Nejste přihlášen/a.
Je možné,abych přes internet komunikoval on-line s lékařem,který by mi poradil se zhoršeným zdravotním stavem mého vnuka?
Nechci jet zbytečně na pohotovost! Děkuji za informaci.
doplněno 05.07.10 22:15:Tady nejde v žádném případě o peníze vydané z mé strany,ale nechci otravovat pohotovostní službu tím,že vnuk má zvýšenou teplotu!Chci snad něco jiného?Jen jsem se chtěl zeptat,jestli taková služba existuje a vy mě hned pranýřujete.
Zvýšená teplota není u dětí důvod k návštěvě pohotovosti nebo volání RZS, zabalte mu nožky do mokrého prostěradla, hodně tekutin, paralen podle věku a pokud se to nezlepší tak pohotovost nebo volat RZS, když mu bude líp tak k lékařce až ve všední den nebo také vůbec. Domnívám se, že jen blázen by radil on line když vnuka neviděl, nezná a td.
Poradit by vám měl každý doktor, pokud si na pohotovost zavoláte.
A nejsem si jistá, zda balit nohy do mokrého prostěradla je nejlepší způsob...
Když nezaberou prášky, tak zábaly jsou poslední možnost. Vyzkoušeno. Zabalit ruce po lokty a nohy po kolena.
Ano, samozřejmě, že zábaly bývají účinné, ale na tělíčko. Zábaly na končetiny se, co já vím, dávat nemají
Správně by se při velké horečce mělo zabalit do prostěradla celé tělo. Ale kdo to nesnese, tak stačí nohy po kolena a ruce po lokty.
PS: Měli jste vidět, jak se cukal můj chlap, když měl horečky a já ho chtěla do toho prostěradla zabalit! Nakonec vydržel aspoň ty končetiny
Ještě vzkaz pro barbakan: Je mi líto, jestli Vás moje odpověď zasáhla nebo urazila. Bohužel jste nenapsal žádné podrobnosti - co Vašemu vnukovi je.
Vaše odpověď mne neurazila,ale ti,i Vy,kteří četli mojí otázku ,jste nabyly dojmu,že mi je líto peněz,což není pravda. Jet s vnukem na pohotovost jen se zvýšenou teplotou se mi jeví jako zbytečné.Nechci zneužívat naše zdravotnictví,zvlášť v době,kdy je ve svrabu.A taky pohotovost je na akutnější onemocnění či úrazy.
Po konzultaci s lékařem on-line mi lékař sdělil,že se jednalo o přehřátí organismu z důsledku tropických teplot,doporučil mi léky na snížení teploty,ale pokud neustoupí do 24 hodin,doporučoval návštěvu oš.lékaře.
P.S. Vnouček má již po teplotách a cítí se skvěle.
Barbakan, to jsme všichni rádi, že to dobře dopadlo.
Já jsem tak reagovala možná proto, že už několikrát jsem zažila to, že někomu se zdálo jet na pohotovost zbytečné, a potom to velmi špatně dopadlo. Se zvýšenou teplotou se na pohotovost jistě nejezdí, to Vám musím samozřejmě dát za pravdu.
P.S.: Jako prevenci pro příště dohlédněte na kluka, aby hooooooodně pil a hlavně nosil pokrývku hlavy. Pak už by se to nemělo opakovat.
je bohužel ošidné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.