Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zainvestovat

Od: jirkax odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
Mám 1,3 milionu kč a nevím jak je co nejlépe zainvestovat. Teď mám prachy na spořáku s 5,5% úrokem. Když bych chtěl koupit byt, musel bych si ještě půjčit aby to bylo něco slušného. Peníze z pronájmu, pokud dobře počítám, tak odečtu daň, energie, druzstevní fond oprav atd.. tak mi ta návratnost nepříjde nijak lukrativní.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nerentier
hodnocení

0x

Poradna zapovídá navádění k trestné činnosti. Proto vám v žádném případě neradím, abyste v Polsku zakoupil cigarety (108 za krabičku), které u nás stojí 150 Kč a po Novém roce jejich cena vzroste zhruba o dalších osm korun. Přesněji řečeno - abyste toho koupil víc, než je povolených 800 cigaret a kilo tabáku. V žádném případě! *vtip*

Do pronajímání bych nešel, lidí v nájmu nyní bude raketově přibývat a úměrně s tím poroste jejich neurvalost.

Jak by to fungovalo v praxi? Za mega nakoupí cigára, nějak je odlifruje do republiky a za pár měsíců je prodá za kolik? Mega a čtvrt? S polským kolkem? Jak dlouho to bude prodávat? Co se stane, když ho někdo napráší, nějaký závistivec? Provozujete to tak anebo o tom jen uvažujete? Pokud za a, kolik je opravdu čistý vývar z toho melouna? A jak dlouho trvá, než toho melouna otočíte?

007cz
Pokud dáte na hloupou radu a budete chtít pašovat drogy tak raději nějaké tvrdé, třeba kokain, to sype víc.
kveta1

@007 Každý vychází ze své sociální bubliny. Po absolvování VUMLu nastoupil jako kovaný komunista před TUZEX s nabídkou "DIGI a BONY". Bohužel se mu ani za 33 let nepodařilo mentálně obchodní model změnit, pořád je přesvědčen, že triviální veksl je investování.

nerentier

berger - 15% za půl roku.

007: Dobrý nápad, kokain je běžně k dostání v každé polské trafice.

květa- přesně tak, učil mě samotný Pávek alias stosedmička. *vtip*

hodnocení

0x
Kupte zlato. Sice to není investice, ale hodnota kterou představují peníze zůstane stejná, nebude ji požírat inflace.

liska5
hodnocení

0x

Postavte rozhlednu, nebo kupte kapli a opravu.

liska5
hodnocení

0x

Dvojgaráž. Tu raději než pronajímat byt. To jsou nervy s nájemníky. Nebo zahrádku, pozemek.

hodnocení

0x

Já bych to udělal takto: 300k do bitcoinu, 300k do SaP500 (tyhle dvě investice horizont 5-10let), zbytek do známých akciovek s dividendami a složeným úročením (aspoň 20 let). Zlato je k ničemu. Ale vždy záleží na vašem časovém horizontu. Prachy na spořáku například jen 100k na nečekané výdaje. Byt je zbytečná starost a stres s nájemníky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]