Kolega z práce se včera vrátil z dovolené a vyprávěl nám historku. V občerstvení si objednal kančí guláš s bramboráky. Když mu ho přinesly tak na vrchu objevil 30-ti cm vlas (ukazoval fotku). Chtěl jídlo okamžitě reklamovat (ani se ho nedotkl)a bylo mu řečeno že jde o štětinu z kance což prý nelze ovlivnit a není důvod k reklamaci. Byl zavolán kuchař který vrazil do guláše prsty a vlas rozprostřel po kraji talíře. Kolegovi se prý okamžitě zvedl žaludek a měl po chuti. Neznám detaily,ale po nějakém handrkování mu prý nakonec přinesly nový a nějak to snědl.Vrácení peněz prý nebylo možné. Tady jde o vlas, ale všiml jsem si že např. kuře,kachna aj. se kolikrát servírují se zbytky peří. Pro mě jde o naprosto nechutnou a odpornou záležitost (je mi na zvracení). Vadí vám to také nebo opeřené jídlo tolerujete? U manželky v práci si ženy klepou na čelo proč ona kuře obírá. Prý by se s tím nes××ly a snědí to s tím.
Máte asi na mysli ne přímo peří, ale u nás se tomu říká pysky (pozůstatek vyškubaného peří). Před pečením kachny vezmu pinzetu a všechny pysky vytrhám. U kuřete to jde snadno rukou.
michalverner
Vím co myslíte, ale osobně jsem v restauraci viděl přímo peří.Umaštěné- připečené.
To jsou zanedbatelné drobnosti. Kdyby kolega věděl, že po vítězném handrkování mu tam kuchař flusnul a poctivě zapracoval masný chrchel až z paty, to by teprve bylo vrůšu. Hlavně, že si pošmáknul, uctivě poděkoval a nechal přiměřený tringeld.
S peřím? Tak to ne, to bych nedala. Kdyby se to povedlo někde v domácích podmínkách, že by maminka někde kousek přehlédla a neopalilo by se to při pečení, tak bych asi vyškubla..ale nevím, nikdy se mi to nestalo. V restauraci bych to vrátila. Jako, jíst peří? Eeee. Vlas v jídle nedávám, ani náhodou. Jídlo vracím. Jiné nechci, protože mám po chuti...ještě když si nevšimnu a dostane se mi až do pusy... Párkrát se mi stalo,že v bramborách byly zbytky kovové drátěnky
Asi mám štěstí, ale na peří v jídle jsem v restauraci ještě nenarazil. Možná nějaký pisk, ale i to je výjimka.
Na místě kolegy s kančím gulášem s bramboráky bych se po "neuznání" reklamace beze slova zvedl a bez placení odešel, případně i s celou rodinou. Takhle se ke mně nikdo v restauraci chovat nebude!
michalverner
Co vyprávěl tak asi nešlo o klasickou restauraci, ale o občerstvení nebo bufet.Fungovalo to nějak tak, že si objednali jídlo, zaplatili, dostali lístek s číslem a pak je volali k výdejnímu okénku.Jídlo si pak lidé sami odnášeli k nějakému sezení. To dohadování mělo probíhat přímo u toho výdejního místa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.