Nejste přihlášen/a.
Zajímá mě jestli v roce 2023 je možný přežít samostatně s čistým příjmem 20,000 KČ za předpokladu, že žijete v nájmu a nikdo vám nepomáhá (partner, rodiče, stát).
Příklad: Máte pasivní příjem, který vám generuje 20,000 KČ měsíčně a nechcete už žádný přivýdělky. Dá se vyžít s tím to rozpočtem na rok 2023 samostatně?
1) Jaký je v ČR nejnižší nájem a kde?Je možný si dnes ve městě Ústí nad Labem pronajmout garsonku za 6,000 KČ?
2) Energie a poplatky se dají dnes dostat za 3,500 KČ?
3) Rychlí Internet: 500 KČ?
4) Jídlo a voda: 6,000 KČ
5) Nějaká ta rezerva na občasné výdaje léky, oblečení, MHD atd. 1,000 KČ měsíčně?
6) Pokud osoba nepracuje musí si sama hradit zdravotní pojištění na rok 2023 to je 2,336KČ
Celkem podle mých odhadu mě vyšlo na jednoho opravdu jen na přežití měsíčně: 19 336 KČ
Je to reálný výpočet? Má někdo reálnou zkušenost? Já nevím přesně, protože momentálně jsem ve spolu-bydlení a chci vědět na kolik se dají minimalizovat výdaje v samostatné domáckosti, kdybych se rozhodl být single.
Dokáže, ale já se neptal na klasické důchodce +60 let, kteří mají svojí nemovitost a neřeší nájem. A jestli platí nájem, tak si můžou dovolit požádat o příspěvek a jínou výpomoc od státu.
Já jsem přeci jasně napsal, že nepočítam lidi co mají výpomoc od STÁTU, RODINY, PARTNERA. Co je nepochopitelného na mém dotazu? Jasně pokud žijete ve svém a máte ještě partnera, který vám sníží výdaje na bydlení a život, k tomu ještě pomoc od státu, tak je jasný že přežije na 20,000 KČ a ještě vám zbyte 5,000 KČ měsíčně na jednu roční dovolenou.
PTÁM SE JEN PRO JEDNOHO ČLOVĚKA NA PŘEŽITÍ, KTERÝ NEMÁ NÁROK NA VÝPOMOC OD STÁTU, PROTOŽE ŽIJE ZE SVÝCH ÚSPOR A PLATÍ VŠE SÁM A NIKDO MU NEPOMÁHÁ JAK VÁM A NEMÁ NEMOVITOST, PROTOŽE NECHCE JÍ VLASTNIT A STARAT SE O NÍ.
UŽ JE TO JASNĚJŠÍ JAKÝ BYL DOTAZ?
Poviem vám príklad. Dôchodkyňa, žijúca v panelovom byte v krajskom meste v osobnom vlastníctve. Poplatky za bývanie 220 € a dôchodok 310 €. Zostáva 90 €,čiže v prepočte 2214 Kč. A žije,lebo musí vyžiť.
Děkuji ale vůbec jste mi nepomohl. 1) Nežiji na Slovensku 2) Psal jsem výpočet bez vlastního bytu či domu
Já nevím jak to mám ještě lépe napsat.
Proto byla otázka kde je možný žít za co nejméně peněz samostatně, přitom si zachovat důstojnou životní úroven někde na sídlišti města. Praha, Brno a podobné města samozřejmě odpadají automaticky a vesnice taky, protože tam zase musíš platit hodně za dopravu do obchodu a celkově za dopravu. Tak že ideálně levné město, někde na sídliště kde to máš maximálně 500 metru do supermarketu pěšky.
Co znamená individuálně? Otázka byla snad jasně položena NA PŘEŽITÍ PRO JEDNOHO. A to znamená ušetřit co nejvíce ale přitom nejíst jenom chleba a spátg pod mostem.
Individuálně znamená, že představa komunistů, že všichni mají stejné žaludky, je scestná. Také hranice "důstojnosti" není jasně daná.
Proboha co je nepochopitelného?.
Jaký minimální nájem je možný zaplatit v ČR pro jednu osobu co žije ze svých úspor a nemá výpomoc od partnera, státu, rodiny? Ty mi napíšeš do mého dotazu že je do individuální, nežijeme v komunismů. Proč mi to píšeš? Jestli nevíš co napsat, prosím nepiš a nestrácej můj, svůj čas a mojí trpělivost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.