Nejste přihlášen/a.
Na přímou spotřebu to stačí. Aspoň se naučíš hospodařit. Finanční gramotnost je pro život nesmírně důležitá. Otázkou spíš je, co osamostatněním sleduješ. Nebylo by od věci naučit se vést společnou domácnost s holkou. Jinak život bez rezervy může být docela depresivní.
Po odečtení veškerých nákladů mně zbývá 25%.
Zkuste tuhle knihu. Mně dost pomohla.
Možná, že by bylo snadnější najít spolubydlícího. Sdílené bydlení ve dvoupokojovém bytě. Pak nákldy na bydlení jsou napůl a to už není tak vražedná cena.
OT: Soucítím s vámi. Bolí to a slzy nejsou žádná ostuda. Stokrát můžete vědět, že to tak dopadne, ale stejně je to pak šlupka. Zažil jsem to 3x. Mimochodem, před měsícem jsem jel z OV hl. n. do OV Svinov a vlevo ve směru jízdy (o něco blíž k hl. n.) byl zajímavý kostel, měl dvě úplně stejné věže. Znáte ho?
hmhm, přemýšlím a nevím, že by v těch místech nějaký kostel vůbec byl. Ne tak se stejnými věženi. Mám velkou mezeru ve vzdělání. Hanba, hanba!
Nerentiere, myslíš kostel v Přívoze? Ten je kousek od hlav. nádraží a vlevo cestou do centra. Tam bych teda bydlet nešla.
Investujte a pořiďte si vlastní bydlení. Čím dřív začnete, tím dřív se osamostatníte. Máte výhodu, že jste mladý. Když budete zodpovědně investovat minimálně do dvou rozumných věcí, tak jen pasivní příjem vám za pár let dá půlku výplaty. Závidím dnešním mladým, kdyby mi bylo 20, jsem ve třiceti milionářka
To je teda super rada. S dnešním úrokem si půjčíte 2M a máte splátku krásných 11tis (za 2M se stejně nic nekoupíte). Pokud to bude byt v SVJ, tak nějaké poplatky energie a bydlíte minimálně za 16tis, spíš více.
Paráda. Vě 30 milionářka. Ó jak skvělé Teď se ještě podívat na to, kolik stojí 3+1 trochu normální velikosti v paneláku z roku 1968 třeba v takové vesnici, jakou je Brno. Jé, 9 a půl milionu? Cože? Však ale nevadí, ne? Můžete si jej koupit a konečně založit rodinu až vám bude pouhých 120 let - jak úžasné! Ti mladí to mají dneska fakt SUPER! p.s. zakladateli, bohužel - to co vám zbyde je opravdu málo a zakládat s tímto rodinu - i kdyby to stejné zbylo partnerce, by bylo čiré šílenství.
Pět až sedm litrů by zbylo na běžný život? Dvě kila na den na jídlo a jiné běžné výdaje? To rozumně nejde. Jistě, je spousta lidí, kteří s tímto rozpočtem žijí, ale já bych to spíše nazval živořením, musí počítat každou korunu. Je to málo. Je to částka, kterou měsíčně utratím za takové zbytečnosti, jako jsou cigarety, pivo a žrádlo pro psy. Držte se rodičů (zatím) a snažte se zvednout příjmy.
8 až 9 tisíc je stále zoufale málo. Raději chvíli počkej a více se stabilizuj. Těch výdajů v životě je daleko více, než si teď vůbec dokážeš představit. Ale chápu to, člověk je mladý a chce nějak začít.
Já bych doporučil se vydat do světa mimo EU na zkušenou, levné cestování, příležitostné práce. Máte na to ideální věk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.