Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlad knihy

Od: nobody1 odpovědí: 1 změna:
Dobrý den. Vyšla jedna kniha, která je jenom ve švédštině a v angličtině. Jak mám zažádat o překlad takové knihy? Neexistuje někdo, kdo by mi tu knihu přeložil na zakázku? Aby byl ten text rovnou i v knížce, ne jenom přeložené někde na papíře. Nakladatelství asi kvůli mě jen tak knihu nepřeloží. A ani nevím, jak bych je kontaktovala a co bych napsala. Nevíte někdo, jak udělat, aby tu knihu prostě někdo přeložil?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lit
hodnocení

1x

Opatřete si ebook, pokud existuje, a projeďte ho překladačem. Tak zjistíte, jestli má cenu se knihou dál zabývat.

Existuje spousta jednotlivců i firem, kteří ji přeloží a vydají - různě rychle, v různé kvalitě a za různou cenu. Stačí hledat "překlady knih" a zjistit si cenové relace. (K tomu potřebujete znát počet slov či normostran originálu. Ns = 1800 znaků). Pokud nepracujete v korporátu, nejspíš tento nápad opustíte.

"Nakladatelství asi kvůli mě jen tak knihu nepřeloží."

Jde-li o další knihu slavného autora, kterého už některé naše nakladatelství vydává, je šance, že i na ni přijde řada. Stačí se zeptat, zda je v redakčním plánu. Pokud ano, zbývá jen čekat a těšit se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]