Nejste přihlášen/a.
Hezký večer všem.
Měl jsem tu možnost před 19ti lety bydlet v paneláku (jen čtyřpatrovém) a zajímá mě jedna věc.
Mohu si na ni odpovědět, ale rád si přečtu názor ostatních. Pokud bych bydlel v paneláku např. v Pardubicích nebo v Praze a měl bych velký byt 6+1 např. a jedno okno by bylo podobně jako zde na fotce, jaké by teoreticky byly nutné výdaje na vytápění? Jen mě to zajímá a pokud někdo bydlíte v takovém bytě, kde máte jedno okno takhle po straně, rád si to přečtu. Jen mě zajímá, kdysi jsem dumal na tím, jak se v takovém bytě žije a jak se využívá i tento prostor, kde je jedno okno po straně paneláku při takovém velkém bytě.
Super, děkuji Vám, to je ono. Děkuji i za informace ohledně vytápění a koeficientu.
Na stránkách, které jste mi poslal jsem si našel konstrukční soustavu Larsen- Nielsen. Přemýšlel jsem nad tím, jak je boční strana panelového domu bez oken (v Pardubicích např. s jedním nebo se dvěma okny) tak mě šlo o to, jak bývá tato plocha v bytě využita, když tam nejsou všude okna, je třeba jen jedno nebo dvě. Zda to bývá vždy dlouhý pokoj nebo tam jsou pokoje různé. A ještě, pokud jsou okna na sever např. a na jih, zda všechna náleží jednomu bytu nebo už ty jižní jsou sousedů. Nad tím jsem uvažoval kdysi, paneláky mě nějak zajímaly z architektonického hlediska.
@kare Ve Skutečnosti měl projektant spočítat výkon radiátoru, tedy ve více ochlazovaných místnostech (rohová, nebo 1 patro nad suterenem anebo pod střechou) navrhnout vyšší výkon radiátoru právě s ohledem na poměr ochlazované plochy... takže hypotetický žádné polohové koeficienty by neměly být potřeba
Posledních 5 let platí cosi o průměru nákladů na m2 plochy, takže jakmile vybočíš z rámce -20% až +100% průměrné ceny na m2, základní ani spotřební složka se u tohoto bytu neuplatní, a naúčtuje se ti krajní hodnota (to se iteruje tak dlouho, až to součet za dům nějak vyjde)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.