Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdůvodné přibírání

Od: dani odpovědí: 6 změna:

Prosím vás o radu čím to může být, že neustále přibírám - vůbec se nepřejídám, žádné fast foody, žádné sladké, žádné sycenné limonády, žádný stres.a přesto přibírám. Podle mě to může být štítná žláza nebo chybí trávící enzymy. Už jsem tolikrát prosila doktorku, aby mi udělala podrobný krevní test nebo mě odeslala na odborné vyšetření, ale podle doktorky jsem hypochondr, který se jen přežírá. To snad jím 20 smažených kuřat a zapíjím to 2 litry oleje, takhle mě vidí. Co mám dělat, poraďte mi prosím?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Věk? Nadváha? Nejste v přechodu? Jak vypadají předci? Zkuste dobrého výživového poradce. Může odhalit, kde je zakopaný pes. Někdy nezdravá strava, byť v malém množství, donutí organismus zadržovat vodu, kterou si snaží naředit ty nežádoucí látky. Jindy zas člověk mlsá z podvýživy, aby aspoň nějak vychytal chybějící prvky. Jestli máte pocit, že máte mizerné trávení, berte probiotika. Pijte na podporu metabolismu mezi jídly vodu se lžicí jablečného octa. Každý přibíráme z něčeho jiného. Píšete, co nejíte, ale jestli a co jíte, kolik čeho? O tom se nezmiňujete! Nepíšete o stresu, starostech, o pohybu, spánku, nemocech, lécích, pracovním vytížení, životním stylu. Ona i krevní skupina leccos prozradí.

pb®
hodnocení

2x
Pokud nepomůže praktický lékař, pak zkuste obezitologii. Test na hormony štítné žlázy se dělá každé 2 roky v rámci preventivní prohlídky, jakýkoliv test máte možnost si nechat udělat jako samoplátce.
Přibírat se může i bez přejídání, stačí nevhodné složení stravy. Nejlépe se přibírá při kalorických bombách na noc. U ženy stačí věk okolo klimakteria, k tom večeřet pečivo a kila půjdou postupně nahoru, aniž by se přejídala.

id
hodnocení

0x
Napište zhruba denní jídelníček.
sasa*

Co pohyb? Opět nenapíšeš ani kolik ti je! Jinak se radí 30leté, jinak seniorce v přechodu apod...

liska5

Máte recht, jen ten rozptyl doplním. Ptají se tu na přibírání už puberťačky, přibírá se smozřejmě v těhotenství /?/ a v přechodu bývají některé ženy už ve 40! Seniorky nad 65 ale mají taky svoje specifika. Tam ten metabolismus zpomaluje zřetelně.

asd1
hodnocení

0x
Pečlivě si sepis příjem a výdej kalorií. Na 99% ti vyjde že příjem máš větší než výdej, takže buď přidáš pohyb nebo ubere příjem a tloustnuti přestane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]