Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit mamku, aby něco zaplatila online?

Od: nonamegirl® odpovědí: 14 změna:
Ahoj, mám problém. Hromada kamarádek nakupuje na Shein. No a já bych chtěla taky. Jenže zaplatit se dá jenom online a já vím, že takhle mamka nic nikdy neplatila a ani neplatí. Takže jsem se jí na to ani neptala. Děda sice online normálně platí, ale přijde mi divný zeptat se ho, jestli mi něco nezaplatí. Samozřejmě bych mu ty peníze vrátila, ale i tak. Strašně holkám závidím, ale moje rodiče se nedají přemluvit. Máte někdo nějaké tipy/nápady?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x
Založit extra účet na tyhle platby, mamka ti tam posle jen potřebnou částku.

kamarad
hodnocení

4x

A co kamarádky, nebo kamarádi?

Nepomohou? V nouzi poznáš přítele

lope66
hodnocení

3x
tak si nic nekupuj, jestli ti to nedovoli zeptej se dedy nebo zajdi nekam do obchodu :/
hodnocení

Jo, jenže bydlím ve městě, kde je akorát sekáč ve kterém toho moc není. A navíc mi rodiče nedovolí jet s kamarádkami do většího města. Nakupuji s mamkou oblečení, ale ona se moc nevyzná v mém stylu a mně přijde trapné chodit po obchodě a ukazovat jí věci co se mi líbí.

id
hodnocení

3x

Mamky jsi se neptala, ale už tvrdíš, že se přemluvit nedá. Napřed to zkus a neobcházej mamku přes kamarády nebo dědu. Děda může mamce vysvětlit, že i takové platby jsou bezpečné, pokud se člověk chová rozumně.

hodnocení

2x

Mámu bys neměla obcházet. Měla by vědět, co chceš koupit..

Ty by ses pak mohla domluvit s dědou, nebo s dobrou kamarádkou, aby ti to objednala a zaplatila, ty bys jí potom dala peníze.

Hlavně u každého zboží přečti nejdřív recenze, u hodně věcí cena ani neodpovídá kvalitě, recenze napoví, oblečení materiál-atd..

Několikrát jsem tam nakoupila, různé cetky pro vnučku, nebo do domácnosti dobré, ale oblečení materiálově většinou *ee*

molly
Na Shein je velmi často sleva 20%. Šaty se pak dají koupit za 230-270kč. Co čekáte za materiálový zázrak? Vše je popsáno, u složení nekecají. Když je psáno polyester, je to polyester, co za ty prachy chtít víc. Nejsem zastánce Fast fashion, ale pár kousků mám a nikdy jsem nebyla zklamaná. Ale nikdy jsem za 200kč nečekala zázrak

hodnocení

1x
Mamka se přemluvit nedá, neptala jsem se:):)

hodnocení

0x
Nevím, proč ji musíte nutit, ač mám internetove bankovnictví a na netu nakupuji, on-line neplatilm nikdy a nic mi nechybi

ml
hodnocení

0x

Závist není dobrá vlastnost.

Shein neznám, asi to bude zahraniční obchod, který nijak po češích netouží, protože jinak by nabízel i platbu převodem nebo dobírkou. A jak hledám, asi to tak bude. U zahraničního obchodu se platí cizí měnou (tady eury) takže je potřeba počítat s konverzí (ne zrovna výhodným kurzem banky) a poštovné bude stát balík. A je celkem běžné platit kartou, a to už od dávných dob před internetem. Na objednací lístek se vyplňovalo číslo karty, ccv a několik dalších údajů, v zásadě jako při online nákupu bez 3d secure. Tuhle generaci jsme v československu přeskočili.

S konverzí mizerným kurzem se dá bojovat platbou z devizového účtu (taky často nakupuju v zahraničí, takže mám pro ty účely účet a kartu v eurech), s poštovným nic nenaděláte. Prostě jak dáte česko, tak z 5 eur se stane 15 a navíc ceny poskočí nahoru (ne moc, je to pár centů) zřejmě kvůli vyšší české DPH. Čili člověk toho musí koupit vagón, aby nekrvácel na poštovném. Ve výsledku to vypadá tak, že jdu koupit prkotinu za 3 eura a je z toho nákup za čtyři stovky, protože do košíku naházim všechno, co by se mohlo někdy hodit.

Co třeba nějakou kamarádku požádat, jestli by při příštím nákupu něco nepřihodila do košíku. Ale skoro se mi nechce věřit, že by se nedalo něco sehnat v nějaké kamenné nebo online prodejně.

Žena i dcera nakupují na About You, doprava i vrácení zboží je zdarma a není s tím problém. Nesedí velikost, zabalí se zpět do sáčku a odevzdá na nějakém jejich určeném místě, které slouží i jako výdejní, když nezastihnou doma. Peníze přijdou v krátké době zpět. Sám jsem si tam koupil boty a spokojenost. Ale člověk si musí hlidat ceny, někdy je mění co dvě hodiny a připadá mi, že dost špehují. Boty za 1400 stály druhý den 1200, čtvrtý den byla akce za 800 platná hodinu od doby, co jsem se díval. Tak jsem je vzal a večer opět 1200. Taky tam byla uvedená minimální cena za posledních pár měsíců 793kc. Takže doporučuju vybrané zboží nekupovat hned, ale často prohlížet:) ale fakt nevím, jestli se to vztahuje na všechno zboží.

smode2
To je běžná úprava ceny dle chování uživatele. Oni ví, že jste se na boty díval poprvé a nekoupil. Podruhé vám rovnou upraví cenu. Když nekoupíte ani tak, potřetí může být ještě nižší (čím častěji navštěvujete, tím si jsou více jistí, že je opravdu chcete). Ostatním se může klidně zobrazit 1200, zatímco vám jen 800 a ve stejnou dobu. Funguje to i opačně. Jednou koupíte hned napoprvé a za plnou, podruhé budou úplně všechny položky shopu třeba o 2% dražší (=vědí že jste ochoten nakupovat za vyšší ceny a neporovnáváte či "nesmlouváte"). Skutečnou cenu zjistíte až s VPNkou s pokaždé jinou IP :)
Je to tak. Manželka tak jednou něco vrátila, protože když to přišlo, bylo to na stránkách za polovinu ceny. Takže vyzkoušela, zabalila, objednala nové a původní vrátila:)
molly
Proč se vyjadřujete k něčemu, o čem nic nevíte? Dobírka? Na věci z Číny? Poštovné je většinou zdarma - pokud člověk neobjednává jeden ks a věci jdou přes mezisklad v EU, tedy se neplatí žádné DPH, clo atp. Takže vše co píšete sou blbosti. Neříkám, že Shein je místo kde by lidé měli nakupovat, ale spíš z etických/ekologických důvodů. Jinak je to spolehlivý obchod, kde cena odpovídá kvalitě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]