Nejste přihlášen/a.
Je tady ale malý rozdíl: Tehdy ty věci nebyly tak zastaralé. To je jak někomu dát přenosný gramofon na kliku, sice bezva, ale pokud není koníčkem dané osoby sbírat starožitnosti tak je to celkem k ničemu.
Telefon zvládne lépe všechno co walkman/diskman/gramofon a navíc už ho stejně bude mít u sebe takže je zbytečné sebou tahat další krabici do které ještě musí cpát baterky.
Také dost pochybuju že má vůbec vybavení nebo zájem si nahrávat vlastní kazety
Zvuk z kazet je hnus a je celkem jedno jaký walkman to přehrává. Oproti tomu na mobilu si mohou pustit jakoukoliv skladbu na světě bez toho aby někde sháněli CD, nebo kazetu. A ještě digitálně s vyšší kvalitou. A sluchátka mají bezdrátová, což u walkmanu nehrozí. Takže neexistuje jediný důvod proč používat walkman, když mobil umí všechno lépe a má ho každý v kapse.
Proč mladí nepoužívají walkman ani diskman
Kdybys jim dala PC s procesorem 386 nebo 486 tak se budou tvářit stejně.
Pro tebe je to možná vzpomínka na mládí,ale pro dnešní děcka je to krám,když si hudbu můžou pustit v mobilu.Kdyby jsi ho dala na bazar a děckám dala love,tak by to možná bylo lepší.Jestli je to 53 za nickem věk,tak jsi stará jako já a mláďata nepochopí tvoje myšlenkové pochody.Taky mám staré LP desky,kazety,pásky a k tomu přehrávače,ale nedal bych je děckám jako dárek v dnešní elektro době.Vlastně děckém a ani vnoučatům nedávám žádné dárky - na to mají rodiče.
Když jsem byl malý a chodil jsem do školy, měli jsme doma naprosto úžasný gramofon na kliku a když jsme byli hodní, tak jsme si na něm mohli něco zahrát. Žádní sousedi tak úžasný gramofon na kliku neměli.
Teď, když někam jedu po městě něco zařizovat, tak mám hudbu v takovém mrňavém čudliku a hraje mi to klidně hodiny v kuse podle mého výběru, co mě zrovna baví. I když třeba jedu výtahem, nebo kodrcám po nerovném terénu, nebo cokoli jiného.
Kdyby se tu teď objevil ten naprosto úžasný gramofon na kliku, tak bych si ho možná dal doma na stolek a občas, tak jednou za týden nebo za měsíc, si na něm něco přehrál a nostalgicky vzpomínal na prarodiče a doby, kdy jsem ještě běhal jak splašený, jen proto, že mě zrovna nikdo nekrotil. (No přeháním, nemám doma volný stolek, takže by skončil na půdě, nebo tak něco a možná bych ho vytáhnul někdy na Vánoce ...)
Tím nechci říct, že by ten gramofon byl najednou nějak horší - byl by přesně stejný jako tehdy - ale tehdy to byla vzácnost, kterou neměl každý a byla to nejlepší věc v okolí. Teď má každý mnohem lepší zařízení a není na tom nic zvláštního.
Konec konců, naši rodiče a prarodiče si přáli, abychom se měli líp, než oni. A my si totéž přejeme pro naše děti a vnuky. A to s sebou také nese to, že věci dříve nevídané, později vyjímečné se časem stávají běžnými, pak zastaralými a nahradí je věci jiné, nové, výrazně lepší.
Ostatně ani většina králů neměla ve svých rezidencích takový luxus, jako splachovací záchod a kohoutek s pitnou vodou. A jsem rád, že dnešní děti by ohrnuly nos a protáhly "jenom studená? :-/ ", a že má dcera horečku omladnic bude znát jen jako historickou kuriozitu (pokud vůbec).
Není náročnější, ale proč by sebou měla tahat půlkilovou cihlu se sluchátky kterým se věčně motají drátky a s kazetami, které se můžou zamotat a složitě na ně nahrávat hudbu, která ji zajímá, když ji totéž zajistí mobil, který má stejně tak jako tak v kapse, je podstatně lehčí a sluchátka má připojená bezdrátově.
Jen tak mimo soutěž-přestože tyto přístroje ještě mám jak mgf,tak jen přehrávač a tro i cd-mp3,spoustu kazet , jak originální tak i nahrané...ale přestoje nenosím-vše co je na kazetách mám i v mp3 v PC odkud si vždy něco dám do MT který slouží dalko víc než přehravače-fotí, telefonuje,SMSkuje, přehrává hudbu videa ,dá se na něm hrít hry a taky na internet, tak proč velký přehravač a několik kazet když stačí jeden malý přístroj!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.