Ahoj, začal mě bolet zub, cítím ho celý den ale v noci normálně a v pohodě spím. Za pár dní letím na dovolenou. Zubařka není k dispozici, protože má dovolenou. Nevíte co dělat? Jestli to přečkat a zajít po dovolené nebo teď pohotovost?
Rozhodně zajděte na pohotovost, ať se vám na zub podívají, přetlak v letadle vám může hodně znepříjemnit celou dovolenou. Abyste pak nemusela navštívit zubaře v cizině.
martina7282
Akorát, že to je zub, který je zaplombovaný, takže mi maximálně rozvrtají zub a nechají otevřený, což nevím jestli je lepší. Právě ten zub jen cítím, nepotřebuji ani prášek ale i tak mám obavy.
nov
I přesto bych tam zašla, pro svůj klid. Jak můžete předem vědět jak vás ošetří?
martina7282
Četla jsem si to na stránkách, nové plomby nedělají
liska5
Přečtěte si něco o souvislosti zubů s orgány a ten dotyčný orgán šetřete a podpořte. Který je to zoubek?
Pokud je na dovolenou, je i na zubaře. Obvolala bych soukromé kliniky ve velkých městech, které nemají smlouvu s pojišťovnou a všechno ošetření zaplatíte. Tam není problém vzít pacienta klidně hned. S bolavým zubem bych se bála cestovat do zahraničí. Nevím jakou mají rádci zkušenost, já mám zuby tak dobré, že mě nikdy nebolely, krom období po extrakci osmiček. To ovšem nebolel zub, ale poperační rána. Nicméně i bez osobních zkušeností odhaduji, že zub bez itervence zubaře bolet nepřestne. Maximálně na pár dní, aby se pak o to více ozval.
Dostali ste dobré rady,no vám sa nepáčia. Pribalte si ešte na dovolenku pár tisíc,ak by ste mali navštíviť zubára tam. Pamätajte si len jedno,že zo zubom ešte nikto nevydrbal. Boli už taký hrdinovia,čo si mysleli,že vydržia tú bolesť,až dostali zápal okostnice a vytrhali im všetky zuby.
Jsem si vzpomněl na paní, která prosila na pohotovosti doktora, aby jí zub vytrhl. On jí ho chtěl jen vyvrtat a na plombu jí poslal k jejímu doktorovi. Jenže byla neděle a dole před barákem na ní čekala dvě naložená auta na cestě do Chorvatska. Doktora neukecala, a odcházela s brbláním, že jí tím otevřeným zubem zkazil dovolenou. Já osobně bych na pohotovost šel. Buď je to na zákrok i za cenu omezení při dovolené nebo v případě nějaké paniky před cestou po vyšetření alespoň budete v klidu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.