Nejste přihlášen/a.
Houbovku! Ráno jsem vyhnal moji na houby (do mrazáku) pak k řezníkovi pro kus krkovice a ...5 knedlíčků a v žaludku jako v pokojíčku.
PS pokud jsou čerstvé tak jen z hub, pokud ze zásob tak s nejraději z krkovicí..
Doplním, po několika dalších dnech,v sobotu jsem kuchtil kolozvari káposta - Koložvárské zelí..(zapečené maďarské jídlo z kysaného zelí , rýže a masa-dělám variantu ze tří druhů klobás).a a další sobotu možná pro změnu pečený guláš, opět vynikající jídlo beze stání u plotny - sporáku. příprava cca 30 minut samotné pečení cca 1hodinu bez kontroly.
Dneska už první kosmatice - "řízečky" z bezinkových květenství!. Zítra mám prejt /vylovený z mrazáku/ s kyselým zelím. K obojímu brambůrky "A".
Lištičko, jak to děláš? Jaké těstíčko nebo trojobal? Já se pokusila jednou a byl to veliký omyl. Dej, prosím, recept. Díky.
Babkazov, já ta květenství zbavím stonků, většinou i těch menších a vmíchám je do ušlehaného těstíčka, pak ještě do strouhanky. Pěkně to vytvaruju do placiček a smažím na sádle.Vlastně to jsou takové bezinkové karbanátky.
Dříve jsem to dělala v trojobalu. Několik květenství slepila vajíčkem a nakonec ve strouhance. Sypalo se to, bylo dost nacucané tukem a řídké to bylo. Jedlé ano, ale tohle je jistější. Každopádně má to lehce projímavé účinky.
Kedlubkové zelí, opečenou sekanou a bramborky. Na zítřek se vyloženě těším. U řezníka měli nádhernou velikou libovou krkovici bez kosti. Nechala jsem si uříznout 3 hodně tenounké plátky, jsou jako prostěradla a udělám z nich závitky na způsob ptáčků. Přidám 2 rajčata a upeču v Remosce. Ze všeho ještě udělám kousky, ořezy a z těch budou, jedním vrzem, rozlítané ptáčky na špagety.
Někdo tady připomenul mražené švestky. Mám také a bylo by dobré udělat s nimi pořádek. Bude buchta s mákem a na něm švestky a posypka. Mňam mňam.
Do ptáčků, ať už z hovězího nebo vepřového dávám jen hranolek okurky, špeku, klobásky, cibuli. Z to, co se nevešlo na maso, nakrájím i kousek masa obětuji, nakrájím na sousta a dám k ptáčkům. A také rajče k nim nakrájím. Šťávu pak zahustím. Co se nesní s ptáčky s rýží nebo s bramborami, přijde na špagety. Lze vylepšit bylinkou.
Drůbeží vývar a taky segedinský guláš, houskový knedlík.Co jsem sám,tak doma v týdnu nevařím.Si to raději za 70,-Kč koupím ve školní jídelně co je za barákem a mám na výběr ze dvou jídel.Zítra si asi udělám kuřecí prsa s bramborem a salát.Pak ještě nevím ale asi si zajdu do hospody na pivo a smažák - to už jsem taky dlouho neměl.
Andy, škoda, že jste tak daleko. Vykašlala bych se na vaření a chodila na jídlo k vám. Výběr skvělý a ceny příjemné.
@babkazov je to tak, vůbec se nevyplatí vařit, navíc je to velmi chutné. Dnes zrovna jedeme, ten jejich bramborový salát je výborný, navíc žádná chemie a za 30Kč/půl kila?
Zítra má kámoš narozky - tak to bude pivo,vodka,rum a je po obědě.Něco opečeme na ohništi.Nevím jestli odchytíme prasátko psa nebo koně.Možná i ovci.Kráva je velká tak tu snad lovit nebudeme ale možný je všechno.Do neděle máme co dělat.
Včera jsem musela udělat pořádek se zeleninou, než zvadne. Bramborek, mrkvičku na sousta, kusy kedlubnu, několik růžiček květáku. Všechno v jednom hrnci v osolené vodě s kmínem. Na talíři plátky másla a nahrubo nastrouhaná gouda. Přikryla jsem a sýr se rozpustil a vtekl do zeleniny. Míchaný salátek. Veliká dobrota.Udělám častěji, ale uvařím ne ve vodě, ale na pařáčku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.