Nejste přihlášen/a.
Jdete taky do toho? Jen mám strach, že mi ten kurník shnije
Co Čech, to dotační chalupář. Polystyrenem zateplí i kurník po babičce
Novinka s nezaměnitelným brandem "oprav dům po babičce", kterou vytasili lidovci řídící ministerstvo životního prostředí, by se klidně mohla jmenovat "více peněz na zateplování, a to předem".
Já tedy ne...
Ale klidně můžete, pokud máte kurník po babičce, minimálně musí být starý 10 let, musíte tam mít trvalé bydliště (tuším minimálně 10 let po opravě) a energetiká třída kurníku musí být min.B.
A ano, celé je to opět dotační nesmysl. Ovšem stát asi někde přišel k penězům a neví co s nimi.
NOX .
Pochopil bych kdyby stavěli vysokorychlostní železnici . Tam jsou obrovské možnosti v dopravě . Ale dotovat někomu letní sídlo a přitom zde stojí parcela 3 mio , nebo byt 5 mio? To je výsměch mladým rodinám. Vždyt jenom kdyby zrušili na výstavbu nového bytu DPH , tak to ušetří milion !
Problém je, že každá dotace je vlastně špatně.Protože ať se dá komukoliv, vždycky se najde někdo, kdo bude zásadně proti a snese nespočet argumentů pro svoje tvrzení.
Jeden je proti penězům na baráky, další proti zrychlení železnic, třetí je proti podpoře elektroaut a tak bych mohl pokračovat takřka do nekonečna.
Ech. A jak se tím zvedne nabídka na trhu a tedy zvýší se dostupnost bydlení? Já bych řekl , že akorát zasponzorujeme majetnějším jejich víkendové chalupy . A naopak se zase začnou šponovat ceny stavebnin .
jelikož podmínkách je hned na začátku uvedeno, že to je pro ekonomicky aktivní lidi dotace, a vy budete nejspíše 70 +, tak spíše pro vaše vnoučata po vás barák opraví?
V dotačních podmínkach se píše, že tu stavbu po vás lze strhnout a postavit tam novou a stejně se to bere jako dům po babičce. to je často nejrozumnější, zbořit to a postavit něco novýho, než se s tím 15 let opravovat a vypustit na tom duši
70+ ještě ne, ale já již opatření mám na baráku z roku 1896. Navíc žádný kurník nemám, páč si vejce koupím za 2,80Kč.
A co Vy, budete zateplovat?
Pane Kosi, je statisticky dokázáno, že barák se opravuje zhruba po 30 letech. Opravoval jsem ho po svých rodičích, pamatuji, jak chodil do školy a musel makat na baráku, pak teorve ůkoly, předělával jsem to pak trošku i po sobě, boural základy, které jsem jako dítě betonoval. Nedělal jsem to 15 let a taky jsem to přežil, bez vypuštění duše.
I ten "můj" dům budou předělávat vnuci.
novazelenausporam.cz/... to nevím musím to přelouskat, zda to bude dostatečně motivační...
1896? To si zrovna Marconi patentoval telegraf!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.