Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřeboval bych pomoc s jedním technickým problémem. Chtěl bych zjistit, zda by mi pohon utáhl jeden konkrétní řemenový dopravník. Díval jsem, jak se to počítá a našel si i konfigurátor sew-eurodrive.cz/... . Nicméně, co se týče převážené hmotnosti, tak se bere v potaz pouze hmotnost převážených kusů, ale nikoliv např. hnacího či hnaného válce. Nejspíš se to zanedbává, ale zrovna v mém případě to zanedbatelné není.
Musel jsem totiž u jednoho už existujicího řemenového dopravníku zvětšít řemenici o téměř dvojnásobek. Je to z toho důvodu, že potřebuju řemen s unašeči a ty se na malé řemenice použít nedají. Teď ale nevím, zda ten pohon, který jsem použil v prvním řešení bude schopen roztočit dvakrát větší, ale zejména čtyřikrát těžší řemenici? Potřeboval bych si to ověřit, ale nevím, kde proměnnou hmotnosti roztáčené řemenice (resp. celého hnacího i hnaného válce) promítnout.
Díky moc za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.