Ahoj, chystame se s kamosema do pobaltskych zemi s cilovou destinaci Estonska. Tam budem v okoli mesta Tartu a mame i naplanovane treky, kde je to do Ruska "coby kamenem dohodil". Je mi jasne, ze preplavat reku nebo jezero do Ruska by byla hrozna hloupost (cetl jsem clanek o jednom Slovakovi, co takhle z Estonska do Ruska preplaval reku a ihned ho zabasli). Ale chtel jsem se zeptat, jestli nevite, jestli to neni nejakym zpusobem vyhrocene i na estonske strane hranic? Chapu, ze ruske vojaky tam jen tezko potkam, ale presto z toho mam trochu nervozitu. Estonsko i ostatni pobaltske staty patri do Schengenskeho prostoru a tak by nemel byt s nicim problem, presto budu rad za vase postrehy.
Dobrý den, pokud zůstanete v hranicích Estonska, tak budete na bezpečném území - tam žádný ozbrojený konflikt neprobíhá. Samozřejmě, musíte mít u sebe platný identifikační doklad = OP/pas. Zdravím!
Pobaltské země jsou krásné a bezpečné, projel jsem Litvu, Lotyšsko, Estonsko, zastavila mě až snad 3 metrová betonová zeď do říše zla. Myslím, že k hranici Půlnočního království se stejně nedostanete.
Před pár dny se syn odsud vrátil. Projel na kole kus polského pobřeží, objel to ruské území, Helskou kosu tam a zpět a procestoval všechny Pobaltské státy. V každé z těch zemí byla trochu jiná atmosféra. Nesympatičtěší mu byli Estonci. Úplně v pohodě! A to spali na odpočívadlech u cyklotrasy. Hodně Čechů tam takto putuje. Ty okrajové části jsou poněkud bez lidí. Na vítr se připravte. Byl silný, že je to bralo z kosy do moře.
liska5
Rusů je tam dost, ale těch co většinou dávno zdrhli před Putinem. V klidu se sluní a koupou nebo sedí v kavárnách. Taky Finů potkal hodně. Jo a v Estonsku byly prý nejhezčí holky. Obecně je tam v Pobaltí málo tlustých lidí.
liska5
Opr.: Nejsympatičtější Estonci, mentalitou nejblíž k nám Litevci.
Tam nic nehrozí. V Estonsku se určitě zastavte v (českými turisty) nejfotografovanějším městě a ideálně cestu tam vezměte přes jistou vesnici v Polsku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.