Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnání LIDL

Od: adamk odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal, jestli tu má někdo zkušenosti s prací pro LIDL a to konkrétně ve skladu na pozici kompletáře (logistické centrum). Hledám si práci a platově to tam vypadá zajímavě ale co jsem slyšel, tak není moc o co stát. Zejména kvůli pracovním podmínkám a přehnaným nárokům na zaměstance.

Děkuji za případné odpovědi

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skladnik
hodnocení

3x
Dobré ráno.
Neodpovím přímo na otázku,,ale líbí se mi dnes většinou u mladých lidí jak by chtěli všichni hned zbohatnout.
Nastoupit do práce aspoň za padesát,moc se nenadřít idealně volná pracovní doba.služ.auto,tlf.atd.
Prostě jsem se vyučil "třeba"prodavačem tak holt pujdu za pokladnu,nebo do skladu v lidlu.rozkoukám se zkusím a pak uvidím co dál.
Dělám elektro už nějaký ten pátek,ale co mi občas přijde na zkušenou ze škol.umí ho..no ale druhej den už by chtěly dovolenou..a podobně.
Nejvic mě dorazí že přijde jednou dvakrát apak už se ani neuráčí zavolat.
Když se mu dovolám kde je,tak že zaspal a že se ušpinil a je to moc práce.
Tak děkuji že jsem se mohl vypsat.:)
smode2

A co je vůbec nej, ti starší z těch mladších udělali ty nevděčné, neschopné a sebestředné troubelky sami*smich*

michalverner
Smode 2...Další problém společnosti. Hlavně nejprve ukázat prstem na jiného který za to může.Co odpovědnost sám za sebe? Při nástupu dospělého do zaměstnání bych něco takového očekával.
adamk
hodnocení

To o čem tady píšete je zcela mimo mísu ale děkuji za názor. Otázku jsem položil z důvodu, abych zjistil, jestli jsou v Lidlu rovné a spravedlivé pracovní podmínky. Nevím, jak to máte vy ale člověka většinou práce nebaví a nebude ji dělat rád, pokud se k němu nadřízený a tamní kolektiv chová jako ke kusu hadru.

Je ale pracda, že většina lidi co si na danou práci stěžuje jsou lidé, kteří čekají hodně peněz za málo práce. Jak ale zjistí, že se chce po nich o poznání víc ,než čekali, tak roznášejí o daném zaměstanavteli nepěkné věci.

Proto jsem se zde také ptal na upřímný názor od člověka, který v Lidlu pracoval a pracovat taky chtěl.

rovneaspraved

"rovné a spravedlivé pracovní podmínky.” Ježíš, tys spad z Marsu? Kde ve vesmíru máš "rovné a spravedlivé podmínky”? Kde v volné přírodě?

Nikde, všude to funguje tak, že silnější bere, slabý je jen maso.

rovné a spravedlivé podmínky jsou v labáku, ve zkumavce, v ústavu pro choromyslné, ne v realnym světe ... jako zaměstnanec jsi předurčen k tomu držet ústa a skákat, jak zaměstnavatel píská, smiř se s tím...

ujo
hodnocení

0x

No Jo, Ono se tam musí makat, jak v Reichu, Žádná Zašívárna :)

lidl má pobočky i v americe.

nov
hodnocení

0x

Syn tam před pár lety byl, ale byl rád, že odešel.

vv

Ok a teď děla kde a s jakou kvalifikaci?

co me v Lidlu vytaci je jak si tam ty zaměstnanci povidaji přes HF a resej hlasitě evidentně soukromý záležitosti ... evidentně se tam buhvijak nepretrhnou, ale německy nalajnovany to asi mít budou, Lidl bývá top zaměstnavatel a top plátce daně

Docela by mě zajímalo, co jsi ti zaměstnanci stěžují, nejspíš na to, že mají pracovat, no, Hádejte jaký jazyk za chvíli od pracujících budeme převážně slýchat

michalverner
Vv...co si to napřed zkusit a až potom kritizovat?
vv

pane Michalverner, Nevím o tom, že bych se vás ptal, s vysokou pravděpodobností pracujete ve státním, to je často Zašívárna, na počítači šérfujete po internetu, proto je pro vás asi podobný dotaz jak červený hadr, mám pravdu?

předem se omlouvám, pokud dostáváte peníze nikoliv ze státního, Docela by mě zajímalo, odkud K vám tedy tečou peníze?

ps: Je nepravděpodobné, že někoho vyhodí a nebo sám odejde, a bude říkat: měl jsem tam zůstat, bylo to dobře (naprůměrně) placeny za přiměřeně práce

molly
Já v Lidlu dělala. Na prodejně. Zástupce manažera. Za sebe to považuji za nejhorší místo,které jsem kdy měla. Lidl umí aspoň trochu zaplatit své lidi, ale je to otročina. Myslím, že nejsem líná a umím makat, ale toto nikdy víc. Ráno začíná vyvezením palet a postavením zeleniny. Na průměrné prodejně ve středně velkém městě 8-12 palet do výšky přes dva metry. V bednách zelí, pomeranče... Bedny s pomeranči mají 25kg. Sundávají to ženské. Jak z té výšky? Poraďte si. Do 7 musí zelenina stát, navíc se vše musí zrotovat, tedy staré nahoru, nové dolů. Tedy krom těch palet přeskládáte i vše staré. Pak se dělá maso. V předklonu nad chlaďákem, opět vše přeskládat dle datumu. Mléčné chodí v papírových krabicích, které jsou navlhlé, na obalech se šetří takže když vezmete karton 12 mlík, tak se vám láme v půlce. Když přijede paleta mléka a opět vše rotujete projde vám rukama několik set kg. Holky na pekárně lítají od pecí +40° do mrazáku -30°. K tomu všichni lítají na kasu. Pokladní smí sedět jedna, zbytek pořád dobíhá. Efektivní to moc není, protože většinu směny strávíte v poklusu. Vedoucí prakticky nemá právo na pauzu, pořád někdo něco potřebuje - storno, reklamace, doplnit mince... Na záchod chodíte s debilním sluchátkem a musíte reagovat. Sklady jsou extrémně malé a přecpané. Běžně se 2x denně před závozem přeskládá celý sklad. Kancelář má ca 6m2 je tam 1 PC a o něj se strkají 3 lidi. Na odpolední se končí kolem 23h,v neděli po půlnoci. Člověk je rozběhaný tak neusne,v pondělí volno a v úterý ranní od 4h. To je fakt super volno. Za 9 týdnů jsem neměla volno 2 dny v kuse a už vůbec ne o víkendu. Za mě je Lidl ok pro někoho,kdo chce vydělat lepší peníze a nemá šanci je vydělat jinde. Výměnou za to je ochoten otročit. Já mám schopnosti vydělat peníze daleko snáz v kanceláři, s normální pracovní dobou, s lidským přístupem... A tedy Lidl NIKDY VÍC.
skladnik
Konečně smysluplná odpověd.
Doufám že vám tazatel aspoň poděkuje.
rovneaspraved

@molly a kdo to podle tebe ma delat? :) Jak jsi popsala, nechces se fyzicky namahat :)

Tohle v poklisu by se melo predepisovat jako pracovni terapie, protoze spousta obtloustlych zenskych z kancelari, po 40 vecne u doktora, protoze i psa venci autem,,,

Delat prodavace je zkratka dnes nekvalifikovana prace, ke kase vetmou dneska kazdeho i se zakladkou, asi ne v lidlu ale na cerpaci stanici v pohode, protoze nejsou lidi...

no ty ses zenska a brecis nad fyzickou praci, tazatel je chlap, pokud se nepletu... Pokud nechci makat, tak nejdu do nemecky firmy, to je jasny... Pokud chci lehky zivot jdu do statniho,

lsx

:kdo to podle tebe ma delat?

Krátká a přímá odpověď zní - nekvalifikovaní manuálové.

Jenže mnoho lidí, kteří pracovali v zahraničí, se shoduje na tom, že tam jsou na stejných pozicích lepší pracovní podmínky než tady. Jakoby tam ti manuálové měli víc lidskou tvář.

Jak k tomu došlo? Historicky vzato jsme už dost dlouho něčí kolonií: Vídeň, Berlín, Moskva, Brusel-Washington. Tím je dáno základní postavení našich lidí ve filiálkách zahraničních firem, které vyvádějí své stamiliardové nezdaněné zisky ven. Tyto firmy používají cenové mapy, aby zdejší zaměstnance "nepřeplácely"a většinou i zakazují odbory. Výsledek je takový, jak se popisuje i zde. Klasikou tohoto žánru je článek Já, robot v Amazonu: lidovky.cz/...

Proto mladým lidem doporučuji, aby se učili jazyky a odstěhovali se, protože politická změna je v nedohlednu. Jaká by mohla být? Zdaněním zahraničních marketů a vybudováním českých (viz národní řetězce Konzum a Plodine v Chorvatsku) srovnat konkurenci. Českým zemědělcům už zřejmě začíná docházet, že to bude nutné k jejich přežití. První vlaštovkou je začínající síť prodejen Agrorynek. A dalším krokem bude muset být vznik agrární strany, která se postaví proti jejich likvidaci po vzoru Holandska.

smode2

Rynek - paráda *palec* jinak Molly není žádná kdesicosi, ta si dovede vydělat nadprůměrné peníze i bez zoufalců z podvodnické dojčlandské firmy :)

kluk

@lsx no neblbni, takze naopak protezovani domacich na ukor zahranicnich :))

je pravda, ze do konce roku ma mit kaufland/lidl celorepublikove digitalni regalovy cenovky, protoze ta nekvalifikovana sila fakt neni schopna to udržovat korektni

takže moje oblíbená metoda, že si vyfotím regá s cenovkoul, pak narvu kožík, nakoupím to, a pak si nechám vyplatit několik stovek rozdíl, asi padne ;)

ps: je fakt že když jsem byl poprvé a naposledy asi před měsícem v Polsku, teď nevím jestli v biedronce nebo v Lidlu, tak tam taky bylo plno Ukrajinek, těch co dorovnávají regály, něco najít to byl porod, ale byly ochotnější než ty polský pipky

racio
hodnocení

0x

Asi to tam špatné nebude. Alespoň u nás celé roky stabilní sestava, nikdo nepřichází, nikdo neodchází. Mzdy v oboru nadprůměrné. Určitě hodně záleží na vedoucí, jak si nastaví pravidla a kontroluje jejich dodržování. Sklad může být samozřejmě něco jiného než prodejní plocha.

nerentier
hodnocení

0x

Zkušenost je pouze zprostředkovaná. Není to takový šílený očistec jako v Albertu, ale makat se samozřejmě musí. Nevýhodou Lidlu je rotace. Zaměstnanci musí pravidelně měnit (provozní) posty, aby všichni dělali všechno.

lidlak
hodnocení

0x

Je to naprosto normální, užitečná práce dosti dobře ohodnocená. Ano, musí se tam pracovat, ale není to nic, z čeho by člověk padal na hubu. Přehnaný nárok na zaměstnance je neurčitý pojem. Někdo za takové nároky pokládá už to, že se musí pracovat a dodržovat nějaká pravidla. Takový jedinec ovšem neuspěje nikde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]