Ahoj, tenhle dotaz vím, že nemá řešení, ale potřebuju si povzdechnout... Mám své rodiče moc ráda. Je mi 38 a mám svoji rodinu, bydlíme 100km pryč. 2x do měsíce jezdíme na jejich chalupu, kam oni také jezdí, je mamčina. Miluju ji, je tam přenádherně a dřív jsem tam chtěla bydlet nastálo, ale nejde to z pracovních důvodů. Přes léto tam vždy chci trávot maximum volného času, opravdu hodně. A miluju to tsm, děti se vyřádí, na mateřské je to ideál, prostě super... je to balzám. A podotýkám, že ZATIM klady převyšují. Tenhle balzám má ale podmínku. S našima vycházím dobře, máma mi obrovsky pomáhá...ale je to někdy náročné. Bolí mě vidět jejich vyhořelý a hrozný vztah s tátou (znáte ty manžele co se v 80 letech nerozvedli aby je nepomluvili a žijou kvuli tomu aby nebyli sami dalších 40 let spolu, že...) , bolí mě slyšet jak mají nemoce, jak stárnou, chodí po doktorech a já jim nemůžu lomoct, bolí mě jejich problémy v práci... těším se až mamka pujde do duchodu. Ale co když se pak zhorsí zas něco jiného? Její zdraví a nebo vztah s tátou ještě víc? bolí mě to čím dál víc... Což to nezměním, chápu. To je v pořádku a prostě jsem přecitlivělá... Poslední dobou mě ale začala vadit i chata. Dům. Jak tam méně jezdím tak mi víc a víc vadí jak je to vlhké a jak jsou tam krámy...představuju si jak bych to celé přefělala,.ale nejde to. Naši jsou zlatí, i by to dovolili..ale stejně na to absolutně nemáme peníze. To by chtělo totální rekonstrukci a nebo postavit si vedle něco svého. Ale nemáme na to peníze.vůbec a v příštích 15 letech ani mít nebudeme, máme hypo na byt. pptrebovala bych se s tím nějak smířit a uzívat si to tam i přesto, že tam skoro nic není podle mých představ...ten dum je slutečně hodně starý. A taky jsou tam věci mamčiny, to nejde je jen tak vyhodit. Zkousela ksem udělat jen malé změny ale zjistila jsem zeme to neuspokojí...ani se mi do toho nechce investovat. Ale to místp miluju a je to i příležitost vidět se s našima. Dětství u babičky pro děti... ten dum není špatný, být se v něm dá, ale vybavení, podlahy, dlaždice, fakt že v dolním patře je vlhko... Ja tp tam milovala totalne a cele mládí vylepšovala tak nechápu že jsem najednou tak obrátila. Už mě to tam nebaví ani uklízet...když to po uklidu stejne nevypadá jak chci No jen jsem.se potrebovala vypsat
Tomu se říká krize středního věku. Člověk tak nějak dospěje a vidí spoustu věcí jinak. Většinou černěji.
Ale potěšila jste mě. Jsem skoro stejně starý jako vaši rodiče a rozvedl jsem se. A dodnes jsem nelitoval ani jednou.
de
Dekuju za reakci... Krize středního věku mě vubec nenapadla! Možná to může být... Ještě před pár lety jsem se snažila ty stěny vylepšit, koberce vyměnit... I letos (ale mám malé batole, tak to nejde) jsem se chystala tam uklidit a dělám co se dá a byví mně to, ale letos jsem.polrvé viděla, že vlhká a chladná místnost se nezmění i kdybych ji pozměnila nevím jak (resp možná by se dalo, ale na to nemáme finance) a že kuchyň rodičů prostě vždycky bude devadesátková kuchyň co má spoustu much, a že než se tu dřít, tak bych si nejradši postavila něco bezúdržbového místo tohohle. Jo! A další věc! Nikdy mi tolik nevadilo běhat sem a tam do patra (je tam dole wc a kuchyně a ložnice v patře). Když chci vynést oběd ven, jdu snad 10x po schodech. Přistihla jsem se že sním.o nízkopodlažním.domku,.kde jen otevřu dveře na terasu a vynesu jídlo ven... A kazí mi to náladu z jinak bezchybného skvělého prostředí. Problémy našich tomu pak nepřidají, že... Ale tyjo krize středního věku...zamyslím se, je to možné!
Tak to prostě mají všichni děti, když jim rodiče začínají stárnout. Ale píšete, že jsou zlatí a chalupa je jejich, nebo maminky. Oni tam mají svoje zařízení, asi tak spíše postaru. To musíte respektovat tak jak to je. Jim to vyhovuje. Podle vašich představ to bude, až chalupu jednou třeba zdědite a bude vaše. Zatím si užívejte, že rodiče žijí, i když problémy i nemoci mají, možná jsou ale stále dobře soběstačni, to si říkejte. Až nebudou moci, budete jim muset hodně pomáhat, až potom to bude smutné, protože je máte radi.
Jednoduchá rada, ať tvůj manžíleček, jako hlava a vůdce rodiny sbalí celou famílii a odstěhujte se do Německa za prací
Splatíte dřív hypošku a budete si moc koupit i chatu. Ale nemyslete si, teď jsou tam rodiče, o hodně věcí se starají. Podle stylu psaní a uvažování stejně zjistíte, že chodit do práce a starat se o chatu, budovat chalupu, rekonstruovat atd... je nad vaše možnosti. V okolí hromady lidí nakoupili chaty a domečky, teď už tam většinou moc nejezdí a radši jedou k moři, v září a říjnu do Egypta a prodávají pod cenou vůči době COVIDU, kdy si každý chtěl pro sebe nahrabat chatu, domeček s vidinou dýchánků na zahradě a opéká ní špekáčk s přáteli
A jestli budete argumentovat, že dětičky neumí německy a jak by to bylo těžký, tak si dejte pár facek, protože jste líní do toho jít.
Tohle je poradna, tak jsem dal radu, i když si chcete jen postěžovat. Stěžování by mi nikdy nějak nepomohlo, tak ten čas využiju řešení situace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.