Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohotovostní lékař na internetu?

Od: barbakan* odpovědí: 10 změna:

Je možné,abych přes internet komunikoval on-line s lékařem,který by mi poradil se zhoršeným zdravotním stavem mého vnuka?

Nechci jet zbytečně na pohotovost! Děkuji za informaci.

doplněno 05.07.10 22:15:

Tady nejde v žádném případě o peníze vydané z mé strany,ale nechci otravovat pohotovostní službu tím,že vnuk má zvýšenou teplotu!Chci snad něco jiného?Jen jsem se chtěl zeptat,jestli taková služba existuje a vy mě hned pranýřujete.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Dobrý den, žádná on-line komunikace s lékařem nenahradí vyšetření v nemocnici. Pokud je vám líto dát 90 Kč a benzín za zdraví svého vnuka, je to docela smutné.

Když už, zkuste zavolat lékaři svého vnuka. Ten ho zná nejlépe.

marenka*
hodnocení

0x

Zbytečně na pohotovost? Snad nejde o nic vážného. *plac*

lidus*
hodnocení

0x

Zvýšená teplota není u dětí důvod k návštěvě pohotovosti nebo volání RZS, zabalte mu nožky do mokrého prostěradla, hodně tekutin, paralen podle věku a pokud se to nezlepší tak pohotovost nebo volat RZS, když mu bude líp tak k lékařce až ve všední den nebo také vůbec. Domnívám se, že jen blázen by radil on line když vnuka neviděl, nezná a td.

rencha*
hodnocení

0x

Poradit by vám měl každý doktor, pokud si na pohotovost zavoláte.

A nejsem si jistá, zda balit nohy do mokrého prostěradla je nejlepší způsob... *ee*

fany08*

Když nezaberou prášky, tak zábaly jsou poslední možnost. Vyzkoušeno. Zabalit ruce po lokty a nohy po kolena.

rencha*

Ano, samozřejmě, že zábaly bývají účinné, ale na tělíčko. Zábaly na končetiny se, co já vím, dávat nemají

lidus*

Používala jsem zábal na nohy u dcery a používám ho i pokud mám teplotu já sama-bez problémů.

cocinkamichalka*

Správně by se při velké horečce mělo zabalit do prostěradla celé tělo. Ale kdo to nesnese, tak stačí nohy po kolena a ruce po lokty.

PS: Měli jste vidět, jak se cukal můj chlap, když měl horečky a já ho chtěla do toho prostěradla zabalit! Nakonec vydržel aspoň ty končetiny *smich*

doplněno 07.07.10 08:16:

Ještě vzkaz pro barbakan: Je mi líto, jestli Vás moje odpověď zasáhla nebo urazila. Bohužel jste nenapsal žádné podrobnosti - co Vašemu vnukovi je.

barbakan*
hodnocení

Vaše odpověď mne neurazila,ale ti,i Vy,kteří četli mojí otázku ,jste nabyly dojmu,že mi je líto peněz,což není pravda. Jet s vnukem na pohotovost jen se zvýšenou teplotou se mi jeví jako zbytečné.Nechci zneužívat naše zdravotnictví,zvlášť v době,kdy je ve svrabu.A taky pohotovost je na akutnější onemocnění či úrazy.

Po konzultaci s lékařem on-line mi lékař sdělil,že se jednalo o přehřátí organismu z důsledku tropických teplot,doporučil mi léky na snížení teploty,ale pokud neustoupí do 24 hodin,doporučoval návštěvu oš.lékaře.

P.S. Vnouček má již po teplotách a cítí se skvěle.

cocinkamichalka*

Barbakan, to jsme všichni rádi, že to dobře dopadlo.

Já jsem tak reagovala možná proto, že už několikrát jsem zažila to, že někomu se zdálo jet na pohotovost zbytečné, a potom to velmi špatně dopadlo. Se zvýšenou teplotou se na pohotovost jistě nejezdí, to Vám musím samozřejmě dát za pravdu. ;)

P.S.: Jako prevenci pro příště dohlédněte na kluka, aby hooooooodně pil a hlavně nosil pokrývku hlavy. *frajer*Pak už by se to nemělo opakovat.

*slunce* je bohužel ošidné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]