Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silná bolest při zavádění tamponu

Od: arnostka odpovědí: 15 změna:
Ahoj, mám silnou bolest při zavádění tamponů. Je mi 13.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Myslím, že na tampon jsi mladá, zvláště pokud jsi a doufám že ano, panna. Používej vložky, je veliký výběr na trhu.

arnostka
hodnocení

Ano jsem panna ale dokor řekl že tampony jsou v mém případě to nejlepší, i když jsem panna.

Myslím, že doktor nemůže radit v tom, co pro tebe není komfortní. Když tě tampon bolí, tak jedině vložka.

liska5

Ve 13 tampony ne. Jedině vložky.

molly
@Liska5 Pro váš komentář JEDINĚ VLOŽKY máte nějaké odůvodnění? Jsme v roce 2023.

pb®
hodnocení

4x
Tampóny nosím od svých 14 let. Jednou jsem je vyzkušela a už nechtěla nic jiného. Některé ženě mohou víc vyhovovat tampóny s aplikátorem, jejich zavádění mi přijde snažší. Velikost samozřejmě mini, ty mají průměr sotva 1 cm. Taky je třeba znát svou anatomii a zavádět pod správným úhlem. A hodně žen anatomii vulvy nezná. Nekouká se tam, sahá si tam jen při utření po WC. Když jsem se zavádění učila, vyhovovla mi poloha v leže na zádech s pokrčenými koleny a zvednout zadek z podložky, tak se od sebe vaginalní stěny oddálí a zavedení je jednodušší.
On i úhel závisí (navíc i) v různou dobu/stavu by seddalo říct- v úterý nahoru, ve středu dozadeji- vlivem pnutí,cvičení) a taky i na poloze
(Snad si to nepletu s úhlem dělohy) , opravíte mě? Měni se oboji,že
Nosím tampony od druhé menstruace. Kupodivu mi zavádění s aplikátorem přišlo jaksi těžší než než něj, bez něj jsem cítila kam tlačím a zda je to tak správně. Vleže jsem to nikdy nezkoušela. Ale s jednou nohou na okraj vany. Stejně jsem přišla na to, že nejlepší je to pro mě na wecku, klasicky vsedě. Základ je, to prostě zkoušet. Ono to půjde. Ale nikde není napsáno, že musíš používat tampony, to je čistě tvoje volba. Já bez tamponu ani ránu.

hodnocení

0x
Pěkný den,zavádění tamponu chce cvik. Taky mi to napoprvé nešlo. Pro mě teda byl jednodušší tampon bez aplikátoru,velikost mini. Zavádění v podrepu. Teď už teda používám i velké velikosti,ale pro začátek a pro pannu je lepší mini

molly
hodnocení

0x
Ahoj. Tampon určitě můžeš používat i jako 13 letá. Nedej na rady některých rádkyň. Myslím, že rádkyni "liska5" je okolo 70 let a bez urážky, ve spoustě věcí jistě umí poradit, ale pochybuji, že může odpovědět na to, jaké menstruační pomůcky může používat dnešní mladé děvče. Já tampony používám od své druhé menstruace, vložka mi přijde taková nečistá. Zavádění chce cvik, chce to se uvolnit. Poloha vleže je dobrá rada. Stejně tak jako nejmenší velikost tamponu. S splikatorem je to snazší, ale postupem času se určitě naučíš i bez. Pokud ti to nejde, počkej, až budeš mít trochu silnější menstruaci. Pokud ji máš velmi slabou, může být vnitřek "suchý" a nejde ti to. Dej tomu čas
arnostka
hodnocení

Ahoj díky za odpověď. Menstruaci mám silnou a aplikátor nepoužívám protože mi ho mamka vzala a zakázala mi ho používat

hodnocení

0x
Mamka zakázala... Možná měla důvod, nebo zkušenost.
Tampon vytáhneš z obalu čistý, sterilní. Aplikace s čistými rukami nepřináší problém.
Aplikátor se může povalovat na poličce, nebo v šuplíku, mezi spoustou dalších věcí, ne zrovna nejčistějších, o sterilitě ani nemluvím.
Čím mamka zákaz oddůvodnila?
pb®
Aplikátor je součást sterilně baleného tamponu. Prodávat samostatně jsem to nikde neviděla, to mají V USA. On ani partnerův jazyk, prst či penis není steriní a někdy ani čertvě umytý, přesto s tím většina žen nemá problém, pokud se jim výše zmíněné dostane do vagíny. Spíš bych typovala na matku, co sama tampóny nepoužívá. Ta co je s nimi spokojná by těžko dceru zrazovala, naopak se jí snažila poradit. No co, já byla taky průkopnice. Ani máma, ségra, teta, sestřenice tampóny nepoužívaly, neuměly to, zavedený je tlačil.
ud

Jenom otázka - když ji tam bolí zavést tampón tak co bude dělat až jí tam někdo zavede úd? To taky bude řvát bolestí že ji trhá vagínu?

ud - neřve, že ji trhá vaginu. Je to ještě mladá holka, na všechno přijde. Váš koment je nemístný. Je vidět, že nemáte o ženském těle povědomí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zavádění tamponu
Otázky na téma zavedeni tamponu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]