Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostala jsem trest doma

Od: barca15 odpovědí: 24 změna:

Včera jsem přišladomůo o dvě hodiny pozdě (nebylo to poprvý a byla jsem varována co bude, to uznávám) ...dostala jsem zaracha na 14 dní a musím 500x napsat "budu se vracet domů v čase dohodnutém s rodiči" ... nechci bejt zavřená doma ...co mám dělat...a k tomu se i ségra směje.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Zlato, bohužel. Pokakala jsi si to sama,i přesto, že jsi věděla, jaké následky Tvé chování bude mít. Teď si to prostě musíš "vyžrat". Buď hodná, neodmlouvej, pomáhej a třeba se rodiče slitují a trest zkrátí.

hodnocení

4x
Co bys chtěla dělat? Múžeš akorát tak poslouchat nevyskakovat nedělat blbosti snažit se doma se všim pomoci a možná to rodiče po tejdnu obměkčí a ten druhej tejden ti odpustí

hodnocení

3x

14 dní uteče jak voda. Máš milion možností, jak zajímavě trávit čas.

*smich* Dala bys dohromady alespon 10?

Proč ne? *smich*

1) cvičit (naučit se nějaký cvik, zlepšit opakování kliků, shybů)

2) učit se jazyk

3) učit se programovat, udělat si web

4) číst knížku

5) experimentovat v kuchyni / učit se vařit

6) něco pořádně uklidit

7) něco opravovat / vyrábět

8) učit se něco do školy

9) pěstovat na balkóně / v bytě něco (bylinky, zeleninu, microgreens)

10) hrát si se sestrou

asd1
Tak třeba já úplně v pohodě. Něco vyrábět,učit se co mě zajímá,prerovnat si šatník,vařit,číst si,hrat hry,pozvat si kamose,sekat zahradu, jit s rodicema na houby atd atd.
Nedodrzela domluvene,předem věděla co bude. Mohla zavolat zeptat se jestli může přetáhnout příp. Oznámit co jí zdrželo. Takhle se jí nedá důvěřovat. Zdrhnout= o duveru přijde ještě víc.
jdukolem

Haha, takhle přesně chce holka o prázdninách v pubertě trávit čas. To jako vážně?

ltz
hodnocení

1x
Jsou to rodiče a asi by bylo divné, kdyby to jen tak přešli a ty by si to proto měla chápat, pokorně uznat ten trest. A ještě se omluvit. Navic to nebylo poprvé. Určitě měli o tebe i strach, každou chvíli je ve zprávách něco slyšet. Doma můžeš být hodně prospěšná, snaž se, aby to bylo vidět.

asd1
hodnocení

1x
Coby. Začít psát a vymyslet si program na doma. Cos čekala,že je to jen bububu a nic se nestane? Až budeš mít svoje děti tak to pochopíš. Mmch za dobré chování a snahu jde trest odpustit,tak se snaž.

karelmrak
hodnocení

1x

To je přece jednoduché, chodit domů včas!

rav
hodnocení

1x

Děvče, až budeš mít jednou vlastní děti, tak to pochopíš. Jmenuje se to vytyčování hranic, disciplína, důvěra, učení o příčině a následku, a v neposlední řadě strach o vlastní děti, když se nehlásí.

barca15
hodnocení

Hm ..ale je to děsný,já fakt nechci. Táta mi chce ešta zabavit mobila a to nedám...

zaseja

Tím měl začít.

Měl začít tím že jí měl při příchodu mezi dveřmi fláknout z každé strany. Tak jak vychovávali mě a i já své děti. Neublížilo jim to.

asd1

Aby se pak příště bála přijít domu a radši nepřišla vůbec? Průplesk je někdy potřeba, ale tady to je podlě mě špatně.

jdukolem

Fyzické tresty jsou už v jejím věku neúčinné a zbytečné. Není malé dítě, aby jí to nešlo vysvětlit - ukázat jinak, naopak. Promluvit si je mnohem lepší, trest v podobně omezení něčeho je také funkční, ale vrazit jí je opravdu zbytečné, barbarské a především hloupé a líné. Proč se namáhat, co? Co sem chodí za lidi, ty jo.

hodnocení

0x

Tak jdi ven.

Je leto, venku krasne, tak co doma?

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, pozvete si kamarádky s mobilem (protože vysmátá ségra svůj jistě nepůjčuje), budete online a společně sledovat své oblíbené soc. sítě (taková malá pomsta rodičům za jejich trest, který jste si, ovšem, způsobila sama). A podívejte se po bytě - třeba najdete i nějakou papírovou knížku, která si říká o přečtení (i když v moderní domácnosti=?). Jo, a křížovky (pro procvičení mozku) Vám dodá babička. Zdravím!
Radši ať se učí vařit a žehlit protože jednou přijde čas kdy si najde kluka s kerym bude chtít rodinu a ten na náký čumění do mobilu asi moc zvědavej nebude zvlášt když přijde utahanej ze šichty
ben®
dabel - ale to už tazatelka umí nebo to bude dělat ten její partner. Doba pokročila, dnes je v rodině dělba práce. A i ženská může přijít utahaná ze šichty.

hodnocení

0x

@barca15 - nebylo to poprvý a byla jsem varována co bude
Tak čemu se divíte? Sklopte uši a berte to jako trénink pro "opravdový život" - co myslíte, že s vámi jednou udělá zaměstnavatel, když mu i přes varování budete opakovaně chodit "o dvě hodiny pozdě"?

lucina
hodnocení

Ahoj, jestli máš jenom zaracha a máš mobila a kompa tak je to snad v poho ...já měla průser ve škole a měla sem 3 tejdny bez mobila a kompa a nesměla sem fakt nic, A dostala nařezáno ,... mno bylo to hustý ale už nikdy takovou blbost neudělám. Tak "užívej", no to psaní jsem teda nedostala ...tak hezky piš, taky zábava. Lucka

výtka
Upozornění od sys milancukrar 03. 08. 2023 20:44:32
Barčo, všichni vidí, že si odpovídáte sama, jen Vy to nevidíte. Ono je to barevné...
ben®

Tak to je ubohé - zadat pod jedním jménem dotaz a potom si na něj pod jiným jménem odpovídat. Děláte si z nás srandu a blbce. Fuj!

ml1
hodnocení

0x

Co dělat: Brát to jak to je. Jo a že se ségra směje, já bych se smál taky. A o to víc, kdybych viděl, že to bráchu štve. Ostatně doma i jen s počítačem se toho dá dělat tolik, že to nestihneš ani za 14 dnů. Navíc co třeba si uklidit pokojíček (já bych na to potřeboval 14 týdnů (možná let) a ne 14 dnů) nebo udělat něco jinak užitečného.

To psaní něcěho, to jsem myslel, že se snad už ani nedělá. To už za nás byl naprostý anachronizmus. Jedna paní učitelka třeba nechávala x krát psát vyjmenovaná slova nebo co někdo neuměl. To ještě možná mělo něaký význam. Ale psát třeba budu příště nosit domácí úkoly včas, to snad ani ne (jo na průmce jsme měli nějakého učitele na technické kreslení, který hrozil, že nechá psát podle šablonky nebudu vyrušovat při hodině, nejdřív sedmičkou na A4 a pak na větší papír menším písmem, ale asi zůstalo jen u výhrůžek).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]