Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně zabroušená skla do rámečku

Od: tazatel odpovědí: 1 změna:

Asi před necelým půl rokem jsem si nechal vyrobit nové brýle. V optice byli milí a fajn - doměřili mi zrak a dost mi to pomohlo. Jak přístup optometristky, tak i paní prodávající byl super a nedá se nic vytknout. Brýe po několika měsících začaly praskat. Při nasazování a sundavání občas ,,pokřupnou". Bral jsem to tak, že se trošku namáhají v pantu u nožiček...ale bylo to sklo, které je dle mého názoru špatně zabroušeno a pak na sílu narváno do obrouček. Ty se pak následným tlakem poškozují, až to celé praskne - a to se taky stalo. Rámečky jsouceloobroučkové plasty.

Jde o mechanické poškození - tam se těžko dokatuje jestli jsem to udělal já, například pádem. Nebo je to vada výrobku, případně ta špatná skla. Proto s reklamací nemám moc šance. A i to přiznám, s tímhle vědomím jsem brýle slepil vteřiňákem - bohužel za pár týdnů praskly na druhé straně... :)

Máte někdo podobnou zkušenost? Čekal jsem, že plastové rámečky vydrží déle. Skla jsou Ok - ale rámečky k nim byly poslední a už se nedělají a zabrousit do jiných nepůjdou - je na nich osa a cylindr.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Těžko říct jestli mechanické poškození, nekvalitní obroučky nebo moc velký skla narvaný do rámečku..

Na tvým místě bych to slepil kvalitní vteřinovkou, trochu rozšířená prasklina rámeček "povolí" a poku to bylo sklama tak podruhý neprdne.

Kvalitní vteřinovka např. od Loctite, ca za pětikilo, konkrétní lepidlo podle druhu plastu. Dnes jdou kvalitně slepit i "nelepitelný" plasty, jen to neni zrovna levný.. Ale levnější než nový brejle. Ten spoj je dokonce pevnější než okolní materiál..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]