Nejste přihlášen/a.
Yuky, Vy jste pesimistický mlaďoch v depresích. Ano, zažijeme velká neštěstí, ale svět se točí dál. Mám pocit, že nemáte žádné plány, sny, cíle. Tuším, že ani zájmy, koníčky a přátele. To je na psychologa... Nebo si aspoň "zajděte" sem podiskutovat o životě, abyste se nenechal tak vláčet osudem a možná našel i způsob a sílu napravovat rodinné vztahy. Mně týden bez lidí nic nedělá, mám plno zájmů a činností a komunikuji tady.
No, sice to mám do hrobu mnohem blíž než od kolébky, ale vidím to zcela jinak.
Jsou věci, které chci udélat dnes, zítra, příští týden, měsíc, rok nebo desetiletí. Těch je spousta a stejně je nestihnu všechny, ale tak aspoň něco ...
A samozřejmě smrt může příjít kdykoli a zhatit mi cokoli, ale s tím nic nenadělám a kdy přijde nevím, takže to neřeším a jen se snažím jí nevycházet zbytečně vstříc.
.
Pěkně to shrnuje jedna anglická hláška, která v češtině tak dobře nevyzní:
I will live forever, or die trying!
(Hodlám žít věčně, pokud mě smrt nezastaví!)
A co že tak po roce sis vzpoměl a napsal to sem?
Pravidlo zní, pokud chceš něco udělat, tak to udělej hned. Fakt je, že zítra můžeš být mrtvej.
Ad první část - no záleží jestli ti je 20, 50 nebo 75 let
Ad "Zkuste si někdy s nikým se nestýkat a nemluvit, třeba týden, je to k zbláznění" - ano, pokud v životě nemáš žádné projekty, žádné vlastní věci a cíle, na který chceš a můžeš makat. Pak to často můžeš dělat třeba i několik týdnů bez toho, abys nutně potřeboval žvatlání s ostatními pak si to nahrazuješ samomluvou, což Je naprosto fyziologický a v pořádku
Asi většina lidí se bez toho (fakticky zcela zbytečnýho) žvatlání neobejde, podle mého pozorování to jsou lidi, kteří v životě nemají žádné "projekty". Ale třeba se pletu? Nejsem psychiatr.nakonec, myslím si, že mnoho lidí mnoho žvatlá, zcela zbytečně, prosazuje své hloupé a zbytečné názory, a pak to může dělat problémy v rodině, sám popisuješ, že jste nějaký rozhádaný, a proč? Možná by ti stačil jen kurz psychologie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.