Nejste přihlášen/a.
pravo: vsechny prava jsou zalozena na trvalem pobytu. Co, kdyz me shani mafie? Nemuzu si ani obnovit obcanku,
kdyz maji na policii sveho cloveka. Kdyz ji ztratim, musim sednout na rychlik a cestovat 500 km, protoze na
nejblizsi uradovne znovuvydani neni mozne. Jak logicke, v dnesni dobe overovani pres bezpecne VPN site
Uz slysim ty politicke blaboly, proc to nejde (stat muze vsechno, kdyz chce).
Vazani na trvaly pobyt, jako za komunismu... Dobre, u cizincu OK... Ale u vlastnich?
================================
strasne mi chybi portal, kam bych napsal, a oni by treba zmenili zakon
Kdyz by lide poznali, ze ta zmena je rozumna, potvrdili by ji hlasovanim, a pri milionech Evropanu by mohly rozhodovat opravdu tisicinky procenta
V .cz je to nerealne, ale treba v ramci evropskeho portalu ... A pak by to prislo podle zakona padajiciho holuba az do .cz
neda se koupit cisty kolagen, cisty koenzym Q 10, a pod., vsimli jste si? Ani v lekarnach. To mam doma varit kosti? Ve 21.stoleti? Nedaji se koupit koncentraty. To, co kosmeticke firmy vydavaji za koncentraty, je tezky smejd s trochou ztuhleho oleje.
Neda se uz koupit cisty konzumni etanol, taky labor. teplomer o velkem rozsahu. Neda se koupit mini palirna. Potrebuji k vyrobe kosmetiky.
Nemuzu sehnat vakuovou pumpu, ale kompresor bez nasadky na sani koupite vsude. (potrebuji na sani plastu, to jest s regulaci
tlaku). Halo, panove z mega-obchoduu... Budicek, zakaznici si zadaji vyrobek, kde je pracovni otvor i na opacne strane...
Prakticky se nedaji koupit ekologicky odbouratelne igelitky a sacky, ktere se napr. po roce rozpadnou. Taky kelimky na piti, talire, tacy z Resinu a pod. Skvira na trhu. Zaplnit.
chybi mi vceli produkty, napr. vceli jed na potirani bolavych mist, samozrejme jako mast. Chybi mi cisty pyl ke koupi v lekarnach. Musim chodit po louce a vytrasat kvetiny?
Sluzby chybici =ekolog. rozebirani azbestovych strech, tzv.eternitu (s odsavanim azbest. prachu, aby jste to pak nemuseli dychat a jist). Radost mit takove sousedy, kteri shazuji takovou strechu sami. Rakovina plic. Vlakna prorustaji zeleninou... Grc.
chybi mi mp3 s vyukou cizich jazyku, ktere si mohu stahnout. typu veta nase, veta cizi. veta nase... atd.
chybi mi odborne poradenstvi na otazky typu poradna.cz, ale kde odpovidaji napr. studenti vysokych skol v ramci sve (napriklad pravnicke, lekarske) vyuky.
Chybi mi lekar, u ktereho nemusim cekat cele dopoledne! (k tomu bez cteni ci bez televize
v cekarne, to je uz vubec nenapadne, nechat tam nejake stare noviny, a wifi v cekarne -co to je? Nevedi.
chybi mi platebni webova sluzba, ze ktere by se nedalo nabourat do meho uctu, takze bych k ni ziskal duveru, nejake doplnovani presnych castek na mikroucet, takze kdyby se nabourali, stejne by tam uz zadne penize po vyplaceni nebyly (az do dalsiho doplneni za ucelem dalsi platby pod jinym jednorazovym heslem). Paypal pry byl nabouranej docela nedavno, takze na ebay bych asi nekupoval...
Chybi mi sluzby typu dobirka z Ciny. Prusvitny obal , at vidim aspon zhruba, co kupuju [] ne kus desky misto notebooku [
] (realita, original paska z vyrobny)
Chybi sluzby vzdelavaci typu -vubec se dozvedet, jak se nejaka povoleni vyrizuji, na jakych uradech a pod., jak se delaji kurzy na nejakou vyhlasku, aby mel clovek k necemu odbornou zpusobilost a slozil zkousky a nemusel si kvuli tomu delat 2 roky druhou maturitu. nejake infocentrum.cz
Pisu jen veci, ktere nezvladnu zprovoznit sam, takze je nabizim k realizaci open-source bez naroku na autorske honorare []
chybi mi presne rozeznavani obrazku pri vyhledavani. Kdyz clovek napise jedine slovo, napriklad letadlo, a na 3.strance uz vidi krajinku, pradlo, sperky a podobne - od veci. Mohlo by alespon zacit automaticke pripisovani komentaru, nevhodne komentare by dalsi doplnovatele smazavali sami, a tim by se zlepsilo vyhledavani obrazku a videi. To jest, kazdy by mohl pridavat, ale i mazat (napriklad 10 hlasu by uz smazalo nevhodny komentar. tim by se eliminovali ruzni vtipalkove).
chybi mi autoopravovna, kde mi pujci auto, nez mi to moje opravi (prezujou).
chybi mi pripojisteni na experimentalni leky, napr. na leceni rakoviny v poslednim stadiu, urychlilo by to podstatne vyvoj novych leku a mozna vylecilo par nemocnych. i kdyz by si ho platila jen bohatsi vrstva, stejne, multiplikacni efekt by casem zasahl i beznou populaci.
typicky priklad, jak se neco resi spatne z tohoto serveru :
Nemuzete pridat dalsi otazku. Do uplynutí lhůty 120 minut zbývá 7 minut.
K tomuto nepopulárnímu kroku jsme byli nuceni přistoupit z důvodu častého pokládání jedné otázky vícekrát a následného vnesení zmatků do jejího řešení.
A co kdyz nechci polozit stejnou otazku? To mam vyhledat jiny portal? forum.lide.cz , centrum.cz , zive.cz , a pod.?
Nechcete zrusit tuto velmi nevhodnou podminku?
google > intitle:poradna
A CO CHYBI VAM?
Mařenko,krásné .To mně asi nejvíc chybí peníze,jako každému :D,nesobecký! nelíný! nebezohledný! partner po mém boku jinak nic.Teda určitě by se našly věci,ale jsou to takové prkotiny že to psát ani nebudu,ale jsem štastná že zatím nemusím psát že mi chybí zdraví nebo mým dětem
.
Mařenko, skvělá odpověď spynfo, musíte být velmi smutný a opuštěný člověk, když vás vytáčejí takové číčoviny jako je kolagen. Jednou, pan Carnegie dal domácí úkol: Zamyslete se! Kdybyste teď, v této chvíli zemřeli, kolik si myslíte, že by zaplakalo lidí a kolik lidí by vám přišlo na pohřeb? spynfo, kolik lidí jste udělal šťastnými nebo jim aspoň pomohl vy? Když tratíte čas, energii a vlastně celý svůj život, ve vyhledávání takových pitomostí.
Dnes mi bude chybět sůl a zítra přítel. Takový je život. A kolika lidem budeme chybět my?
Mařenko krásné. Nechybí mi peníze-na chleba mám, ale chybí mi zdraví a to nekoupím. Lidem chybí pokora a radost s maličkostí, každý se žene za hmotnými statky a neumí se radovat.
Liduško, a o tom to je. Jestli se mi jednou to zdravíčko zhroutí, tak už ani po tom domečku nebudu toužit. Změna priorit.
vypada to, jakoby jste vubec necetli, co jsem psal. leky-pojistne, atd. Principialni veci, nerozepisoval jsem kazdou malickost osobitne, ale principy. Rejpaly jsem samozrejme cekal (volby a podobne - od veci), chtel jsem zalozit "mistnost", kam si budou podnikatele chodit pro inspiraci a plnit diry na trhu, ale zas se sem nahrnulo plno brouku pytliku, nema to cenu, pres ty blaboly se nikdo neprecte dal. Stacilo par slov, chybi mi na trhu univerzalni nabijecka na mobily (napriklad), namisto toho tu nekdo rozebira, jak mam tezky zivot a jestli jsem osamely a podobne -od veci (chci psat slusne). Nema to cenu... Zas tu bude plno mudrlantskych 100 radkovych odpovedi na tuto moji reakci, ale nic konkretniho - chybi mi tohle, =mezera na trhu.
Spynfo, ale tak to sakra napiš jasně a srozumitelně ne? Co vám chybí na trhu? Nápady na podnikání a podobně. Chybí ti srozumitelnost!
Dokonalá odpověď jako vždy Nic jiného se od vás ale ani očekávat nedá . Právem vám patří další bod ode mne
Mařenko, no comment, málem mi ukápla slzička, tolik lidské životní moudrosti v několika slovech...
Nějak mi to vrtalo v hlavě, a došla mi jedna věc. Ty se tu rozčiluješ, že nedokážeš zprovoznit hromadu svých nápadů a nikdo je nechce realizovat. Zamyslel jsi se proč? Zkoušel jsi někdy něco vyrábět, prodávat, zkoušel jsi podnikat sám na sebe? Hledáš někoho, kdo zaplní díry v trhu. Jenže ten někdo je bude chtít zaplnit efektivně.
Namátkou vyberu něco, z tvého seznamu...
1.Chybi sluzby vzdelavaci typu -vubec se dozvedet, jak se nejaka povoleni vyrizuji, na jakych uradech a pod., jak se delaji kurzy na nejakou vyhlasku, aby mel clovek k necemu odbornou zpusobilost a slozil zkousky a nemusel si kvuli tomu delat 2 roky druhou maturitu. nejake infocentrum.cz... ty služby tu jsou. Podíváš se na stránky úřadů=životní situace. Nebo jinam, já osobně jsem zatím našla vždycky všechno. Kurzy na vyhlášku způsobilosti, třeba dopravce, se pravidelně vyhlašují, zase se najde. A jednoduchý návod na vyhlášky? Ano ty jsou. Třeba zrovna na toho dopravce, najdeš testy i s odpověďmi. Někdo kdo to dělal to posílá dál. Jenže pak to nemá na ulicích vypadat tak jak to vypadá.
2.Chybi mi sluzby typu dobirka z Ciny. Prusvitny obal , at vidim aspon zhruba, co kupuju [] ne kus desky misto notebooku [
] (realita, original paska z vyrobny)- a víš že mě vůbec ne? Díky dovozům, díky levnějším trhům v číně i jinde šli všichni čeští výrobci do háje. Nedokáží konkurovat. Jak ceny vstupních surovin, tak ceny dopravy, cena u koncového zákazníka, která je navyšována někdy nesmyslnými maržemi obchodníků, tak co si budem povídat hodnotou lidské práce. Jak pracují někteří lidé u nás? Odtrpí si svých 8hodin, a práce za nimi žádná. Neříkám všichni. Ohání se zákony, právy ale na povinnosti zapomínají, my tomu říkáme zaměstnanecký přístup. Nechodí do práce, ale do zaměstnání.
3.Chybi mi lekar, u ktereho nemusim cekat cele dopoledne! (k tomu bez cteni ci bez televize
v cekarne, to je uz vubec nenapadne, nechat tam nejake stare noviny, a wifi v cekarne -co to je? Nevedi. - Ale jdi ty. Jestliže lékař dá do čekárny noviny, časopisy, jak dlouho bude trvat, než je lidi ukradnou? Jak dlouhou bude mít životnost televize? A když půjde do čekárny opravdu nemocný člověk, kterého třeba třeští hlava, myslíš si, že bude zvědavý na právě probíhající hlasitý hokej?
4.chybi mi odborne poradenstvi na otazky typu poradna.cz, ale kde odpovidaji napr. studenti vysokych skol v ramci sve (napriklad pravnicke, lekarske) vyuky.- nechybí, nehledal jsi. Nebo jsi hledal, ale ... Ono to zadarmo není. Divné že? Proto se rozčiluješ? Nemůžeš chtít všechno zadarmo.
5.chybi mi mp3 s vyukou cizich jazyku, ktere si mohu stahnout. typu veta nase, veta cizi. veta nase... atd. ... existuje, ale musíš zaplatit. To samé jako v bodu 4.
6.Chybi mi cisty pyl ke koupi v lekarnach. Musim chodit po louce a vytrasat kvetiny?... Zase se budu opakovat. Kolik by jsi byl ochotný zaplatit za ten pyl? On ho totiž bude chodit někdo vytřásat, někdo ho musí zabalit, skladovat, expedovat. Ve výsledku bude neprodejný.
7.Prakticky se nedaji koupit ekologicky odbouratelne igelitky a sacky, ktere se napr. po roce rozpadnou. Taky kelimky na piti, talire, tacy z Resinu a pod. Skvira na trhu. Zaplnit. ... to samé. Kolik stojí jejich výroba? Náklady na surovinu, na stroje, na lidi, myslíš, že tu škvíru někdo zaplní ze svého? Myslíš, že ten, kdo se do toho pustí, sežene odbyt, vysvětlí lidem, že je to sice dražší, ale ekologické? Nenech se vysmát.
Než začneš kritizovat, jak jsou všichni neschopní a trh je prázdný, ačkoli ty bys kupoval a kupoval, zkus něco zrealizovat sám. Zkus vyrobit, prodat a udržet se. Zaplatit všechny daně a poplatky, odvody a bůhví co ještě a být levný. Pak kritizuj.
Ano, při čtení toho seznamu jsem vlastně přemýšlel jako ty, ale takhle obsáhle to popsat se mi nechtělo. Jak se říká : Když se chce, jde všechno. Jenom bouchnout otáčecíma dveřma ne.
Slone, teda tak tuhle větu si píšu hluboko do paměti. To je dokonalý. (Když se chce, jde všechno. Jenom bouchnout otáčecíma dveřma ne.)
Vyjádřím se jen k poradte. Limit 120minut se tu řešil několikrát a vše je o lidech. Dříve tu limit nebyl a taky jsme nestačili mazat duplicity (ne jedna, ale třeba 5 v různých tématech po několika minutách) a taky spamy.
Čili chápu tě dobře že raději budeš zakládat otázky jak je libo, ale už otázky které by jsi chtěl pročíst nenajdeš v záplavě duplicit a spamů? Ani odpovědi nejsou to pravé když máš jednu otázku v různých tématecha každý odpoví někam jinam, jaký to má pak přímos pro dalšího tazatele který si otázku vyhledal? Místo třeba 20-30 odkazů na podobná témata jich bude mít 100-150 a v každé po jedné často neúplné odpovědi... Neodradilo by tě to?
Dále namátkou:
- přezuté auto je za chvilku, to neberu a pokud ti jde o půjčení na dobu opravy? Má to plno servisů, pravda, většinou jsou ty značkové a drahé, mechanik který dělá za čtvrtinu ceny značkového servisu ti auto těžko půjčí
- jaký rozdíl je mezi komunitou poradte.cz a tím čemu říkáš odborné poradenství? Ty víš kolik je tady doktorů, zedníků, sádrokartonářů, stavařů obecně, právníků, mechaniků, elektroniků, ajťáků atd? Jaký je rozdíl? Že ti odpovědi nikdo negarantuje?
na víc nemam čas, v něčem jistě pravdu máš, ale v něčem ne
Mě nechybí vcelku nic, mám všeho již dost. Ale jinak si myslím, že jako předvolební kampaň je to již k ničemu, neboť je už po volbách (nebo co to vlastně bylo)!
jee, v cechach byly volby? Nejak nesleduju. Byl to pokus vyvolat diskusi za ucelem zmeny, ze snad si to jednou precte nekdo, kdo ma tu moc zmenit registracni systemy na webu, treba nekdo z google, nebo nejaky podnikatel, ktery hleda skviru na trhu, a byl by schopen ji zaplnit necim uzitecnym, co sem treba napisou i jini lide. Chybi zde moznost hlasovanim "odstrelit" spatnou odpoved. Nebo alespon posunout na konec, a vyzvednout nahoru ty "divacky zajimave". A tim by se trosku zlepsil svet, je to treba navrh i pro zdejsiho admina, typu nemuzete vlozit dalsi otazku 120 minut, co je to za blbost proboha? zacal jsem kvuli tomu chodit na forum.lide.cz
Ze začátku jsem myslel že máš jen nějaký okamžitý splín či depresivní náladu, tento svůj názor beru z5!
Dovolím si Tě citovat: "Pisu jen veci, ktere nezvladnu zprovoznit sam, takze je nabizim k realizaci open-source bez naroku na autorske honorare [] ". Potom tedy, pokud jsi tyto věci (tedy ani jednu z nich) nezvládl zprovoznit sám, bych rád věděl, co jsi sám zprovoznit dokázal z těch věcí které Ti tolik vadí a chybějí nyní už "chyběly"). Asi to budou záležitosti daleko důležitější a významnější, když jsi je upřednostnil a sám zvládl a "zprovoznil". Poděl se s námi, prosím, o pár příkladů, o pár Tvých produktů, podle výčtu toho co Ti chybí nepoznáme co Ti díky Tvé aktivitě už nechybí, možná toho rádi využijeme, dík!
A jaký máš problém? Nechci zlehčovat Tvoji životní situaci, možná máš těžký životní splín, to se občas stává. Taky mě na tomhle světě se*e spousta věcí, ale naštěstí jsem takovej srab, že z toho života neumím utéct. Proto tady žiju dál, snažím se přežít a fungovat. Zjistil jsem, že pokud mne někdo potřebuje, pokud můžu někomu pomoci, je to trošku motivace, proč na tom světě být a žít dál. I proto občas funguju na tomhle fóru. Opravdu nechci zlehčovat nebo podceňovat Tvoji situaci a náladu, o které vlastně nic nevím. Asi jsi teď hodně nas*anej, když jsi napsal od srdíčka tolik slov, co Ti vadí. Doufám a věřím, že už tím, že jsi to napsal, se Ti trochu ulehčilo. To je důležitý, pak se dá začít řešit to co Tebe a spoustu ostatních lidí se*e. Souhlasíš?
Já si myslím, že nám především chybí pokora a to myslím nám, jako celé společnosti - nějak to vypadá, že jsme získali takový falešný pocit bezpečí díky všem technickým vymoženostem a díky blahobytu, který tu máme oproti velké většině zbývajícího světa. A nějak mám dojem, že to vše bereme jako samozřejmost, na kterou máme automaticky nárok a hrozně se divíme, když něco z toho přestane fungovat a třeba příroda se zachová tak, jak to neočekáváme a jak se nám zrovna nehodí. Pokora - to je také to,že se radujeme z toho, co nám nechybí, co máme a jsme za to každý den vděční a nehledáme zbytečně na všem "mouchy". Také mi to vždycky nejde, ale snažím se. Díky Bohu za každý úplně obyčejný a všední den, kdy se nic nestane a rodina se vrátí ve zdraví večer domů a také za všechny další , úplně "obyčejné" dary.
Ale my uz prece vime, co Ti chybi.
Viz zde: poradte.cz/...
...akorat si svuj seznam krapet rozsiril.
Me osobne chybi furt to same co uz tehdy. Jinak nic.
Spynfo. Buď rád, že nežiješ v sedmdesátých-osmdesátých let minulého století. To by v Tvémseznamu chyběly daleko prozaičtější věci OPRAVDU nutné k životu. I když i to je relativní. Chyběl toaletní papír? Bylo Rudé právo . Nebyly celý rok banány? Aspoň když se objevily na vánoce, jedli jsme je jako svátost
. Kdybych měla napsat, co všechno nebylo, tak nestihnu dnes udělat večeři
. A taky jsme žili a byli šťastný.
A co mě chybí teď? Roky, který jsem promarnila smutněním po rozvodu. Čas, který bych mohla trávit s mámou a tátou, dokud je ještě mám. Moc mi chybí jistota toho, že nezemřu dříve, než se do života postaví vnučka, kterou vychovávám.
Moc mě tady potěšily odpovědi ostatních. Většina z nich má OBYČEJNÁ přání . Taková ta LIDSKÁ přáníčka. Všem vám moc přeji, ať se vám splní.
Sebodka
Sebod - mluvíš mi z duše. A ty banány - vzpomněla jsem si, jak jsme s bráchou stáli ve frontě a tvářili se jako dva cizí lidé, protože jsme tak měli šanci koupit ještě jedno kilo, víc na osobu neprodali. To už naše děti nechápou (naštěstí nemusí chápat ) tu radost, ukořistit trochu nedostatkového zboží v dlouhé frontě. Pěkný den všem Limetka
Spynfo, mně chybí to, co na trhu nekoupím za žádné peníze, a to jsou rodiče, byla jsem totiž v děcáku. Ty nejkrásnější věci jsou, ale zadarmo. Je to láska, úsměv, dobré slovo. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.