Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máma si přečetla můj deník

Od: nonamegirl® odpovědí: 4 změna:
Ahoj, je mi 13 a moje máma si přečetla můj deník. Jenže jsem tam psala hodně soukromé věci, takové o kterých jsem nechtěla, aby věděla ona nebo někdo ostatní. Dneska byla doma a uklízela. Neřekla mi, že ho četla, ale napsala mi něco ve smyslu, že chce abych si s ní více povídala. Vždy mi říkala, že to co najde v pokojíku nečte. Jsem introvert, takže je pro mě těžký se někomu svěřit a po tom co si to teď přečetla, si myslím, že se jí nebudu moct svěřit. Není to tak, že bych ji neměla ráda, ale v životě by mě nenapadlo, abych někdy až budu mít dítě/děti, četla jejich deníky. Nevím jak jí to vysvětlit, aby mi nečetla soukromé věci.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

10x

Někteří rodiče považují za normální nerespektovat přání, touhy či soukromí svých dětí. Normální to samozřejmě není. Vysvětlit jí to nepůjde. Fyzický deník zahoď a nově si piš deník do počítače - jakýkoliv, který si budeš moci zaheslovat. Pak si jej nikdo nepovolaný nepřečte.

slovan
hodnocení

5x
Je to složité a nejednoznačné, protože "provinění" tvé mamky je velmi relativní. Zachovala se možná "nedokonale", ale docela ji chápu. Ano, to přečtení nebylo "úplně správné", ale... neměj jí to za zlé.
Její nabídka nebo výzva, "abych si s ní více povídala" je nejen důkazem, že jí není jedno, co prožíváš, ale může být i důsledkem toho, že ty sama se vůči ní možná uzavíráš, odcizuješ.
Jsi ve věku, kdy bývají holky ovlivnitelné kdečím, kdekým a současně naivní, jak telata. A to je nebezpečná kombinace. Tak měla o tebe trochu obavy, ale nakonec to, podle mě, zvládla vcelku dobře. A asi se tam nic až tak dramatického nedočetla, že?

hodnocení

3x
Existují deníky na zámek , popřípadě to dej do skříňky na klíč a ten schovej . S matkou si o tom promluv a vysvětli jí , že si nepřeješ , aby se to opakovalo :)
doplněno 16.06.23 15:54: allegro.cz/...

limiter
hodnocení

1x

Pokud nemáš jakýkoliv důkaz o tom, že ho četla, tak předpokládej, že ho nečetla.

Z výroku, že chce, aby si s ní povídala, přece ještě neplyne, že si ho četla. A i kdyby, tak si třeba přečetla jenom jednu 2 věty.

no, ve 13 letech už by sis měla umět zabezpečit svůj telefon, a zápisky dělat elektronicky. když už teda doma nemáš nějaký Terezurek na zámek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]