Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy je muž považován za chátrajícího?

Od: michalverner odpovědí: 28 změna:
Jen takový osobní průzkum.Kdy muž začne fyzicky "chátrat"? Jasně že je to individuální, ale jde mi o něco jiného. Když se řekne např. muž 40 let co si jako první představíte aniž byste ho viděli? Někdo si třeba takového padesátníka představí jako stárnoucího atleta, někdo jako "strhaného strejce" s pivním bříškem.
Ještě doplním, že jde pouze o fyzický stav těla,věk a vaši představu nikoliv o to, že ho musíte nejprve vidět nebo poznat.Poprosím o to, abyste to nebrali příliš vážně. O nic nejde. Děkuji za reakce

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Hned po svatbě*smich*

nechatrajici
hodnocení

6x

V tu chvíli, kdy o sebe přestává dbát a začíná na všechno nadávat a dívat se na život pesimisticky. A je jedno, zda je mu patnáct nebo sedmdesát.

liska5
hodnocení

3x

To je tak strašně individuální. Pamatuji, jak jsem v 60 vysazovala na hrazdu některé středoškoláky. Nejdřív jsem jim předvedla výmyk, a pak je těžce tlačila do provedení cviku. Zchátralí byli už před maturitou! Myslím, že nejvíc se to u chlapů láme po 50. Mám tak starého syna a když se schází se spolužáky, tam jsou obrovské rozdíly. Jak uvádíte: sportovci x pupkáči.

nepupkac

No jsem už spíš starší než mladší, mládí jsem prožil na hřišti a běháním po lese a kopcích, ale ta mantra školních tělocvikářů hrazda bradla kruhy ti dokázali znechutit tělocvik snad všem *alene*

liska5

Mohu Vás ujistit, že daleko více dělali všechny míčové hry, atletiku... ba i úpoly. K všestannosti ale základy gymnastiky patří. A kantor je musí zařadit. Aspoň za nás musel. A není to ke škodě. Teď jsou naopak trendy, že žasnu. Absolutně žádná pořadová, takže na co nástup? Když už je zlomím a následně zavelím čelem vzad, nastane estráda, často s pády! /To jsem po letech suplovala TV v jedné ZŠ/. A pak celou školní docházku jedou jen dva tři sporty. Jsou školy, odkud vycházejí žáci, aniž by poznali basketbalový míč. Prý dělali celé roky jen florbal a fotbal. *alene*

Taky tak nějak nevím, na co pořadová - od skončení školy jsem je nikdy nepotřeboval a nezdá se, že by se to teď v důchodu mělo nějak změnit ... stejně jako nejrůznější to rozpažování, upažování a siné signalizování po doskoku, na kterém tělocvikářka tak bazírovala - za život se se toho naskákal nejrůznějšími způsoby dost, ale takovéhle opičky jsem u toho už nikdy nedělal ...

Aneb co se v škole naučíš, po škole jak když utne ... *smich2*

liska5

Pořadová ve škole slouží k ukáznění v úvodu hodiny a umožňují prezentaci, rozdělení do družstev a pod. Prostě jde o organizaci splašené hordy puberťáků. Jinak jim těžko vysvětlíte, co po nich budete požadovat. Na závěr hodiny k hodnocení... A to rozpažení povýš se zpevněním těla na konci cviku /obratu na kladině, přemetu, skoku přes nářadí, ap./ zastavuje pohyb, ukončuje jeho provedení. Sbalené piruety končí rozbalením, čili zpomalením rotace. Doskok lépe ustojíš instinktivně zpevněním a rozpažením. To patří do poslední fáze bodování.

Já jsem to tušil, že ty nástupy děláme jen kvůli té učitelce :) Ale stejně mi není jasné, jaký hodinotvorný přínos má čelem vzad/zadkem vpřed a ostatní všeliké ostatní vrtění na místě.

A to zpevnění po doskoku a ukončení provedení taky moc nechápu, mimo školu jsem prakticky vždy po doskoku okamžitě navazoval něčím dalším - zachytáváním lodi, uvazováním provazu, chytáním se někoho, chytáním jiného, krytí štítem, útok mečem, sprint někam, ... - prakticky skoro cokoliv, jen ne zatuhnutí na místě a máchání rukama ... ale tak co, školu mám dávno za sebou, už mě to trápit nemusí :)

hodnocení

2x

Jedna z mých tchýní pravila, že muž nemusí být hezký, ale musí být chutný. Hodně mužů, když je žena nedonutí, se vysleče a všechno dá do skříně, protože na tom nejsou fleky, nezašpinil to. Jenže časem to zasmrádne "stařinou" a močí. Navíc, jsou to hadry, které pamatují "lepší časy". Takže muž v takovém zavánějícím oblečení, zarostlý, nepěstěné vousy, zmaštěné nebo mokré vlasy přilepené na lebce, zarostlý krk. Shrbená ramena a igelitka v ruce *alene* Tak vypadá muž, který chátrá. Je mu lhostejné, co má na sobě, čím si přetře pusu po holení. A když se ještě přidá, že se nechá pozdravit, jako první, ženou, pak je to smutný příběh. *mir*Jen můj názor.

liska5

Pak už následuje jen rozpad náhrobního kamene*smich*

jitunka
Zrovna vy dvě to máte na hřbitov tzv. za pár ;)
liska5

Nevím, Jitunko, jestli toto je vhodná poznámka? Trapná určitě! Však Ty k té 70 možná taky dospěješ a kdoví, v jaké kondici.

Bacha na ty boží mlýny, ne nadarmo se říká "přej a bude ti přáno"...

Tak dej pozor, Jitunko, abys tam nebyla dřív ;)

Andy, karma, to je strašná potfora. Nezapomíná a neodpouští. *hej*

@jitunka - Zrovna vy dvě to máte na hřbitov tzv. za pár

Já taky - ale to je docela výhoda, víte, děvčátko? Protože my už můžeme (skoro) všechno a co nechceme, nemusíme *smich*

Ostatně jestlipak víte, proč není v domovech důchodců šikana? No protože nikdo neví, za kolik to má *smich2*

Náhodou docela vtipná poznámka od Jitunky :D humor musíte mít i v 80ti

@infantilni: Vtipný by snad bylo, kdyby napsala: Zrovna my tři to máme za pár. Ale to, co napsala je na přesdržku.

Klid, holky. To jenom jeden z rádců, který si občas rýpne i normálně, chtěl být vtipný a trochu se přitom schoval za Jitunku. No, vtipný byl asi jako bývá vtipný můj manžel :-D, kterého i přesto miluju.

@inzinyrka - Co vám taky zbejvá... po těch letech už ho nezabijete *smich*

04.06.23 17:31

*smich* nezabiju *haha*

liska5

Tipla bych si, že Jitunka je Flok nebo Opar, podle způsobu vyjadřování.. Jen s manželem je to něco jiného. S ním se vzájemně léta znáte a můžete mu to podobně vracet, aby byla legrace. Jsem pro každou srandu, ale tohle bylo buranství a ne humor.

smode2
hodnocení

1x

Čtyřicátník je mladík na začátku svých nejlepších let, která budou trvat v průměru nejméně dalších 40 let..chátrat a zoufat začne nejdříve v 80 :) bohužel, k ženám byla příroda daleko krutější, u nich se viditelné a zoufalstvíhodné chátrání dostavuje již okolo té 40ky.

hodnocení

0x

Za mě je jakýkoliv člověk za chátrajícího, když se začne hrbit a šourat se. Sama jsem se divila, kolik dnešních mladých nemá rovné držení těla a myslí si, že jsou borci, když jsou potetovaní jak chodská truhla. Často důchodci přes 70 hodí rovněji než mlaďoši. Ovšem jinak - dnes můžete chátrat od 20, ale dnešní lékařská péče vám nedovolí zemřít dříve než v 80, i kdyby měl být člověk 20 let mimo.

rajskyprotlak

"...jsou potetovaní jak chodská truhla."*smich2**smich2**smich2**palec2*

liska5

*smich**smich**smich* ...nebo jak žudro

hodnocení

0x

Jen tak, z plezíru, musím připomenout, že chátrání nemusí být až tak zubem času. Víme, že třeba, jen namátkou, Perovi Jandovi bylo 80. Nedá se říci, že by měl zrovna příkladný život. Že by jedl zdravě po hospodách na "šňůrách", chodil spát včas, vyhýbal se ženám, alkoholu a drogám. Není sám, výčet podobných osobností, kterým čas neublížil, by byl hodně dlouhý. A přesto, nejsou zchátralí.

mraf
hodnocení

0x

Je to od hlavy. Chátrající muž? Je, když:

...Když přestane mít potřebu poroučet (protějšku, nejčastěji ženě). Mít navrch. To znamená, že hormony jdou dolů, ubývá testosteron a z muže se ne vlastní vinou stává ...co vlastně? U dam je to obráceně, testosteron k stáru přibývá, ubývají "ženské" hormony, a proto jsou starší paní břitké, ostré až protivné. Známe:"zlá tchyně".

hodnocení

0x

To je naprosto individuální záležitost. Někdo je v 60. starej a vyžilej a někdo v tom samém věku cestuje, sportuje, udržuje se a sice stárne, ale je není to na něm tak viditelné. Vše je to o genetice, způsobu života. Bohužel, nakonec zestárne a umře každej, ať chce nebo ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]