Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hřebík, poranění ruky..

Od: rebij odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
Dnes jsem z tramku trhal takový menší rebik a byl trochu rezaty a dotkl jsem se ho a trochu mi tekla krev u prstů viz obrázek. Tetanus jsem měl naposledy před 15 lety. Mám se bát že dostanu tetanus?

Hřebík, poranění ruky..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
03.06.23 13:00
hodnocení

4x

ne

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, měl jste velké štěstí, že to nebyl hřebík (ten je nebezpečnější). Zdravím!

Ono záleží na velikosti, někdy je rebík stejně nebezpečný jako hřebík.

milan1
hodnocení

3x

"rebik" nevím co je... zkuste psát za střízliva...

oiuzt
hodnocení

2x

Oproti vašemu bebé, já jsem za mlada šlápl na rezavé řebík, co byl na desce vzhuru a nemám tetanus.

pb®
hodnocení

2x
Bakterie tetanu je anaerobní, pokud rána krvácí, je minimální možnost nakazit se. Protilátky přetrvávají dlouho po očkování. Já už mám tetanus prošlý dávno, před dvěma lety protilátky 0,6 tedy dostačující. Letos protilátky znovu a jsou ještě vyšší, tedy očkování se nedoporučuje, hrozily by komplikace. Ani v dobách bez očkování a antibiotik nezabíjel tetanus všechny nakažené.

liska5
hodnocení

2x

Kdyby byl hřebík na hnojišti nebo ve hnojené půdě, tak by mohl být důvod k obavám. Takhle od obyčejného rezavého hřebu tetanus nejspíš nehrozí. Vymačkat co nejvíc krve, aby se vypláchla ta kontaminovaná ranka a hned desinfikovat. To by mělo stačit.

hodnocení

2x

Mám se bát že dostanu tetanus?***nic to není, horší je prasknutí bubínku.

smode2
hodnocení

0x
Tetanus je, když už, tak z hnoje. Nikoliv z hřebíku. Nemáte zač :)

tetanus
hodnocení

0x

Vy jste měl tetanus před 15 lety a přežil jste? Gratuluji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]