Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Titanic septik

Od: michva odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kde byl na Titanicu septik do kterého ústily veškeré splašky a fekálie z celé lodi? Viděl jsem několik řezů Titanicu a nikde toto nebylo. Končily snad fekálie a splašky v moři, podobně jako odpad z kuchyní a popel z parních kotlů této obrovské lodi?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Sup s tim do more.

Rybi take musi neco zrat, tak kdo by se s tim nekam vozil.

Na pocatku 20. stoleti se na tohle jeste tolik nehledelo.

hodnocení

2x

Nejen, že Titanic neměl septik, ani žádnou nádrž na splaškové vody z koupelen a záchodů, on neměl ani žádné centrální potrubí. Prostě a jednoduše - co koupelna to díra ven z tupu a vyřešeno *smich*

tady to máte i s obrázky

hodnocení

1x

Na hradech byl prevét a výkaly padaly i tři patra pod hradby.

I tři patra anebo i pod hradby? Druhá varianta nebyla moc bezpečná...*smich*

Rytíři měli přilbice. Dneska je nosí i na stavbách Skanska. Akorát už nepadají výkaly. Nebo jo? *smich*

No jo. Chlapi dláždí chodník a musejí mít přilby.
By mě zajímalo, kdo to vymyslel?
okolik

.., na počátku bylo slovo *smich**smich**smich**smich**smich*

smode2
hodnocení

0x
Spapají to rybičky :) a mimochodem - jak myslíte, že se to dělá na mnoha lodích dodnes?*smich*
okolik

Vydatné krmení rybiček funguje stále dodnes. Toaleta je podobná domácí, akorát je u ní taková řekněme pumpa a tou se odpad dostavá ručním pohonem do moře.

kloset
A co u vlaku, také stále padají hovna na pražce? :) když jsem byl malý, tak jsem si říkal, jestli to takhle funguje i v letadle a lodi jako ve vlaku :)) A proč to nejde v autě :))

jendad
hodnocení

0x

Už jste viděla hnojení rybníka? Normálně se tam naveze vlečka hnoje .

hodnocení

0x

Ono se to dříve tak neřešilo. Vzpomínám si, jak jsme byli kdysi na návštěvě na dědině a ti lidi měli kadibudku ani ne 3 m od studny, z které brali vodu. A to i na pití - vůbec jim to nevadilo a nic jim nebylo.

ml1
hodnocení

0x

Podle mě to šlo do moře. Uzavřená toaleta je třeba ve vlacích standardem tak posledních 10 let. Do té doby se to normálně pouštělo na koleje. Ještě první zhruba desítka elefantů má díru v podlaze. Dokonce i vlak frecciabianca měl záchod na koleje (jel jsem s ním v roce 2018), do té doby jsem si myslel, že to je neslučitelné s požadavky na tlakotěsnou skříň vlaků jezdících nad 200 km/hod (to že to měla italská IC (maximálka 200) jsem ještě bral).

U lodí to asi bude standard delší dobu, ale na počátku minulého století se mnohde ještě vypouštěly splašky na ulici (vyprávěl někdo, že nemá rád jednu čtvť v našem městě, protože z dětství pamatuje zelené rampouchy), tak proč se tomu divit u lodě.

okolik

V nízkopříjmových regionech tyto vlaky jsou stále v provozu. Region vynechám, překvapil mne zjara funkční toaletou.

makk
hodnocení

0x

Jaký septik, vše házeli do moře. A ono to ani z dnešnáho pohledu nebyla žádná elkogická tragédie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]