Nejste přihlášen/a.
Zde záleží na jediném: jestli máte bohaté rodiče. Pokud nemáte, tak ano, budete dřít a dřít až se z toho po..., protože většinová generace narozených v blahobytu, tj. cca 50. až 70. léta 20. století takzvaně "projedla" budoucnost svých vnuků. Tedy vaši. Oni to však nevědí, protože ten blahobyt mají teprve v současnosti - na úkor vás. Většina za to ani nemůže, rozhodlo to pár vyvolených. Šance dostat se z toho samostatně je mizivá + navíc každý rok nižší a nižší. Tak je to nastaveno. Pokud na druhou stranu máte rodiče bohaté a je jisté že z toho budete něco slušného mít, je vše v pořádku a problém je jen v hlavě
Píše, že nemá nikoho jiného na světě, než přítelkyni a s rodinou se rozešel, a Vy mu opakovaně píšete, jaká je výhoda mít bohaté rodiče.. Jemu bych doporučila za každou cenu dostudovat i to, co ho nebaví. Neví, kam ho život nasměruje a všechno zlé je k něčemu dobré. Nakonec nejvíc pro zaměstnavatele bude, zda je spolehlivý, pracovitý a ochotný přizpůsobit se požadavkům.
To snad neznamená že nebude dědit, ne? A pro zaměstnavatele bude výhodný určitě. Když v současnosti není výjimkou u vysokoškoláka stejná mzda jakou má důchodce důchod
Víte jak to fungovalo dřív?Jako děti,jsme byly,vedeny k práci.V 10 letech jsem chodila na brigády,třeba trhat rybíz a jiné.Ve 14 z 8.třídy,jsem šla na zahradnickou školu a hned jsme vyfásli motyku a dělali na poli na plném slunci.To proto,aby jsme se celkově seznámili,co zahradnictví obnáší,v rámci praxe.V 18 .jsem měla hotovou školu,obor jsem si vybrala dobře,poněvadž od mala,jsem byla zvyklá,dělat na zahradě,takže mi nepřišlo nijak zvláštní,dělat i manuálně a zároven jsem se podílela na šlechtění Jiřin.Ve 20 přišly děti,rodina a po mateřské,se člověk musel zamyslet,jestli nás můj obor uživí,poněvadž ,tenkrát,tohle zrovna moc placené nebylo.Šla jsem dělat do těžkého průmyslu,kde byly výplaty 2x takové...Děkuji rodičům,škole a tak trochu době,že mě naučili dělat a nemusela jsem mít ve 20.letech hrůzu z toho,že budu muset dřít..Ničeho nelituji,že jsem dřela,ikdyž neříkám,unava někdy byla.Dnes není všechno o škole,dřou i některý vysokoškoláci,protože nejsou ve svém oboru dosti zdatný a v některých případech tedy,hned nenajdou práci,když nemají praxi.Vy,když budete chtít,můžete si vybrat i práci v jiném oboru,pokud se v něm dobře uplatníte.Všechno je cesta k práci,která vás bude těšit a budete v ní dobrý..
Je to přesně tak, jak uvádíte. Pokud nezdědíte nějaký zajímavý majetek (finance, nemovitosti, podíl ve firmách, umělecké předměty, zlato, diamanty nebo třeba sbírku veteránů), tak budete do smrti jenom dřít na to, abyste bydlel a najedl se, Je to smutné, ale bohužel vás zřejmě nic jiného nečeká.
To je právě problém. Nevyplatí se pracovat, neb za to průměrný člověk skoro nic nemá. A pak má mít současný dvacátník motivaci. Hovoří se jak se mají důchodci nejlépe v historii, je to však jen kvůli srovnání s pracujícími. Ve skutečnosti se mají všichni hůře než např. v r. 2019. Průměrný důchodce je na tom ale reálně stále o něco lépe než průměrný pracující, neboť mu odpadají náklady na dopravu a šílené náklady na děti. Tedy nejen se nevyplatí pracovat, nevyplatí se mít hlavně děti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.