Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli tu má někdo zkušenosti s prací pro LIDL a to konkrétně ve skladu na pozici kompletáře (logistické centrum). Hledám si práci a platově to tam vypadá zajímavě ale co jsem slyšel, tak není moc o co stát. Zejména kvůli pracovním podmínkám a přehnaným nárokům na zaměstance.
Děkuji za případné odpovědi
A co je vůbec nej, ti starší z těch mladších udělali ty nevděčné, neschopné a sebestředné troubelky sami
To o čem tady píšete je zcela mimo mísu ale děkuji za názor. Otázku jsem položil z důvodu, abych zjistil, jestli jsou v Lidlu rovné a spravedlivé pracovní podmínky. Nevím, jak to máte vy ale člověka většinou práce nebaví a nebude ji dělat rád, pokud se k němu nadřízený a tamní kolektiv chová jako ke kusu hadru.
Je ale pracda, že většina lidi co si na danou práci stěžuje jsou lidé, kteří čekají hodně peněz za málo práce. Jak ale zjistí, že se chce po nich o poznání víc ,než čekali, tak roznášejí o daném zaměstanavteli nepěkné věci.
Proto jsem se zde také ptal na upřímný názor od člověka, který v Lidlu pracoval a pracovat taky chtěl.
"rovné a spravedlivé pracovní podmínky.” Ježíš, tys spad z Marsu? Kde ve vesmíru máš "rovné a spravedlivé podmínky”? Kde v volné přírodě?
Nikde, všude to funguje tak, že silnější bere, slabý je jen maso.
rovné a spravedlivé podmínky jsou v labáku, ve zkumavce, v ústavu pro choromyslné, ne v realnym světe ... jako zaměstnanec jsi předurčen k tomu držet ústa a skákat, jak zaměstnavatel píská, smiř se s tím...
Ok a teď děla kde a s jakou kvalifikaci?
co me v Lidlu vytaci je jak si tam ty zaměstnanci povidaji přes HF a resej hlasitě evidentně soukromý záležitosti ... evidentně se tam buhvijak nepretrhnou, ale německy nalajnovany to asi mít budou, Lidl bývá top zaměstnavatel a top plátce daně
Docela by mě zajímalo, co jsi ti zaměstnanci stěžují, nejspíš na to, že mají pracovat, no, Hádejte jaký jazyk za chvíli od pracujících budeme převážně slýchat
pane Michalverner, Nevím o tom, že bych se vás ptal, s vysokou pravděpodobností pracujete ve státním, to je často Zašívárna, na počítači šérfujete po internetu, proto je pro vás asi podobný dotaz jak červený hadr, mám pravdu?
předem se omlouvám, pokud dostáváte peníze nikoliv ze státního, Docela by mě zajímalo, odkud K vám tedy tečou peníze?
ps: Je nepravděpodobné, že někoho vyhodí a nebo sám odejde, a bude říkat: měl jsem tam zůstat, bylo to dobře (naprůměrně) placeny za přiměřeně práce
@molly a kdo to podle tebe ma delat? Jak jsi popsala, nechces se fyzicky namahat
Tohle v poklisu by se melo predepisovat jako pracovni terapie, protoze spousta obtloustlych zenskych z kancelari, po 40 vecne u doktora, protoze i psa venci autem,,,
Delat prodavace je zkratka dnes nekvalifikovana prace, ke kase vetmou dneska kazdeho i se zakladkou, asi ne v lidlu ale na cerpaci stanici v pohode, protoze nejsou lidi...
no ty ses zenska a brecis nad fyzickou praci, tazatel je chlap, pokud se nepletu... Pokud nechci makat, tak nejdu do nemecky firmy, to je jasny... Pokud chci lehky zivot jdu do statniho,
:kdo to podle tebe ma delat?
Krátká a přímá odpověď zní - nekvalifikovaní manuálové.
Jenže mnoho lidí, kteří pracovali v zahraničí, se shoduje na tom, že tam jsou na stejných pozicích lepší pracovní podmínky než tady. Jakoby tam ti manuálové měli víc lidskou tvář.
Jak k tomu došlo? Historicky vzato jsme už dost dlouho něčí kolonií: Vídeň, Berlín, Moskva, Brusel-Washington. Tím je dáno základní postavení našich lidí ve filiálkách zahraničních firem, které vyvádějí své stamiliardové nezdaněné zisky ven. Tyto firmy používají cenové mapy, aby zdejší zaměstnance "nepřeplácely"a většinou i zakazují odbory. Výsledek je takový, jak se popisuje i zde. Klasikou tohoto žánru je článek Já, robot v Amazonu: lidovky.cz/...
Proto mladým lidem doporučuji, aby se učili jazyky a odstěhovali se, protože politická změna je v nedohlednu. Jaká by mohla být? Zdaněním zahraničních marketů a vybudováním českých (viz národní řetězce Konzum a Plodine v Chorvatsku) srovnat konkurenci. Českým zemědělcům už zřejmě začíná docházet, že to bude nutné k jejich přežití. První vlaštovkou je začínající síť prodejen Agrorynek. A dalším krokem bude muset být vznik agrární strany, která se postaví proti jejich likvidaci po vzoru Holandska.
Rynek - paráda jinak Molly není žádná kdesicosi, ta si dovede vydělat nadprůměrné peníze i bez zoufalců z podvodnické dojčlandské firmy
@lsx no neblbni, takze naopak protezovani domacich na ukor zahranicnich )
je pravda, ze do konce roku ma mit kaufland/lidl celorepublikove digitalni regalovy cenovky, protoze ta nekvalifikovana sila fakt neni schopna to udržovat korektni
takže moje oblíbená metoda, že si vyfotím regá s cenovkoul, pak narvu kožík, nakoupím to, a pak si nechám vyplatit několik stovek rozdíl, asi padne
ps: je fakt že když jsem byl poprvé a naposledy asi před měsícem v Polsku, teď nevím jestli v biedronce nebo v Lidlu, tak tam taky bylo plno Ukrajinek, těch co dorovnávají regály, něco najít to byl porod, ale byly ochotnější než ty polský pipky
Zkušenost je pouze zprostředkovaná. Není to takový šílený očistec jako v Albertu, ale makat se samozřejmě musí. Nevýhodou Lidlu je rotace. Zaměstnanci musí pravidelně měnit (provozní) posty, aby všichni dělali všechno.
Je to naprosto normální, užitečná práce dosti dobře ohodnocená. Ano, musí se tam pracovat, ale není to nic, z čeho by člověk padal na hubu. Přehnaný nárok na zaměstnance je neurčitý pojem. Někdo za takové nároky pokládá už to, že se musí pracovat a dodržovat nějaká pravidla. Takový jedinec ovšem neuspěje nikde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.