Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mladí nepoužívají walkman ani diskman

Od: janca53 odpovědí: 22 změna:
Když jsem chodila do školy tak s velkým nadšením jsem obdivovala, když jsem od rodičů k vánocům dostala walkman nebo diskman. Bylo to pro mne něco velice úžasného.Nyní jsem našla na půdě můj starý walkman se skříňkou kazet populárních písní. Byl zabalený v krabici.Po vložení baterií a kazet normálně ještě funguje.Jakou jsem z toho měla velkou radost,že jsem si připadala opět jako za mlada.Darovala jsem ho svojí vnučce za vysvědčení a ona se na to tvářila dosti kysele. Myslíte, když bych sehnala modernější muziku, že by bylo nadšení u ni větší?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

A projevovala jste v mládí stejné nadšení, když Vám babička dávala jako svatební dar valchu? Ona je vacha veskrze praktická, trávu ani elektriku to nežere, místo v koupelně to nezabírá a když neteče voda, můžete si přeprat prádlo u potoka...

BTW proč pořád .NL?

hodnocení

3x

A proč by něco takového používali, když vše mají v mobilu.

smode2
hodnocení

1x
Stejné jako by jste darovala video s pár VHS kazetami. Modernějšími filmy to nezachráníte.

hodnocení

1x

Je tady ale malý rozdíl: Tehdy ty věci nebyly tak zastaralé. To je jak někomu dát přenosný gramofon na kliku, sice bezva, ale pokud není koníčkem dané osoby sbírat starožitnosti tak je to celkem k ničemu.

Telefon zvládne lépe všechno co walkman/diskman/gramofon a navíc už ho stejně bude mít u sebe takže je zbytečné sebou tahat další krabici do které ještě musí cpát baterky.

Také dost pochybuju že má vůbec vybavení nebo zájem si nahrávat vlastní kazety

janca53
hodnocení

Je to model zn.walkman Sony TPS-L2. Ještě na krabici píše Made in Japan. Zvuk je z toho velice krásný a sluchátka jsou též originální a původní.Vůbec to nešumí a hraje opravdu čistě, tak si myslím, že to je krásná věc z mého pohledu.
Někdo má rád staré a retro věci a někdo ne.. Doba, kdy se věci předávaly v rodině z generace na generaci už pominula..Já ji zažil a mnohým mladým bych ji doporučoval.Vlastně si ani ničeho nejde vážit..chrlí se nové a nové věci
goo

Zvuk z kazet je hnus a je celkem jedno jaký walkman to přehrává. Oproti tomu na mobilu si mohou pustit jakoukoliv skladbu na světě bez toho aby někde sháněli CD, nebo kazetu. A ještě digitálně s vyšší kvalitou. A sluchátka mají bezdrátová, což u walkmanu nehrozí. Takže neexistuje jediný důvod proč používat walkman, když mobil umí všechno lépe a má ho každý v kapse.

mnd®
hodnocení

1x

Proč mladí nepoužívají walkman ani diskman

Kdybys jim dala PC s procesorem 386 nebo 486 tak se budou tvářit stejně.

Pro tebe je to možná vzpomínka na mládí,ale pro dnešní děcka je to krám,když si hudbu můžou pustit v mobilu.Kdyby jsi ho dala na bazar a děckám dala love,tak by to možná bylo lepší.Jestli je to 53 za nickem věk,tak jsi stará jako já a mláďata nepochopí tvoje myšlenkové pochody.Taky mám staré LP desky,kazety,pásky a k tomu přehrávače,ale nedal bych je děckám jako dárek v dnešní elektro době.Vlastně děckém a ani vnoučatům nedávám žádné dárky - na to mají rodiče.

Já jsem ještě starší, ale tyhle myšlenkové pochody také nechápu.

Jj taky to mám tak nějak. A občas si udělám radost a koupím třeba na aukru , pro mne ceněný, vinil. Naposledy to bylo od Puhdys-Perlenfischer a Wilde Jahre

hodnocení

1x

Když jsem byl malý a chodil jsem do školy, měli jsme doma naprosto úžasný gramofon na kliku a když jsme byli hodní, tak jsme si na něm mohli něco zahrát. Žádní sousedi tak úžasný gramofon na kliku neměli.

Teď, když někam jedu po městě něco zařizovat, tak mám hudbu v takovém mrňavém čudliku a hraje mi to klidně hodiny v kuse podle mého výběru, co mě zrovna baví. I když třeba jedu výtahem, nebo kodrcám po nerovném terénu, nebo cokoli jiného.

Kdyby se tu teď objevil ten naprosto úžasný gramofon na kliku, tak bych si ho možná dal doma na stolek a občas, tak jednou za týden nebo za měsíc, si na něm něco přehrál a nostalgicky vzpomínal na prarodiče a doby, kdy jsem ještě běhal jak splašený, jen proto, že mě zrovna nikdo nekrotil. (No přeháním, nemám doma volný stolek, takže by skončil na půdě, nebo tak něco a možná bych ho vytáhnul někdy na Vánoce ...)

Tím nechci říct, že by ten gramofon byl najednou nějak horší - byl by přesně stejný jako tehdy - ale tehdy to byla vzácnost, kterou neměl každý a byla to nejlepší věc v okolí. Teď má každý mnohem lepší zařízení a není na tom nic zvláštního.

Konec konců, naši rodiče a prarodiče si přáli, abychom se měli líp, než oni. A my si totéž přejeme pro naše děti a vnuky. A to s sebou také nese to, že věci dříve nevídané, později vyjímečné se časem stávají běžnými, pak zastaralými a nahradí je věci jiné, nové, výrazně lepší.

Ostatně ani většina králů neměla ve svých rezidencích takový luxus, jako splachovací záchod a kohoutek s pitnou vodou. A jsem rád, že dnešní děti by ohrnuly nos a protáhly "jenom studená? :-/ ", a že má dcera horečku omladnic bude znát jen jako historickou kuriozitu (pokud vůbec).

30.06.23 21:48
hodnocení

0x

Ne

janca53
hodnocení

Možná je to tím, že dnešní mladá generace už je více náročnější než tomu bylo za mých mladých let, kde jsme si věcí daleko více vážili a museli si to také chováním zasloužit.

Není náročnější, ale proč by sebou měla tahat půlkilovou cihlu se sluchátky kterým se věčně motají drátky a s kazetami, které se můžou zamotat a složitě na ně nahrávat hudbu, která ji zajímá, když ji totéž zajistí mobil, který má stejně tak jako tak v kapse, je podstatně lehčí a sluchátka má připojená bezdrátově.

janca53
hodnocení

Na e-bay je tento model dosti ceněný několik stovek euro s oranžovými sluchátky. Až mne ta cena trochu udivila.
Tak pokud vnučka walkmana nechce, tak ho zkuste prodat..Tyhle věci jsou ceněné, ale jen mezi lidmi,kteří jsou milovníci a sběratelé těchto unikátů.Koho to nezajímá, tak to pochopitelně neocení..

hodnocení

0x
Dneska letí blutu reproduktory:)
luba

Konečně jsem na svém noťasu.Teď to všechno znovu nastavit.

No to je pravda.Je jiná doba.

tyler
hodnocení

0x
Už zhruba v roce 2005 se některá šťastnější dítka bohatších rodičů blýskala modelem Nokia 6230, který v té době uměl funkci mp3, což bylo něco! A právě z této doby a od jednoho z těch šťastnějších si pamatuju větu ,,proč bych s sebou tahal mp3ku (přehrávač mp3 - v té době rozhodně nic nemoderního, vlastně docela "machrovinka" oproti walk/discmanu), když to můžu přehrát v mobilu?"
A tato věta ve mne rezonuje dodnes. Je třeba se smířit s tím, že doba jde stále dopředu. Tak mě teď napadla otázka, kolika procentům dnešní mládeže by udělala radost např. ručně vyrobená kožená peněženka, když je dnes možnost platit mobilem/hodinkami a v budoucnu předpokládám, že nám tato zařízení budou moct suplovat i obč. a řiď. průkazy?

hodnocení

0x

Jen tak mimo soutěž-přestože tyto přístroje ještě mám jak mgf,tak jen přehrávač a tro i cd-mp3,spoustu kazet , jak originální tak i nahrané...ale přestoje nenosím-vše co je na kazetách mám i v mp3 v PC odkud si vždy něco dám do MT který slouží dalko víc než přehravače-fotí, telefonuje,SMSkuje, přehrává hudbu videa ,dá se na něm hrít hry a taky na internet, tak proč velký přehravač a několik kazet když stačí jeden malý přístroj!

slovan
hodnocení

0x
Sony TPS-L2 byl luxusní model. Taky jsem ho kdysi měl, ale koupil jsem ho už jako starý a dosti opotřebený.
Vnučce ho normálně seberte a nechte si ho. Ona si ho nebude vážit. Ani nahrané muziky, ani samotného přístroje.
Problém není jen v tom, že si děcka ( ani dospělí ) neumí vážit věcí, jídla, oblečení, krajiny, vztahů, prostě ničeho, ale i v tom, že technologicky byly walkmany symbolem určité éry a dnes už opravdu zastaraly.
Podobně jako CD, minidisky, diaprojektory, foťáky na kinofilm, apod.
Což neznamená, že výše uvedené přístroje nefungovaly, ale dnes se jejich funkce dá realizovat jinak, často i levněji a lépe.
k2

Takze sebrat vnucce a nostalgicky ho i se sbirkou kazet popularnich pisni zase ulozit na pudu? To je ovsem nejvyssi projev vazeni si veci, kdyz Vas hreje u srdce pocit, ze se Vam ten kram vali na pude a zustane tam "diky" nevdeku mladsi generace navzdy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]