Had buď kořist uškrtí, nebo ji uštkne jedem. Kořist škrtí i u nás žijící užovky. Takže si klidně pořiďte často chovanou užovku červenou. Hada jsem měla přes 20let a jen upozorňuji, že to není chovanec pro útlocitné povahy. Chovatel hada se musí naučit zabít zkrmované hlodavce holou rukou. Někdy je to potřeba. Ne vždy jde vše hladce. Někdy neuškrtí had pořádně a nechá pochroumané krmné zvíře být. A na to já žaludek nemám, takže jsem musela myš či potkana pěkně dorazit. Starý had (měla jsem užovku 23let) už živé nepřijímal, posledních pár let jen zabité. Potkani jsou dost agresivní, krmení živým potkanem se musí sledovat. Potkan může hada napadnout nebo ho dokonce pokousat až skoro ožrat. Viděla jsem to na veterině, kdy lidé hodili hadovi potkana a odjeli na víkend. Vrátili se, potkan živý, had taky, ale měl v sobě vyžrané díry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.