Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc rád bych věděl jaký názor máte na tuhle situaci vy. Je mi 25, jsem mladý kluk a chodím do aktuální práce již od roku 2015 tudíž to k 20.6 bude již 8 let ale k podstatě věci. V práci je kolegyně který je 59 let, od doby co sem tam nastoupil se ke mě nechová moc hezky/mile. Když se jí na něco slušně zeptám skoro mi neodpoví a dělá jako když mě neslyší a nebo odpoví tak jako že musí a ještě v tonu že jí otravuju, pohledem by mě nejradši zabila. Když se jí zeptám co sem jí provedl že se ke mě takhle chová tak mi odpoví že nic tudíž nechápu její chování. Nicméně další kolegyně se jí zastává s tím že má prý "averzi na chlapi" a že se k nim taky takhle chová ale to není vůbec pravda s ostatníma se směje a normálně s nima komunikuje a tohle mě mrzí že s ostatníma je vpohodě a semnou je na kordy. Ale když potřebuje s něčím pomoct třeba s něčím čemu nerozumí opravit jako je třeba elektronika tak to zamnou přijde a uculuje se jako by nic a prosí mě o pomoc ale jakmile jí pomůžu protože já sem holt takovej tak zase otočí a chová se ošklivě. Teď bude mít 60 let a další kolegyně bude mít 50 let, vybírá se na ně 400 na každou. Na kolegyni co jí bude 50 tak na tu sem ochoten dát 400 ale na někoho kdo se ke mě chová ošklivě mám dát taky? jen abych ukázal že sem lepší? mám si zachovat soudnost a nedát na ní nic? To jaký já sem tak mi jedna část říká nedělej to a druhá že jí je to líto a dát ty peníze na tu osobu? jak by jste se zachovali vy?
To ze jses "lepsi", kdyz pouziji tva slova, muzes dokazovat jednoduse tak, ze se k ni chovas korektne v ramci pracovnich vztahu - coz sem tak nejak pochopil, ze delas.
Pokud se k tobe ale nechova hezky ona, neni duvod ji na nic prispivat. To je dobrovolne nad ramec bezne lidske slusnosti = kazdemu dle jeho zasluh, dle vlastniho uvazeni.
Ovsem pozor, zda si jeji "neslusnost" pouze nepletes s vlastni prirozenou antipatii vuci ni. Ne kazdy si je sympaticky a nemusi pro to existovat zadny objektivni duvod.
No určitě dej, i když ona tobě asi už nedá...(Ale možná kvůli tomu je na tebe špatná). Co říkají ostatní spolupracovníci.Když to vydržíš ještě nějakej rok , tak možná půjde do důchodu. Má děti? Jinak má averzi na chlapy (pány 4.p)!
Prosimte ty jsi dobrej trolda!
Pises ze k 20.6 bude již 8 l a ze po 8 letech odchazis. Tak co resis? Az ona bude mit narozky tak ty uz tam NEBUDES )
Dale pises " Teď bude mít 60 let a další kolegyně bude mít 50 let, vybírá se na ně 400 na každou.”
Jakoze kazdy prispeje 400 takze 800 na obe? no hele, tohle je věc vašeho kolektivu, řešit to na poradně je hloupost, prostě jsi nechceš přispět na někoho tak nepřispívej a tím je to vyřešené! navíc když po 20. červnu odcházíš tak proč to vůbec řešíš? bojí se že tě budou do smrti pomlouvat? No tak buď správný beťák a naval prachy
Ps: my nevíme nic o vašem kolektivu, třeba se za ty prachy koupi dárkový koš a sníte ho po směně já vím. to se musíš zeptat toho, kdo to organizuje, anebo ji dones svoje kysely víno s mašličkou, to koupis za 80 Kč, ještě tam můžeš napsat, přáníčko, pro odstranění kyselého úsměvu
Když odcházela naše babička z oddělení v místní nemocnici, tak každé sestřičce koupila sáček oříšků kešu, 65 Kč za ks. Mezi sestrami ale byly dvě, které se chovaly bezcitně a panovačně, tak jim z toho sáčku ty oříšky vysypala a dala jim prázdnej pytlík, do kterého jim vložila vzkaz, proč tak učinila.
Když jsem na to koukala, jako jelen, tak jen podotkla: Na tohle je stáří dobré, že můžeš udělat, co chceš a už je ti jedno, co si kdo bude myslet.
Tak dej té protivné jenom 50Kč a té druhé 50Kč k základu přidej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.