Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč v pubertě nerostu?

Od: salam odpovědí: 4 změna:
Ahoj je mi čerstvě 16 let(kluk) a mam problem s růstem. Měřím 159cm, máma 157cm a táta 163cm, od svých 15 let jsem vyrostl 1 cm a pořád mě to trápí. Ve škole si kvuli výšce nemuzu najit nejaky kamose. V puberte lidi rostou okolo 6-13cm, což jsem nemel ani tech 6cm. Nevím zna porostu v 17, protoze v tomhle veku se rust zastavuje. Vím že porostu až do 21 let ale max 4cm. Bude možné že bych měl aspoň 170cm?
Moc by mi pomohla vaše rada :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
hodnocení

0x

Když to nevíš ty, jak to máme vědět my? Proč chceš být velký, buď rád jaký jsi. Co je malý to je hezký.Už jsi asi dorost.

Aby jsi vyrostl ještě o 11cm je dle mne blbost. Co ti jako máme radit. Na to žádné rady nejsou...

A neřešilo se to tady v nedávné době?

clen
hodnocení

0x

V růstu je potřeba hodně jíst a doplňovat Živiny !

Myslím že bys to měl konzultovat s výživovým poradcem. Zcela náhodou jsem viděl čerstvé video se zootechnikem panem Havlíčkem, a mluvil o tom (Že co se diví, když v době růstu nedostatečně jedí, že málo vyrostou, zakrslý no, něco v tom smyslu), Přesnou stopáž se mi již nechce hledat, ale zaznělo to tam mezi řečí (dokonce tam padlo i od kolika do kolika let holky a kluci, kluci to mají později), dám sem odkaz:

Kdo to zkoukne, můžete napsat přesnou pasáž HH:MM:SS

Ale i kdyby jsi nevyrostl, tak se podívej na kulturistů, teď nevím jak se jmenuje, ale má dvě posilovny extrifit, tak ten je taky dost prťavej, když ho vidíš naživo... Ale jak má ty svaly, tak na videích a na Instagramu vypadá obrovský :) ) Jo už vím, jmenuje se koritenský a měří 163

jarinek01

Takovéto názory nejsou zcela bezpečné, protože svádí k bagatelizaci a mohou vyústit v celoživotní trauma. Pokud něco není v pořádku.

Jednak lidské tělo se neřídí podle nějakých tabulek, nebo podle něčího názoru. Naše dcera, kdyby měla růst podle těchto názorů, tak má asi 1 metr. Naopak je dokázáno, že chuť mladých na "srágory", hranolky, sladkosti je podložena potřebou těla vytvořit si zásobu energie pro spuštění puberty a následných změn. V takové stravě moc hodnotných živin nebude.

Co je nejdůležitější... Pokud jsou jakékoli pochybnosti o tom, jak dítě roste, resp. kolik by mělo měřit, tak je nutné to řešit důsledně a zavčas, s lékařem, který naslouchá, aby se podchytila vážná příčina. Bohužel mnoho lidí i doktorů má snahu vidět příčinu třeba v té výživě a pak když už je růstový potenciál ukončen, tak se třeba zjistí pravá příčina, ale už je pozdě a člověk je poznamenán na celý život.

zajac

Jaké názory, pana havlička?!? Jaké trauma?!?

lidské tělo je velice flexibilní, tedy pokud jste vaší dceři nedávali dostatečně najíst, tak to neznamená že vyroste 1 m :)) Naopak pokud by vyrostla 2 m tak to neznamená že jedla moc :))

Děcko nemusí vyrůst do výšky průměru matky + otce, to je taky zjevný NE smysl, když já měřím víc než matka i otec ;) A dobře mě krmili, a odstátý uši nemám, protože mě je převazovali, hehe...

Vám asi rodiče neříkali,: jez, jsi ve vývinu, co?!

vy jste vychovali sněhovou vločku? Co nesnese názor? Taky ji hlavně neukazujte výše uvedené video, mohla by se totiž rozpustit... anebo zkuste trošku přímočařeji Vyslovit myšlenku, bez nějakých klíček...

třeba natvrdo řekněte, že pan havlíček kecá, pokud na to máte koule

Jakože vaše dcera měla někde nějaký jiný problém a vašim včasným zásahem jste to vyřešil jinak než výživou A nyní je s ní basketbalistka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]