Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák a povinné ručení na e-koloběžky

Od: elda odpovědí: 7 změna:
Chtěl bych se zeptat, jestli ta novela zákona o ŘP.a povinném ručení se bude týkat každého kdo má elektrickou koloběžku.Moje e-koloběžka váží 14kg,jede rychlostí do 25km/h a má motor 250W.Vejdu se ještě do limitu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ano, vejdete..Nic proti elektropřiblizovadlům,ale mělo by se spíš kontrolovat,aby ty "věci " měly pořádné a homologované osvětlení! A řidiči těch "věcí" měli POVINNOST mít nasobě reflexní oblečení..V praxi "to" buď jezdí bez světel nebo s nějakou sotva viditelnou bludičkou anebo "to" naopak oslňuje nesmyslně silnými světly..denně potkávám mix takových šílenců motajicích se mezi auty zásadně v černém oblečení na černých koloběžkách..Lítá to poměrně rychle..25km/h to rozhodně není..Dnes jeden šílenec prosvištěl křižovatkou v proudu aut srovnatelnou rychlostí s nimi..Černé hadry..jak jinak..Včera večer naopak jeden osvětlený vepředu blikajicím bílým "stroboskopem"...Množí se předělané kusy s hoodně silným motorem..Nějaký zásah a kontrolu nad tím by to podle mě už chtělo..Za mně je to dost nebezpečná "hračka"
Ještě jsem to moc nestudovala, ale nějak mi vyšlo, že většina těch "šílenců" se tomu poplatku stejně vyhne? Já mám elektrokoloběžku, terénní, velkou. Nemám problém jim vysolit něco za povinné ručení, stejně platím už za auta a motorky, tak mě to nezabije. Ale když vidím,jak si to po městě a po sídlištích smaží nezodpovědně, stejně jak popisujete v příspěvku, tak to jsou většinou právě ty malé koloběžky. A na ty by se tedy povinné vztahovat nemělo, protože nesplňují ani jednu podmínku, přitom zrovna tyhle stroječky nejvíce ohrožují...

hodnocení

0x
Tak to jsem taky zvědavý. Moc sem tu tiskovou neposlouchal. Chvilku placali něco o 25km/h, pak zase o 14 tak nevím

ml1
hodnocení

0x

Důležité bude, co je uvedeno v techničáku a co bude vyžadovat zákon. Stejně to je prostě jenom za účelem vytřískání dalších peněz. Nedávno to byly drony. Teď koloběžky. Zahradním traktorem a golfovým vozíkem asi nikdo na silnice nejezdí (to se přece nepřepravuje po vlastní ose), takže to je spíš teoretická možnost. Ale pak přijdou na řadu i tříkolky a odrážedla a kolečkové brusle a skejbordy a vlastně cokoliv. A nakonec i boty. Víte kolik škody způsobí ročně nakopnutí. Jak by se to zjednodušilo pro poškozené. A až budeme chodit bosi, tak se bude platit povinné ručení i za nohy.

V jakém techničáku? Ty cajky OBVYKLE žádný nemají..Nemají ani výrobní číslo..Jak na motoru kdo pozná, že má takový anebo jiný výkon? Jak kdo pozná váhu? Některé techničák mají..Ale jen Některé..tam už se něco vyčte..ale tam kde není doklad,tak jak kdo posoudí ten výkon?

asd1
hodnocení

0x
Elda - do limitu se vejdes.
Dobře to mají nastavené Němci, opět než vymyslet místní kokotiny tak by mohli převzít hotový a funkční...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]