Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tichá dohoda nebo lenost policie?

Od: andrej® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. U nás ve městě je zvykem vztyčit dopravní zákazové značky a pak tolerovat (nevidět) jejich respektování. Také na nových krásných zebrách se směle parkuje. Často mám pocit, že si tu policie až příliš ošoupe zadky na židlích svých kanceláří. Jsou spolu dohodnutí za účelem úspory práce? Dala by se do tohoto kapřího rybníčku vhodit štika zvenčí?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zavedla se tady praxe, že každý, kdo má díru do zadku má právo si na obci vyhádat a umístit dopravní značku. Pak jsou všude naprosto zbytečné třicítky, zákazy mimo dopravní obsluhu a majitelů pozemků, průjezd zakázán a další nesmysly. Pak se nikdo nemůže divit že policie nemá dost lidí ani dost snahy na to aby za každou takovou zbytečnou placku postavila chlapa s bločky a radarem.

ovecka
hodnocení

0x
Proč to píšeš nám a ne k vám do města? za jdi na fízlárnou a hoď tam dělobuch
michalverner
Ovecka...dle vlastní zkušenosti vím jak to na městě chodí a něco mi napovídá, že to naše nebude vyjímkou...hromadná bitka etnika co se dostane až do zpráv v tv je dle zastupitelstva bouře ve sklenici vody-odloženo po 3 měsících, ozbrojení-spoluobčanům vyhrožující feťáci-pokaždé přestupek-vždy odloženo-z toho jednou až po 7 měsících. Dokonce se zde jako přestupek řešila i velká pěstírna konopí-také odloženo...

hodnocení

0x
Dohoda i lenost dohromady..plus neschopnost a špatné zákony! Když jsem ještě bydlel v paneláku, tak u nás v posledním patře byly dveře na střechu. Cizí feťáci a jiná verbež dveře vypáčili a udělali si z našeho patra i střechy klubovnu,kde vesele hulili a fetovali i za bílého dne! Kupodivu se mi to nelíbilo, tak jsem volal policii..Arogantní výslech z jejich strany..Hlavně jméno, příjmení a jak jako vím, že ti chudáci nepatří do domu atd..Přijeli za hodinu!Verbež mezitím odešla. Včera dopoledne například jiní feťáci vyšli z obchodu a měli "nakoupenou" haldu vůní ve spreji..Stříkali to po všech lidech kolem sebe..na každého kolemjdoucího..I do obličeje..Chtěl jsem volat policii, ale myslíte, že tam budou na ně čekat?

ml1
hodnocení

0x

Tak to prostě funguje v části světa, kde žijeme (jsou země, kde je to ještě horší). Spousta zákazů, ale většina jich je na nic. Jsou země, kde mají překvapivě málo zákazů, ale důsledně je vymáhají. Slyšel jsem třeba o japonsku. Kdosi vyprávěl, kolik jen nasbíral pokud za překročení lajny, když se v metru rozsvítilo červené světlo (srovnejte s chováním japonců v Praze, jak se rozsvítí červená, uctivě odstoupí a čekají na další metro). I u nás je zakázáno nastupovat a vystupovat v tu dobu, a kdo to dodržuje? A proč by to vůbec někdo měl dodržovat. Naopak u nás se nastupue zásadně hlavně v době, kdy se dveře už zavírají. Ale je to vylepené v každém vozidle PID.

A tohle byl jenom příklad. Zákazů na nic by se našla spousta. Co třeba kouření na zastávkách. Přecházení kolejí. To jednou dvakrát do roka udělá policie akci, když už je omrzí vypisování pokut za překročení rychlosti nebo nezapnuté pásy.

Slyšel jsem o končinách (nejsem si jistý, tak radši nejmenuju), kde nejlepší cestou, jak vytvořit veřejnou toaletu je instalovat značku zakazující močení. Tam jsou ještě dál než u nás, veškeré zákazy fungují přesně naopak. (Zákaz parkování je potom značkou pro parkoviště.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]