Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontaktní ekzém

Od: jiritojsemja odpovědí: 1 změna:
Dobrý den po vyléčení z kontaktního ekzému na rukách se mi stále tvoří malé průhledné bezbolestné, nesvědivé Puchýřky, všechny příznaky kontaktního ekzému zmizeli. Alergenu se pravděpodobně nedotýkám. Nemá někdo zkušenosti o co se může jednat? Děkuji.
Kontaktní ekzém

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Měla jsem totéž více let. Naposled asi před 30 lety. Dokonce se pupínky slévaly, pak to praskalo a mokvalo a svědilo, že jsem ruce chladila ledovou vodou. .Doktor mi řekl, jestli nepracuji na zahradě, že taková bývá reakce na nějaké půdní mikroorganismy. Přitom horší to bylo v zimě. Jeden čas obě ruce zavázané a nějakou smradlavou dehtovou mast. Pak jsem na radu zkusila pampelišky, květy povařit a rukama ždímat. To trochu pomáhalo. Myslím, že by to šlo z celé pampelišky, hlavně kořene. Nebo koupit si pampelišky na čaj, sypaný, v lékárně. Nevím proč, ale už to celá desetiletí nemám, a to se pořád hrabu v záhonech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]