Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prace bez strední

Od: jakub12 odpovědí: 8 změna:

ahoj ja se chtel zeptat budu vychazet zakladku mam pred sebou posledni rok a nechci na stredni tak se chci zeptat kam me vezmou do prace jake budu mit moznosti bez vyuceni?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Podle stylu otázky zdá se budeš ta první varianta od @kveta1
Ten způsob vyjadřování o tom svědčí. (ja se chtel zeptat... tak se chci zeptat) ptáš se přece už tím samotným vložením otázky!
Základní vzdělání bude stačit tak k lopatě...
Neblbni a hledej si aspoň nějakou učňovku, pokud nemáš na střední.
.
Pod stejným nickem také piješ na šrot na firemní akci, platíš běžně kartou, máš 95 kg, manželka ti nadává, jseš před rozvodem...
.
Neleze ti někdo do počítače?

smode2
hodnocení

2x

Dnes je maturita zbytečný papír, který pomalu ani nikdo nechce vidět. Takže možností budeš mít i tak hodně. Třeba já si nedávno, ač nepotřebuji, dělal svářečský kurz na svařování mědi na tvrdo do průměru 28mm. Trvalo to jen 4 dny a bezpečnost (asi 25 A4 listů) na test jsem se naučil za 2 večery a v horečce. Už jen tohle ti dává dost možností. Ale - proč se nechceš něčím vyučit? Není to těžké a dnes dobrému řemeslníkovi lidé utrhnou ruce - nebude vědět kam jet pracovat dříve a co s penězi..

kveta1
hodnocení

1x

Pokud jste neschopný prosťáček, pak zbývají jen pomocné práce (stavebnictví, pohostinství, úklid města, atp.). Pokud jste inteligentní, vzdělaný a pracovitý, pak by to mělo být podnikání. Zaměstnáte pár maturantů a vysokoškoláků, a za pár let budete za vodou. Po třicítce už budete moci dělat cokoliv jen pro zábavu, a to ještě třeba z Tenerife nebo Ko Lanty.

nerentier
hodnocení

1x

Až ti bude osmnáct, bez problémů tě vezmou na poziči přicmrndávače do libovolné montovny. Po pár měsících práce 35 čistého. Podstatná je ochota makat.

ltz
hodnocení

0x
Bez vzdělání budou možnosti dosti bídné a s tím i mizerný plat. Když si představíš, že se takto budeš plácat celý život, tak z toho života budeš unavený, navíc k tomu ten pocit, že jsi něco míň než ostatní. Teď máš ještě velkou šanci zkusit nějaký učební obor, dát do toho všechno, aby se zadařilo.
No ono se to to tvrdí,ale podívejte kolik vydělají třeba popeláři, kopáči apod. Není to málo, ale je dřina a ty peníze jim patří. Teď u nás parta Romů kopala nové vedení a opravdu se namakali v tom největším vedru. Smekám.
plavest

Na Průzkumu platů jsem se podívala, kolik vydělávají popeláři- 22 tisíc.

vili
hodnocení

0x
Proč nechcete na střední?
Šel bych na učňák bez maturity, těch pár let to vydržte, a pak budete mít úplně jiné možnosti.
Ona i skladba spolužáků i forma učiva je jiná než na základní škole, takže se vám tam může líbit.
Po přečtení příspěvku Hejkala, je mi líto, že jsem reagoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]