Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které hodinky si mám koupit?

Od: jarin® odpovědí: 28 změna:

Zdravím vás,

potřebuju poradit. Jsem vahavá váha. Chci si koupit hodinky za maturitu a rozhoduji se mezi dvěma až třema kandidátama.

1. Citizen Tsuyosa - tyto hodinky jsem před půl rokem objevil ve výloze a zamiloval jsem se do nich na první pohled. Říkal jsem si, že bych si je právě mohl nadělit k maturitě. Ta výrazná žlutá barva se mi líbí. Navíc jsou to automaty. Už jsem si je i rezervoval a zkoušel si je. Jediná věc, proč váhám je lupa u datumovky. Nelíbí se mi to, připomíná mi to bradavici, ale říkám si, že to je o zvyku. Taky menší mínus je to, že hodinky jak mají zkosené hrany, tak i když mají 40mm tak na mé ruce působí opticky větší než jsou v realu.

2. Tissot PRC 200 - PRC 200 vlastním, ale verzi bez chronografu a s kovovým řemínkem. Nejsem fanouškem chronografu, ale tady se mi líbí ta sportovní elegance a kombinace černého ciferníku a datumovky a žlutých ruček.

3. Tissot PRX - tohle je vlastně přímý konkurent Citizen Tsuyosa, nad nimi vahám také ale asi méně jak nad zbytkem. Přijdou mi oproti Citizenu víc retro, což je za mě na škodu, ale výhodu vidím v tom, že právě nemají tu hnusnou lupu na datumovce. Je to Tissot, takže asi budou kvalitněji zpracované ale zase Citizeny jsou automaty, tohle je quarzt.

Říkám si, že bych měl jít do těch Citizenů, protože je to přece jen první láska, chtěl jsem je půl roku..ta lupa mi začala vadit až když jsem je měl na ruce, ale zase tu lupu mají i Rolexy, že jo. To, že jsou asi opticky trochu větší, bych asi přežil. Mám ty PRC 200 bez chrono, které mají také 40mm průměr, ale tím, že nemají takové hrany tak působí na mé ruce víc normálně. Mám celkem malé ruce. :D K těm dvoum Tissotům nevím co bych řekl, Tissot mám rád jako značku, líbí se mi od nich víc hodinek, od Citizenů bych třeba koupil jen tyhle.

Díky za rady a Vaše dojmy!

Které hodinky si mám koupit?
Které hodinky si mám koupit? #2
Které hodinky si mám koupit? #3

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Líbí se mi dvojka :)

makak
hodnocení

2x
Kdybych si musel vybrat z techto,tak 2. Ale jinak asi uplne jiný...
ml

Na můj vkus mají zbytečně moc ciferníků.

sasa*
hodnocení

1x

No já bych do automatů nešel. Soused je měl a doma říkal, že v práci nesmí moc makat, aby se mu nepředcházely.

CCa po 1/2 roce ho vyrazili...

11.06.23 09:29

*haha*

hodinar

je to vtipná storka, ale naprostý nesmysl.

Jinak k dotazu, mně se líbí trojka a určitě kvalitnější než Citizen. Ale s hodinkami je to vždy trochu risk, některé skvělé a jiné poruchové. Holt strojová výroba něčeho, co se má dělat ručně.

Naprostý nesmysl to není. Prošel jsem si kombinací chřipka/oboustr zápal plic/covid a po propuštění z nemocnice jsem v rámci rehabilitace začat více chodit pěšky.A všechny troje automaty co nosím se mi zrychlily o cca 2-3 sekundy za den. Tj mám ověřený a zdokumentovaný vliv pohybu na zrychlení chodu strojku.

hodnocení

0x
1 nebo 3. Na 2 se mi nelíběj ty trčící cecky.

11.06.23 00:53
hodnocení

0x
3ka

hodnocení

0x
Co člověk, to názor. Já jedině kovový tah. Vadí mi kožený, natož silikonový. Ten bych mna ruku nedal.
Mám titanový, ručičkový s automatickým dobíjením solárem. Se safírovým sklem.
Takže lehký, automat, s nepoškrábaným sklem.
Z těch tvých jedničku, i když ta barva, tu ne, pak trojku a dvojku ne.

smode2
hodnocení

0x

Budete-li kupovat jedny, koupíte 1 nebo 3. Sám bych si nevybral, ale proč si nekoupíte všechny tři? Já když kupuji hodinky, většinou u jednoho kusu nezůstanu. Pak měním dle nálady. Hodinky jsou spotřební věc, není třeba mít jen jedny - to je záležitost historie. Stejně tak, dle mé bubliny, letí opět spíše velké sportovní analogy s kovovým řemínkem s velkými segmenty.

k2

Hodinky jsou spotrebni vec? Ty automaty od Citizen-u jsou za 8000,- chrono Tissot za 10000,- a ty posledni uz jsem nehledal. To nejsou uplne spotrebni ceny...

Nerikam, ze fanousci do hodinek nemohou strdat vice mnohem drazsich kousku (a to klidne i rolady a brajtle za 1/4mega kus), ale ze by je oznacovali za spotrebni vec?

smode2

Rozumím. Záleží na každém. Však hodinky, když už je mám, by měly být nošeny. Škoda je pak sundávat při každé činnosti kde hrozí sebemenší riziko poškození nebo v případě dražšího kousku je mít dokonce jen vystaveny doma na okrasu. Pro tento účel mám třeba levnější pracovní a dražší do společnosti. Jiné na sport apod.

hodnocení

0x

Záleži,či sa vám rozbije sklíčko alebo nie. Do tých Citizenov s lupou bude už drahé,určite potom tam dáte obyčajné bez lupy. Čo sa jedna o kvalitu,tak Citizeny sú jediné hodinky,čo môžu byť v jednom regáli na výstave so švajčiarskými hodinkami. Strojčeky Citizenov sa dávajú do kvalitných značkových hodiniek, dokonca aj niektoré Casio ich majú. Moje Citizenky s bateriovým strojčekom už idú od 1994 roku denno-denne na ruke, nevadí im ani búracie kladivo,len sú už ošarpané. Kvalitná baterka vydrží cca 4 roky.

smode2

Ano, baterie na 3-4 roky jsou běžné. Nicméně nedávno jsem kupoval jedny Casio - kombinované s ručičkami i malým displejem, kt. mají CR2025 lithium a garanci s jednou baterií údajně 10 let provozu. Tak uvidíme :)

Také niečo robí aj Citizen, pod eco drive, tá baterka je dobíjaná solárne u Citizeniek cez sklíčko.

hodnocení

No toho kyklopu na sklíčku bych se rád zbavil, to je asi jediná věc, co mi na hodinkách vadí. A jinak nevím, opticky mi na mé ruce příjdou větší, než třeba Tissot PRC 200 které mají také 40mm, ale nemají tak zkosené hrany.

Které hodinky si mám koupit? #4
smode2

U Casia se stejná technologie nazývá Tough Solar. Je to výborná věc a běžně pak můžou mít hodinky i Bluetooth na spojení s telefonem, osvětlení atd. Ty s CR2025 mají sice vydržet 10 let provozu, ale světlo ani BT nemají, prý aby se s energií šetřilo :)

smode2

Jarine jestli se vám líbí, tak je berte. Co se týká velikosti, podle mě vyhovují ;)

hodnocení

Díky, za názor! Asi to vyhrají. Třeba ty PRX by seděly líp, dělají se i ve verzi 36 mm, což by bylo lepší na moji ruku asi, ale těch PRX jsou plný internety, mají těch velkou slávu jako když přišel na trh Le Locle. Ty Citizeny jsou trochu v jejich stínu a to se mi líbí. Hlavně si myslím, že za cca 8 tisíc lepší hodinky neseženu. Tissoty jsou quarzt a musel bych si připlácet dvojku a mechanický automaty údajně vydrží vše když se jednou za 5 let poservisují. Zatímco quartz může za 10 let kleknout a výměna strojku převyšuje opravu hodinek. Takže u hodinek za maturitu se asi vyplatí jít do mechanického strojku.

No kdybych měl neomezený rozpočet, tak bych si asi koupil všechny tři. :D Právě jsem jsi před 3 lety kupoval svoje první hodinky PRC 200 a už jsem věděl, že nebudou první ani poslední. Ale spíš si je kupuju k příležitostem než jen tak.

hodnocení

0x

Ja bych si teda nevybral. Pouze muj nazor.

Ta zlutooranzova je podle mne s kombinaci svetleho kovu strasliva, indexy se mi na nich nelibi uz tuplem, navic kdo da stejny index na 12 a na 6? Na tve ruce navic vypadaji fakt obrovsky.

Ten zeleny ciselnik radsi ani nekomentuju. Indexy ma sice vkusnejsi, ale ty humpolacke raficky jsou k nim disproporcni.

Ty prostredni tyssoty si kdysi poridil jeden znamy. Ma reakce byla hmm, pekny. Oda na neprehlednost, neboli cim vic prouzku tim vic adidas, navic sportovni styl s krokodylim reminkem...*nevi*

-

Ale hodinky jsou dnes hlavne prakticky dekoracni doplnek, takze je potreba vybirat podle toho, co se libi Tobe a ne druhym. Takze klidne tu klaunskou oranzadu.

liska5
hodnocení

0x

Proč zrovna tyto tři? Když koukám do výkladů, výběr je obrovský a na Vaši poměrně tenkou ruku mi tyto stroje nějak nejdou. V letech středoškolských bych šla do nějakých vychytralých nebo levnějších. A zbytek investovala do jiného, třeba do obuvi nebo do cestování...

liska5

Šla bych do české, dnes už světové značky JVD. Co od nich mám, má kvalitu i sympatický design. Taky případná reklamace bude bez problému.

hodnocení

Líbí se mi hlavně ty Citizeny a ty prostřední Tissoty. Nad těma zelenýma popravdě ani moc neuvažuju, líbí se mi akorát barva ciferníku. Ještě zvažuji tyhle. Dělají se ve 36mm a 40mm, tak možná i ty menší.

hodinky-365.cz/...

Já mám radši tradiční značky co mají historii, takže pokud české hodinky tak Primky. Ale z těch se mi úplně nic moc nelíbí.

k2

@liska5: Znacka JVD (Jasnena Vlahova Design) neni ceska (natoz svetova), ale je to uplne obycejny preprodej te nejlevnejsi ciny. Hovorit u ni o kvalite je velice odvazne...

liska5

Mám od nich budík i jedny hodinky. Říkal mi jeden starý hodinář, že JVD ho velmi mile překvapila.

asdf2
hodnocení

0x
Tissot PRC 200 jsou nejlepsi. Jsou to skutecne dobre svycarske hodinky.
hodnocení

Noo, to bych zase úplně netvrdil. Já mám teda PRC 200 bez chrono, ale kupoval jsem je s tím, že otec má též PRC 200 ale s chrono, co jsou na fotce a odešel mu strojek, vyměnili to v rámci záruky a zatím běží bez problému, ale i tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]