Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. U nás ve městě je zvykem vztyčit dopravní zákazové značky a pak tolerovat (nevidět) jejich respektování. Také na nových krásných zebrách se směle parkuje. Často mám pocit, že si tu policie až příliš ošoupe zadky na židlích svých kanceláří. Jsou spolu dohodnutí za účelem úspory práce? Dala by se do tohoto kapřího rybníčku vhodit štika zvenčí?
Tak to prostě funguje v části světa, kde žijeme (jsou země, kde je to ještě horší). Spousta zákazů, ale většina jich je na nic. Jsou země, kde mají překvapivě málo zákazů, ale důsledně je vymáhají. Slyšel jsem třeba o japonsku. Kdosi vyprávěl, kolik jen nasbíral pokud za překročení lajny, když se v metru rozsvítilo červené světlo (srovnejte s chováním japonců v Praze, jak se rozsvítí červená, uctivě odstoupí a čekají na další metro). I u nás je zakázáno nastupovat a vystupovat v tu dobu, a kdo to dodržuje? A proč by to vůbec někdo měl dodržovat. Naopak u nás se nastupue zásadně hlavně v době, kdy se dveře už zavírají. Ale je to vylepené v každém vozidle PID.
A tohle byl jenom příklad. Zákazů na nic by se našla spousta. Co třeba kouření na zastávkách. Přecházení kolejí. To jednou dvakrát do roka udělá policie akci, když už je omrzí vypisování pokut za překročení rychlosti nebo nezapnuté pásy.
Slyšel jsem o končinách (nejsem si jistý, tak radši nejmenuju), kde nejlepší cestou, jak vytvořit veřejnou toaletu je instalovat značku zakazující močení. Tam jsou ještě dál než u nás, veškeré zákazy fungují přesně naopak. (Zákaz parkování je potom značkou pro parkoviště.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.