte -poraďte, když neumíte-neraďte. Torlů je nejlepší nevšímat si tím víc když se neumí zaregistrovat. Pěkný večer!
Pánové Vili a Ka, možná máte dojem, že výchova tazatelů je to úplně nejdůležitější, co tato poradna potřebuje. A jen tak na okraj, tazatel je zde registrovaný první den. Jen sysové budou vědět, jestli on (a stejně tak i vy dva) patří mezi dlouhodobé nakukovače, nebo je to opravdu jeho první kontakt s poradnou. Pěkné přivítání jste mu dali! Já za chvíli přidám do původního dotazu pár dalších slov. Určitě bude co opravovat a doplňovat. Jste znalí, zkušení. Tazatel už ví, že příště si má za četbu kurentu někde zaplatit. Tak mu teď ještě dejme těch pár jmen a obcí zdarma.
Bimbam.
Kdo se tu snaží koho vychovávat? Proč k nám mluvíš jako ke klukům, co rozbili okno?
Ta košatá diskuze, která ti vadí, vznikla hlavně díky neomalenosti toho, koho se tu zastáváš.
To je tak těžké tazateli odpovědět a ostatního si nevšímat?
Kazit den není čím. To že Axovi na ten koment pár lidí kliklo neznamená, že má pravdu, třeba souhlasili i s tvou odpovědí. Já nemám potřebu tu sbírat body ve zvláštních komentech nebo zakládat kvůli mému rozrušení nová témata.
Ani za co se stydět.
Zajímavé, díky. S poradnami je to těžké. Účast, ať už v roli tazatele či poradce, je čirou ztrátou času, doslova krácením dlouhé chvíle. V mém případě stoprocentně. Dělat si z toho vrásky opravdu nemá wert. Co si pamatuji, jednou jedinkrát jsem na poradně (samozřejmě ne tady) dostal geniální radu s velkým obecným přesahem, bez špetky ironie. Doposud toho využívám. Ale tady, s takovými, jako je ben, etana, Cukrář...neblázněte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.