Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manželka a její vztah k synovi

Od: petrr odpovědí: 12 změna:
Dobré ráno, nechci tady manželku nijak pomlouvat, ani si na ní stěžovat. Jen bych potřeboval rády a možná i pohled z jiné strany. S manželkou jsme spolu pár let, miluju jí a chtěl bych s ní zůstat až do smrti. Vždy byla silná a nezávislá žena, to mi na ní i líbilo. Stejně jako já byla vždy hodně zapálená do kariéry a chtěla něco dokázat.Taky byla a je hodně akční, víkend doma s nicneděláním u ní nehrozí. Děti jsme vždy oba chtěli, manželka ale hned ještě před snažením dala jasné najevo, že nebude tradiční česká máma, ale taková zahraniční... Já souhlasil a neviděl jsem na tom nic špatného... Dokud se nám nenarodil nás syn, od narození byl poměrně náročný a uplakaný. Manželka od něho doslova po 3 týdnech utekla... Teď normálně pracuje, tak jak pracovala před malým, i se věnuje svým dosavadním koníčkům a na víkend má vždy něco naplánovaného s přáteli. Se synem je tak nanejvýš pár hodin do týdne. Když nepočítám noci, ale to k malému vstávám většinou já. Bojím se že to pro malého nebude dobré až trochu povyroste a bude vnímat že se o něj máma tolik nezajímá... I když doufám že se to třeba i zlepší a manželka si k němu najde vztah, přeci jen s větším dítětem se toho dá dělat víc než s miminkem. Já nevím jestli a jak o tom mám s manželkou mluvit...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jen si tipnu... Porod byl císařským řezem?

hodnocení

1x

To je typická kariérní "matka". To matka schválně dávám do úvozovek. Vůbec nechápu tyhle ženské, které dávají přednost kariéře před dítětem. Dobře, pokud chtějí kariéru, ať si nepořizují dítě. Ale ona vám předtím řekla, že bude "zahraniční" matka (tento výraz mě pobavil) a vy jste do toho i přesto šel.

Kdyby mi tenkrát manželka řekla, že bude zahraniční matka, tak bych jí rovnou kopnul do p*****

Ale jak říkám, vám to nevadilo, takže jste s tímto musel počítat ne? Podle mého názoru se to moc nezmění(myslím k lepšímu) a o dítě se nakonec budete starat hlavně vy. Přál bych vám opak, ale myslím si, že to bude přesně, jak říkám.:(

maminek
hodnocení

0x

podobně se chová spousta, ne-li většina tatínků. Tak vy to máte obráceně. Popravdě, proč ne?

petrr
hodnocení

Ano to vím, že otcové spíše nefungují než fungují když jsou děti malé. Ale pak až trochu vyrostou tak bych řekl že se jím celkem i věnují. To mám na mysli hlavně chlapi ve své rodině a kamarádi, jasně že jsou i otcové co na děti úplně kašlou a to mi nepřijde pro děti logicky vůbec dobrý. Řekl bych že když jde o mámu, je to pro ně ještě horší...

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, o čem chcete doma mluvit? Informaci o postoji manželky, v té době k teprve budoucímu dítěti, jste měl (jen jste ji nevěřil). Vaše zásadova paní je velice akční, velice zaměstnaná a co slíbila, to vše přesně dodržuje. Vám opravdu zbývá jen věřit, že ji až starší dítě bude bavit více, než ji baví nyní (snad). Zdravím!

molly
hodnocení

0x
No, já si myslím, a možná se můj názor nebude většině lidí líbit, že plno žen malé dítě "nebaví". Jenže je jaksi nepřijatelné to říct. Ony to pak v sobě dusí, vyčítají samy sobě, mají se za zrůdy a nenormální... Ony samozřejmě pečují, ale pečují proto, že musí. To dítě milují, to bez debat, ale když si to vezmete bez toho zlatého pozlátka, tak ono na utírání zadečku, věčném břeku, prdíkách, kašičkách... Fakt mnoho k užívání není. Nevím, jak to máte doma zařízené, jestli máte nějakou chůvu... Prostě si myslím, že plno žen, kdyby mělo tu možnost a věděly by, že je společnost neodsoudí, by se s klidem míň staralo a přenechaly by to nějaké placené síle. Neznamená to, že dítě nemilují a vůbec neříkám, že to tak mají všechny. Je plno těch, které ta péče naplňuje. Je to stejné jako s hraním. Je plno mamin, které se vyžívají v tom, že staví, kreslí, hrají si s panenkami... A plno těch, co prostě řekne, že je třískat autíčkama o sebe "sere" a dělají to jen kvůli tomu dítěti a jen proto, že to neudělá nikdo za ně.
Je to tak i s těhotenstvím. Jsou ženy, které si to užívají a milují to, co ještě neviděly. A je dost těch, které prostě žádnou euforii neezažívají a s rostoucím břichem by se na to nejradši vykašlaly. Ale opět. Je strašně nepřijatelné to říct a tak se tím radši dusí samy.
Moje kamarádka je psychiatr a mnohokrát jsme spolu toto rozebíraly.
Možná je vaše paní jen "chladnější" ale to musíte posoudit vy.
Je ale samozřejmě možné, že vaše paní má nějaký skutečný problém a to se těžko pozná takhle na dálku.

liska5
hodnocení

0x

Jak je klouček starý? Mám něco podobného ve svém okolí. Už je předškolák. Matka strašně chtěla děcko, a teď je věčně na služebních cestách. A když ne, tak na akcích s kámoškama nebo na horách a klouček vyrůstá převážně s tátou. Mají fajn vztah, a tak se v klukovi ukládá otcovský vzor.Jsou taková správná dvojka. Synek jednou bude mít se svým potomkem nejspíš taky takový vztah. Bude považovat za normální, že pečuje otec... . Myslím, že horší by to bylo, kdybyste měli holčičku. Matčin vzor a nezájem by v ní nadělal zmatky do budoucích let. Vazba matka- dcera je pro vývoj dívky zásadní. O klucích jsem to nečetla. Jen asi nebude ženám moc důvěřovat.

michalverner
hodnocení

0x
Nechci urazit, ale na mě to dělá dojem, že Vaše žena podlehla novému trendu. Touha po dítěti je určitý rozmar. Já ho chci protože ho nemám a ostatní ho mají. Něco jako kdyby dítě bylo značkovou kabelkou. Chlubí se s ním, všude říká že ho má, občas se s ním někde ukáže a pak šup s tím do skříně a hlavně ať se stará někdo jiný.Bohužel takové věci ženy rády vyměňují za nové. Na to pozor. Jinak vztah na bodě mrazu a dítě jí vlastně ani pořádně nezná. Asi by bylo na místě s ženou o tom pohovořit, ale obávám se, že to bude jen házení hrachu na zeď (když jí samotnou vlastně nezajímáte) a možná budete nařčen z toho jaký jste nekvalitní a neschopný partner.

pb®
hodnocení

0x
Já bych to zas tolik nehrotila. Říká se, že ve výchově nelze nechybovat. Tedy všichni jsme nebyli vychováváni bez chyb a všichni vychováváme s chybami. A stejně z větiny vyrosli fungující osoby.
I rodičovství se člověk učí. Člověk je pořád jen zvířátko a ve zvířecí říši nebývá neobvyklá infanticida matkou prvorodičkou. Zkrátka nezkušená matka prvního potomka odvrhne nebo rovnou zabije, aby pak s dalšími potomky byla matkou vzornou. Doteď si pamatuju, jak mě u prvního dítěte nebavilo žvatlat na pískovišti na to polodebilní batole, že má v ručičce lopatičku a budem dělat pláci pláci. Druhé dítě jsem si užila mnohem víc, toho jsem chovala, mazlia a povídala si s ním od jeho narození.
Lidé přežili už jinačí katastrofy, než že s nimi matka nebyla od rána do večera. To se tu pořád opakuje ve vztahu k mužům nebije tě, nechlastá, nosí domů peníze, tak co bys chtěla víc? Takže co chete víc? Nelze mít všechno.

slovan
hodnocení

0x
První, co práskne do očí je, že ses blbě oženil.
Pak dlouho nic ... a následuje druhý poznatek, že ti Bůh svěřil kluka, tak se o něj starej v takové míře, jakoby jsi byl vdovec.
Využij ty roky, i když to bude chvílemi těžké, protože až bude klukovi 16 nebo 17, tak možná ( nepřeju ti to, ale stává se to i milujícím rodičům ) se v důsledku puberty, internetu i špatných "přátel" radikálně odcizí a už o žádný dialog, ba ani společné výlety, stát nebude.
Co se manželky týče, psychicky se připrav na to, že je jen otázka času, kdy ti bude nevěrná i fyzicky. Pokud už v tom nejede... A promysli, co dál...

hodnocení

0x
Já jsem vyrůstala v rozvedené rodině, jen s mámou. Co si pamatuji, nikdy mne nějak nemrzelo, že mne nemá táta rád. Ale víckrát jsem si opakovala, ještě že nemám takového toho trestajícího tátu, který dá facku za horší známku a někdy nebudu vědět ani za co, nebo vezme pásek. Byla jsem spokojená takhle. Byl to určitý klid. Žádné hádky mezi rodiči, když jsem byla malinká. Až v mých patnácti letech si mamka přivedla přítele.
Dříve jsme od malička všichni byli v jeslích a pak ve školce, a myslím, že z nás díky tomu nevyrůstaly poničené osobnosti.
Podle mne je pro syna důležitější láska a péče otce, kdyby si měl vybrat, stejně by vás měl za zajímavější vzor.
otazka

Otázka je, jak se to přepsalo na vaše potomstvo, to má úplné a sezdané páry?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]