Nejste přihlášen/a.
Mému tatínkovi řekla obvodní doktorka, že má jet na urgent, aby mu udělali komplexní interní vyšetření. Na urgentu mu řekli, ať přijede další den, že tam už nejsou internisté (což v nemocnici asi jsou žeo...), tak přijde další den, vemou mu krev a řeknou, že trpev uvidí, jestli mu to vyšetření udělají podle toho, jak moc špatný to je, jinak ať čeká na to vyšetření ještě několik dní.
Přijde mi to hrozně pitomý a jde to úplně proti tomu klientovi. Ok. Život ohrožující stav to z krátkodobýho pohledu asi opravdu není, ale jeho stav je náhlý, provází ho bolest, zvýšené všemožné hodnoty. Jeho obvodní doktorka ho doporučí k tomu vyšetření v co nejkratší době a v tý nemocnici pak dělaj prostě úplný problémy.
Ve výsledky musel uskutečnit několik zbytečnejch cest do té nemocnice v těhle vedrech. A že by vzali telefon a zavolali té obvodní doktoce a domluvili se? Spolupracovali? Nehrozí. A stěžovat si?... těžko, doktorů je málo, jsou to taky jen lidi, mají přece nárok na dovolenou, jsou přetížení. Vždyť jo, jen prostě když si člověk nehájí to svoje zdraví sám, ti doktoři jsou až lhostejní. A to je dobrý vědět dopředu. Já obecně v doktory mám skoro až nulovou důvěru. Ty zkušenosti jsou hrozný.
Já s vámi nesouhlasím. Od doktorů se tak nějak čeká, že vždy musí pomoci snad i nad rámec svých povinností, že vždy budou ochotní, vstřícní a milí a nikdy nepochybí. A to vše v tom stresu a kolikrát nepořádku a zmatku co v nemocnici je a jde proti nim. Můžete si říci vy ve své profesi, že jedete v práci vždy na 100% a více? Naposledy jsem v nemocnici viděl jak doktor musel řešit nelékařské věci jako sociální problémy, kdy paní odmítala odejít protože neměla kam jít, výtržnosti opilého člověka. Musí to být hodně vyčerpávající práce.
To je těžké říct.
Někteří pacienti mají představu, že jsou doktoři bozi a opraví cokoliv a ihned.
Daleko větší problém vnímám v pojišťovnách a proplácení pomůcek a limitů kusů...
To je slušnej bordel a byrokracie.
To, že někdo čeká na chodbě na emergency, protože mezi tím tam ti samí někoho oživujou je spíš k úsměvu lidí, kteří neví, jak to chodí a mají pak potřebu psát, že se na něj kašle.
A hlavně... Hlavně je to o lidech. Všichni se nechovají stejně neempaticky. Ale taky všichni pacienti nemají stejné IQ a něktěří jsou spíš na odstřel, když jim nestačí jednoduché vysvětlení. Přeci jen nejde s každým blbem ztrácet čas a vysvětlovat jednoduchou věc deset minut. Buď nechce pochopit a nebo schválně nechápe. I tací jsou.
Je to v lidech. Né jen doktoři, ale i pacienti. Nejhorší je sorta lidí, kteří mají potřebu klepat stále na dveře a otravovat s kdejakým papírem, když se zrovna doktor věnuje jinému. A na výzvu čekej se pak takové individuum cítí ukřivděno, že se mu nikdo nevěnuje a neztrácí čas stížnostmi, který mu nevadí.
Je potřeba najít nějakou hranici slušnosti.
Zezačátku jsem to cítil stejně jako vy všichni, ale čím častěji někam mezi doktory docházím, tak tím více jim rozumím.
Nejhůř se chovají ti, kteří toto prostředí navštíví poprvé nebo po x letech.
Chybí sexi samaritánky v nemocnicích, jo! Souhlas
A taky, na motorkáře se kouká krs prst jako na živé konzervy orgánů
foto počítači se tě zeptal, jestli tě něco bolí, hlava, končetiny, tak si řekl že ne, tak nebylo co kontrolovat
ps: svoje zdraví si každý musí hájit sám, svata pravda
michalverner-když vidím co někteří "motorkáři" (a nejenom oni) na silnicích předvádí, tak se doktorům nedivím, že nespěchají.. Mám v autě palubní kameru a začínám uvažovat o sestřihávání záznamů na YouTube..
V pořádku to není. Doktoři se hodně často považují za elitu a někteří i za "nadlidi", přitom svojí práci dělají jen to co musí a nic navíc. Pokud jsi křápl hlavou a při čekání blil tak je to na 99% otřes mozku, mělo by být podezření na krvácení do mozku tj. trvale pod dozorem nebo napíchnout na monitor. Nedávno pán kterýmu na cyklostezce vjelo do cesty děcko, vyhýbal se u toho spadnul.. Blekotal, byl mimo, záchranka si myslela že je vožralej tak si z něj dělali prdel, hlavu neřešili a druhej den jim exnul protože šlo o krvácení do mozku který nepodchytili :/
Čest doktorům ktaří to opravdu berou jako poslání, dělají jak nejlíp umí a často obětují i svůj osobní život aby léčili co nejlíp.
honzas... vážné vnitřní zranění se zjišťuje pohmatem a reakcí oka (zornice) na světlo. Určitě by ho nenechali jen tak na chodbě. Pokud neztratil vědomí a vše si pamatuje, tak až zas tak není důvod ihned zkoumat vnitřní zranění.
Ale nepopírám, že lékař nechybuje. Tragická chyba byla dokonce v médiích malého chlapce.
Házet všechny lékaře do jednoho pytle je špatně. Někteří jsou dobří a ochotní, někteří na to kašlou. Bohužel chybí jakákoli kontrola. Kdyby museli po čase znovu udělat atestace, asi by byla situace lepší. Ale to je asi marné přání.
Petrm,
Házet všechny jakékoliv činnostido jednoho pytle je špatně
Souhlasím s Vámi, ale toto lze napasovat na jakoukoliv činnost, řidiče, lékarníky, maséry, zedníky...
Souhlasím s vámi, ale u některých profesí může mít nedbalost fatální důsledky. U lékařů to lidé asi vnímají citlivěji. Na vlastní kůži jsem zažil, že si lékař spletl levou a pravou stranu. Nejdříve jsem myslel, že je to nějaký žert. Když jsem zjistil, že to myslí vážně, tak jsem ho slušně upozornil, ale dalo mi hodně práce, abych zůstal klidný. Jsou ale i jiné profese, kde nedbalost může být fatální. Vzpomínám , jak jsem křičel na řidiče autobusu, který přejížděl přes železniční přejezd, kde blikalo červené světlo. On se ale bránil, že to tam zná a má dostatečný rozhled.
Pane Petře, taky s Vámi souhlasím a dodám, že podobné případy snad zažije každý, byť trošku odlišně.
Nějakou extra větší zodpovědnost nemají, doktor udělá chybu a je jeden mrzák nebo mrtvola. Řidič autobusu udělá chybu a těch mrtvých může být 50. Podobných příkladů se dá najít spousta. Navíc často jsou prakticky beztrestní a i chyba s vážnými následky jim projde. Jak systémové chyby tak omyly nebo i úmyslné zanedbání kdy by něco měl řešit ale neřeší to (bolesti po operaci = citlivka, dáme oblbovák a on to byl průšvih který bylo třeba řešit hned)
Záměna L P strany je docela častá, sice mají docela vymakané ověřování, ale stejně to občas proklouzne. Nejspíš proto, že když stojí čelem tak pacient má pravou nohu vlevo a rutina je sviňa. Lidi nejsou stroje a není otázka jestli udělá chybu ale kdy a jaká to bude...
Možná kdyby autobusák 50ti cestujícím dal podepsat, že s ním jedou na vlastní riziko, tak bude na úrovni doktorů... je to tak.
Tak nějak.. Navíc doktoři zachraňujou zdraví a životy nemocným lidem, řidič může poslat do hrobu naprosto zdravé lidi (což se doktorům občas povede taky). Každé má svoje, doktoři tou zodpovědností za životy argumentují často, ale přitom o nic větší odpovědnost než spousta jiných oborů nemají.
Tímto v žádném případě doktory neshazuju, nic jednoduchého to není a ta práce je náročná. Jen to opravdu nejsou nadlidi.
Můj zákrok byl na stomatochirurgii a včas jsem chirurga zarazil.
O tom železničním přejezdu jsem se pak bavil s řidičem, který jezdil na stejné lince. Vysvětloval mi, že tam vede souběžná železnice a silnice a je to tam běžné, protože když autobus nestihne přejet před vlakem, tak nabere zpoždění na dvou následujících přejezdech a lidi nadávají, že přijdou pozdě do práce.
asd1 ... taky nemůžou pacienti čekat zázraky, když příjdou s rakovinou v pokročilém stádiu.
Prevence má něco do sebe a není to chyba doktorů, že lidi na sebe málo hledí. Příkladem jsou hlavně zubaři. Byť mají největší osvětu prevence, tak tam stejně dělají tolik druhů výkonů, protože lidi na zuby prdí. Hlavně starší generace. Pak si stěžují, že jsou drazí, ale nestěžují si, že jsou hloupí a kašlali na sebe. Kolega z práce používá zubní kartáček klidně rok a jak se asi čistí zuby rozčepýřeným pometlem plným bakterií. Přesto řekne, že se stará.
To je prostě v lidech.
Kdo chce. Kdo nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.