Nejste přihlášen/a.
Mikrovlnku jsem měla desítky let, ale používala málo. Poslední dekádu je sbalená ve špajzu a nepoužívám ji, protože jsem si o ní četla podobné články a komentáře, jako Vy. Místo ní používám na ohřátí indukci. I tak ohřívám málo.
V čem mám jistotu, že mixer při nevhodném použití /dlouho a intenzivně/ dokáže roztříštitt škrobová zrna, až z brambory zůstane táhnoucí se lepidlo.To se dá ověřit v mikroskopu.
Mikrovlnku mám od roku 2000. Od velké rekonstrukce kuchyně. Zprvu jsem jí přiliš nedůvěřovala, textů o škodlivosti jsem přečetla mnoho. Ale zároveň jsem četla i mnoho textů o škodlivosti psích granulí. Tehdy jsem psovi vařila. Vždy tak 8 porcí, jednu do misky, dvě do lednice a zbytek do mrazničky. První roky tedy mikrovlnka opravdu sloužila především psovi. Dnes ji používám mnohem častěji, ale jen na ohřívání. Myslím, že úplně zdravé to není, ale úplně zdravé není vůbec nic.
Vařit v ní cokoliv mě nikdy nenapadlo, když vařím, chci to vidět, míchat, ochutnávat.
Pod pokličkou v troše vody ano, a hlavně bez MW. Voda se na indukci vaří stejně rychle, jako v rychlovárné konvici.
Určitě bych neohřívala v MW krmení pro mimino, lahvičky se sunarem a pod.
Prosím vás, vemte si 0,8 kg brambor, oloupaných, a dejte je do klasické skleněné Simax misky s víkem. Za 14 minut uvařeno bez vody a plná chuť, není to vylouhovaný bez chuti jako když to uvaříte ve vodě jo a nevím proč by se tam měla přilévat voda? Ta voda se přece odpaří z těch brambor, i když to mám přikrytý víkem. Ve vodě ty brambory dělám jen když jsem někde na plynu, to vyjde levněji, případně když chci použít vývar na česnečku apod.
Také jsem tomu nevěřil, tak jsem si to musel zkusit. Fakt je to lepší chuť )
@liska5 vy se nemáte čeho bát, protože ta frekvence mikrovlnky je úplně stejná, jako všechny wifi okolo neexistuje žádná ani meta studie, Která by naznačovala, že potravina připravená v mikrovlnce je jakkoliv jinak škodlivá, než ta připravená na plotně. Naopak, třeba zrovna brambory, čím tmavší, tím víc Akrylamid, = karcinogenní...
A hlavně, lidé, co užívají mikrovlnku 40 let, tak žádné změny u nich nebyly pozorovány
Jo a ta indukce, no tak to je na podobném principu, silným magnetickým polem se rozehřívá to vaše nádobí. za mě je tedy lepší vařit ve skle, jak popisují v prvním odstavci. Než všelijaké ty hliníkové teflonové rádoby nerezové, aj hrnce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.