Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem rict svemu sefovi, ze koncite?

Od: nahodnykolemjdo odpovědí: 10 změna:
Ahoj,
posledni dobou dost uvazuju o tom, ze podam vypoved, jelikoz citim, ze bych po trech letech v praci, ktera me dost stresuje a vlastne ani moc nenaplnuje, potreboval zmenu.
Jenze, kdyz si predstavim, ze to rikam sefovi, nemam z toho nejlepsi pocit. Vim, ze me potrebuji, ze se tezko shani nahrada a ze mame naplanovane zakazky, kde se se mnou pocita.
Uvedomuju si, ze takhle uvazovat je spatne, ale presto je to pro me dost neprijemna predstava. Sef je jinak v pohode. Pokud by me jinak stval delal mi zle, tak vim, ze bych s tim takovej problem nemel, ale takto je to pro me tezsi.
Jake mate s timto zkusenosti? Mivali jste pri vypovedi podobne pocity?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ja bych si s nim o tom promluvil dopředu, že máš v plánu výpověď, aby popřípadě stíhal mít náhradu (to je dost fér). Nic víc bych neřešil.

nikk

2 mesice neni dostatecna doba?

Záleží, jestli dělá práci pro cvičenou opici a může jej nahradit ze dne na den, anebo odborníka, který se shání těžko a firmy se perou ;) Z pozice zaměstnavatele to uvidíš jinak.

hodnocení

1x

@nahodnykolemjdo - Vim, ze me potrebuji, ze se tezko shani nahrada a ze mame naplanovane zakazky, kde se se mnou pocita.
Myslíte, že kdyby vás šéf přestal potřebovat, nedostal zakázky nebo našel náhradu za menší peníze, taky by neměl "nejlepsi pocit", až by vám dával výpověď?

hodnocení

1x

našel bych si jinou práci v poklidu dal výpověd a ve vší slušnosti odešel

neni váš boj že za vás neni náhrada nejste nikomu nic dlužnej a pokud vás to v práci štve tak proč v ní zůstávat

nikk
hodnocení

0x

Zkušenosti s tím teda nemám, ale Ujasni si jestli ten šéf je nějak zainteresován tady je majitel firmy nebo spolumajitel nebo je na tobě nějak výrazněji zainteresován. anebo je to zaměstnanec, stejně jako ty.

druhá věci je, že bych si odpověděl na otázku, za kolik jsem ochoten tu práci dělat.Případně kolik mi zaplatí jinde, jakou mám cenu na trhu práce

A s tím bych tam taky přišel, normálně bych řekl na férovku hele sorry jsem z toho vyflusanej, jediná možnost jak zvrátit moje rozhodnutí v podání výpovědi je, že za svoji práci dostanu alespoň tolik a tolik (takhle se nežádá o zvýšení platu, takhle se nabízí, že nepo dám výpověď.)

jinak bych tu výpověď přidal koncem měsíce, stejně vám poběží dvouměsíční výpověďní doba.

mezitím si můžeš zjistit, jaké máš možnosti jinde, případně průběžně zaměstnavatele zjistit, klasický co můžu udělat proto, abych dostal přidáno... vycházím z toho, že mě bude práce více bavit, když budu lépe ohodnocen.

hodnocení

0x

Sdělil-chci ukončit PP -dohodneme se k datu např k 30.6. 2023.? Pokud ano tak dobře, pokud ne pak výpověd s výpovědní lhůtou -tu bych ale předal až v poslední den v měsíci -30.6.2023 a druhý výtisk s datováním si nechal podepsat.

david*
hodnocení

0x
Já bych se s tím moc hlavu nelámal Udělal bych to jako v americkém filmu prostě by mu vešel do kanclu a řekl mu že končím a položil bych mu papír s výpovědí na stůl a šel bych pryč...
kveta1

Jistě, i chování bezvýznamné nuly je možné. Tazatel však píše, že s šéfem žádný problém nemá a ví, že může být hůře nahraditelný - je očividně inteligentní a k firmě má nějaký vztah. To asi nepochopíte. Slušností určitě nic nezkazí a bude odcházet s čistým svědomím.

@david - Udělal bych to jako v americkém filmu

Aneb jak si snadno a rychle zadělat na potíže *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]