Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování v pěší zóně

Od: nevim odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, měla bych dotaz.
Bydlím s rodiči už 19 let v ulici kde je pěší zóna. Když jsme potřebovali zaparkovat pod barákem, že jsme třeba odnosili nákup a pak parkovali až do rána že pak někdo odjel autem do práce, nikdo s tím neměl nikdy problém. Sousedi dělali to samé, s nákupem nebo s čímkoliv, nikdo si nikdy nastěžoval.
V ulici je pěší zóna a od 6-10 je zásobování a od 17-půlnoci také.
Musím upozornit že ulice je široká dost, každý sebemenší i sebevětší auto vždy projelo.
Je to nějaká doba zpátky co se na rohu ulice udělalo cukrářství.
Majitelka je nějaká slečna.
* Pro předtavu: ulice začíná a dalších 20m je volno a pak je vedlejší vchod do cukrárny pro zaměstnance, dal je 5m místa na jedno auto a tam je náš vchod do baráku, dal už jsou krámky… hned vedle našeho vchodu jsou nehty, před tím místo na jedno auto a pak to pokračuje dal obchůdky.*
Odjakživa místo před našim vchodem jsme používali my a všichni naši sousedi.
A k věci: cca měsíc zpatky jsem zaparkovala pod barákem u našeho vchodu, vyšel otec majitelky cukrářství z bočního vchodu a zeptal se mě jestli tady můžu parkovat, já mu odpověděla že ano, že tady bydlíme a že je tady zásobování a že tady proste v ulici parkuje kde kdo jak potřebuje, že stejně ráno těmi auty všichni zase odjedou. Nic víc jsme si neřekli a já šla domu. Za týden si pujcovala maminka moje auto, že kolem 8 pojede pryč, zaparkovala jsem ji ho večer pod barákem aby pro auto nemusela ráno nikam chodit. Ten zmíněny otec majitelky začal na moji maminku v půl sedmý ráno zvonit, ať si okamžitě odjede autem, že stojíme u JEHO vchodu… žádný prosím Dekuju nic. Maminka mu řekla že si stojíme u našeho vchodu a že bude v 8 odjíždět.. no než se oblékla a seběhla dolu (asi dvě minuty to trvalo) už tam nebyl…
Tenhle víkend co byl jsem měla v sobotu odjizdet na zahradu, v pátek jsem přijela nějak o půlnoci nechala jsem auto postavené pod barákem že ráno tam nanosím asi 10 tašek co jsem měla připravené a pojedu. Ráno za 4 minuty 10 zvonil znovu otec majitelky cukrarny (budeme mu říkat Honza), ať si okamžitě odjedeme, že je to jeho vchod a že mu přijede zásobování a že tam nemáme co dělat. Svým způsobem má pravdu, je zásobování potřebuje něco zásobovat dobrý, chápu to. Ale za 4 minuty 10 když v 10 končí zásobování ♀ a hlavně to pořád jde říct slušně.
Včera jsem s kamarády jela k nám pro klíče od zahrady, bylo půl páté, kamarád si spletl vchod a zastavil tedy před bočním vchodem do cukrarny takže misto které si Honza přivlastňuje, i když 19 let to fungovalo jinak, bylo volné.
Čekala jsem na klíče stali jsme tam všehovšudy 5 minut, a jak jinak Honza přijel, už když kolem nás projížděl tak nadával, mysleli jsme si že když ho budeme ignorovat tak nás necha bejt, no jasně že nenechal.
Vystoupil a začal na nás pokřikovat že tam nemáme co dělat, ozvalala jsem se ze zadní sedačky že tady bydlím a že tedy tady můžu parkovat, a že stejně hned odjizdime. Na to mi Honza řekl, že je to pěší zóna a že tu nemáme být, odpověděla jsem mu že on tam taky nemá co dělat, on že jde zásobovat, tak jsem mu řekla že zásobování je od 5 a že teda tam nemá taky co dělat a on že je to jedno.
Mám dotaz právě jak je to s parkováním v pěší zóně, jestli mám teda právo si tam parkovat. Poraďte prosím, nevíme co máme dělat, evidentně si Honza mysli že je ředitel zeměkoule a teď všichni budeme skákat jak on píská, spis mi přijde že jenom chce dělat zle a buzerovat, když zaparkujeme před svým barákem je to špatně, zaparkujeme místo před našim místem a je to taky špatně.
Zajímá mě váš názor, co s tím dělat, 19 let byl klid a teď tohle. Hlavně jestli je teda možné v ulici parkovat.
Děkuji, přiložila jsem i náčrt pro představu

Parkování v pěší zóně

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

policajt
hodnocení

7x

V pěší zóně můžete parkovat jen na místě vyznačeném jako parkoviště, tak nechápu, co remcáte.

nevim
hodnocení

Žádná značka povolující parkovani tam není tak co remcáte vy, kdyby tam byla není co řešit přece

asd1
hodnocení

6x

Parkovat tam legálně nemůžete ani jeden.

Odpověz mu, že je náplava a měl by respektovat zažitý nepsaný pravidla. A jestli je nechce respektovat ale prudit, a mít válku sousedů, tak by mu taky mohla začít chodit do tý jeho cukrárny hygiena na kontrolu. Taky MPíci dostanou oznámení pokaždé když tam zaparkuje mimo dobu zásobování. A vy nemáte problém parkovat jinde, jestli mu to za to stojí.

Podobný týpci pokud se jim slušně ale jasně nedá najevo že on vám opravdu nešéfuje, tak začnou prudit víc a víc.

nevim
hodnocení

S tou hygienou je to skvělý napad, Dekuju.
MP bych klidně zavolala, ale on tam většinou přijede na pět minut ale i tak si musí rejpnout
policajt

opravdu skvělý, asd1, radit někomu takovému, ať řeší své problémy pomocí falešného udávání.

Zažitý nepsaný pravidlo jednoho člověka skutečně nemusí všichni respektovat, kde to žijete?

nevim
hodnocení

To není zažitý napsaný pravidlo jednoho člověka ale všech lidi v ulici

Bohužel to "nepsaný pravidlo" není legální a všichni, kdo se podle něj chovají, porušují zákon!

id
hodnocení

4x
Maminka je invalidní, že jí musíte přistavovat auto před vchod a to ještě večer, aby se nemusela ráno pohnout o pár kroků na parkoviště? *zed*
nevim
hodnocení

Nepřijde Vám to trochu trapné? Maminka má problém s kyčlema, je ji 60 a má psychicky a fyzicky náročnou práci. Myslím si že zaparkovat pod barákem aby ráno nemusela někam trajdat je to nejjednodušší.
Takový lidi miluju, co musí napsat komentář za každou cenu a za každou cenu si rypnout, přeju vám hezky den

To, co si myslíte, není důležité, ale to že porušujete předpisy je pravda. Na maminku se nevymlouvejte.

Páč odjakživa tak parukjete, ale maminka asi není odjakživa nemocná.

hodnocení

1x

Neřeším debatu Vaší a pana Honzy, páč nejsem u debaty. Oba se mýlíte. Nikdo nemá místo před svým vchodem.

Jen Vám sdělím odpověď na otázku, včetně odkazů. ¨Zákon 361/2000 řeší v § 39 právě Váš problém. Stačí nastudovat, abyste měla argumenty pro Honzu.

(2) Pěší zóna je oblast, jejíž začátek je označen dopravní značkou "Pěší zóna" a konec je
označen dopravní značkou "Konec pěší zóny
"

4) Do pěší zóny je povolen vjezd jen vozidlům vyznačeným ve spodní části dopravní značky
podle odstavce 2

(5) V obytné zóně a pěší zóně smí řidič jet rychlostí nejvýše 20 km.h-1. Přitom musí dbát
zvýšené ohleduplnosti vůči chodcům, které nesmí ohrozit; v případě nutnosti musí zastavit
vozidlo. Stání je dovoleno jen na místech označených jako parkoviště

Teď je Vám již jasné, že tam nemůžete nikdo parkovat, pokud to tam není namalováno.

nevim
hodnocení

Děkuju, a nevíte jak je to s tím co se týče zásobování? To auto musí být nějak označeno že je zásobování nebo nemusí?
asd1

Označený být nemusí, naopak cedulka "zásobování" za oknem vůbec nic neznamená. Stačí když při kontrole prokáže že opravdu zásobuje.

Možná tam parkuješ roky a nic se neděje, tak je taky možný že beztrestný porušování předpisů skončilo. On si tam bude akorát moct přijet na pár minut dovézt zboží a ty leda tak dovézt nákup vyložit ho a odjet..

nevim
hodnocení

Ono by mi právě třeba stačilo zaparkovat na pár minut, ale jak už jsem psala, čekala jsem před barakem 5 minut a už se do nás pustil. Tohle asi nemá cenu řešit, maximálně si promluvím s jeho dcerou, Dekuju

Jak píše kolega, odborník, žádné označení zákon nepožaduje, ale musíte nějakým způsobem doložit, že zásobujete.

Ono by mi právě třeba stačilo zaparkovat na pár minut***ukázkové porušení předpisu.

Opět Vám doporučím, přečtěte si kousek zákona a pak Vám to bude jasné...

id
Opět se vymlouváte. Vám by stačilo nyní parkovat pár minut, ale auto mamce přistavíte již večer, aby ráno mohla odjet.

mnd®
hodnocení

0x

autosalon.tv/...

Zákon označení ZÁSOBOVÁNÍ nepožaduje.Vím že aspoň ještě předloni ne.

hodnocení

0x

Dle obsáhlého dotazu máte spíše potíže sám se sebou než s parkováním. Prostě tam nestůjte a nezatěžujte ostatní.

nevim
hodnocení

Koho zatěžuji prosím? X let to tam funguje normálně, nikdy s ničím problém a přijde tenhle Honza a dělá problémy
sasa*

Myslím, že ne, že prblémy děláš ty a on na ně poukazuje. Dosavad to každýmu bylo fuk. Jemu ne- a ještě se do něj navážíš!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]