Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jste dnes vařili?

Od: mario® odpovědí: 39 změna:
Zdravím , chci si popovídat o tom , co jste dnes měli k obědu . Já mám pečený bůček , šťouchané brambory a okurkový salát :)
Edit : toto jsem spíš měl vložit do volné diskuze , omlouvám se

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já segedinský guláš. S knedlíkem. Vono to snad ani s ničím jiným nejde konzumovat.

Tiež segedín s knedlíkom.

hodnocení

Máte pravdu , knedlík je úplně ideální :)

hodnocení

3x
Okurková sezóna? :-D
Já mám většinou překvapení. Do mražáku mi manželka (nebo i sám) průběžně dává krabičky se zbytky jídel z víkendu a já si potom v mražáku z cca 10 losuji. Většinou na omrzlé krabičce není poznat, co je uvnitř, takže se to dozvím až krátce před obědem. Dnes to byly odřezky pečeného kuřete s rýží.
Ten popis by samozřejmě šel řešit, ale nechci, to by tam pak některé krabičky zůstávaly hodně dlouho.
hodnocení

Jak jsou okurky za 7.90 , tak je beru po desítkách *haha* . Máte to zajímavé , takový mystery box :)

safra
hodnocení

3x

Já dneska jedl půlku velké Milky jinak nic. Počítá se to?

1100 kJ, to je málo. Jako plnohodnotný oběd jste ji měl sníst celou. :)
hodnocení

Když je v akci , tož aj dvě *mnam*

hodnocení

3x

Houbovku! Ráno jsem vyhnal moji na houby (do mrazáku) pak k řezníkovi pro kus krkovice a ...5 knedlíčků a v žaludku jako v pokojíčku.

PS pokud jsou čerstvé tak jen z hub, pokud ze zásob tak s nejraději z krkovicí..

hodnocení

Houbovka je supr *palec*

Doplním, po několika dalších dnech,v sobotu jsem kuchtil kolozvari káposta - Koložvárské zelí..(zapečené maďarské jídlo z kysaného zelí , rýže a masa-dělám variantu ze tří druhů klobás).a a další sobotu možná pro změnu pečený guláš, opět vynikající jídlo beze stání u plotny - sporáku. příprava cca 30 minut samotné pečení cca 1hodinu bez kontroly.

pb®
hodnocení

3x
Jáhly s tofu, heč. A stejně tak včera a předevčírem. Na zítra si asi udělám tortilu s cizrnou, rukolou a ajvarem.
hodnocení

Tomu říkám zdravý styl *palec*

hodnocení

3x

Vzpoměl sem si na jídlo z mládí.*smich*

Takže dnes, šťouchané brambory a obalený usmažený salám (godhaj)*mnam*

liduli

Juraja, já taky jídlo nejen z mládí, šťouchané brambory maštěné smaženou cibulkou a volí oka od domácích slepiček, kyselý okurek, mňam

hodnocení

Tak též mé mladí :)

hodnocení

3x

Lososa s polentou a petrželkou.

hodnocení

Supr , lososa jsem dnes koupil , tak alespoň vím , co k němu :)
liska5

Pečenou /okořeněnou/ rybu mám nejraděj s vařenou červ.řepou pokapanou citronem na list. salátě.. Losos mi moc nechutná, koupila jsem si candáta.

liska5
hodnocení

2x

Dneska si usmažím žampiony /na sádle/ + vařené brambůrky a salát.

hodnocení

2x

Dobrý den. Tak my jsme měli přesně to co tazatel a máme to i dnes.

liska5
hodnocení

2x

Dneska už první kosmatice - "řízečky" z bezinkových květenství!. Zítra mám prejt /vylovený z mrazáku/ s kyselým zelím. K obojímu brambůrky "A".

Lištičko, jak to děláš? Jaké těstíčko nebo trojobal? Já se pokusila jednou a byl to veliký omyl. Dej, prosím, recept. Díky.*hej*

hodnocení

Souhlasím s @babkazov . Jednou jsem to zkoušel a nepovedlo se . Podělte se o to tajemství *mnam*
liska5

Babkazov, já ta květenství zbavím stonků, většinou i těch menších a vmíchám je do ušlehaného těstíčka, pak ještě do strouhanky. Pěkně to vytvaruju do placiček a smažím na sádle.Vlastně to jsou takové bezinkové karbanátky.

Dříve jsem to dělala v trojobalu. Několik květenství slepila vajíčkem a nakonec ve strouhance. Sypalo se to, bylo dost nacucané tukem a řídké to bylo. Jedlé ano, ale tohle je jistější. Každopádně má to lehce projímavé účinky.

30.05.23 17:18

*hej* *palec* *mnam*

hodnocení

1x

Kedlubkové zelí, opečenou sekanou a bramborky. *mnam*Na zítřek se vyloženě těším. U řezníka měli nádhernou velikou libovou krkovici bez kosti. Nechala jsem si uříznout 3 hodně tenounké plátky, jsou jako prostěradla a udělám z nich závitky na způsob ptáčků. Přidám 2 rajčata a upeču v Remosce. Ze všeho ještě udělám kousky, ořezy a z těch budou, jedním vrzem, rozlítané ptáčky na špagety. *palec* Někdo tady připomenul mražené švestky. Mám také a bylo by dobré udělat s nimi pořádek. Bude buchta s mákem a na něm švestky a posypka. Mňam mňam.

hodnocení

Vynikající nápad :) *mnam*
Rozlítané ptáčky na špagety? Prosím bližší informace, popřípadě recept. Doma děláme rozlítané ptáčky jakože tmavou omáčku s masem,vejcem, okurkou a párkem, k tomu knedlík nebo rýži. Děkuji.

Do ptáčků, ať už z hovězího nebo vepřového dávám jen hranolek okurky, špeku, klobásky, cibuli. Z to, co se nevešlo na maso, nakrájím i kousek masa obětuji, nakrájím na sousta a dám k ptáčkům. A také rajče k nim nakrájím. Šťávu pak zahustím. Co se nesní s ptáčky s rýží nebo s bramborami, přijde na špagety. Lze vylepšit bylinkou. *mnam*

inspa*
hodnocení

1x

Kuře Tikka Masala paleosnadno.cz/...

Je to dobrota, dal jsem s rýží.

hodnocení

0x

Nic. Neobědvám.

mnd®
hodnocení

0x

Drůbeží vývar a taky segedinský guláš, houskový knedlík.Co jsem sám,tak doma v týdnu nevařím.Si to raději za 70,-Kč koupím ve školní jídelně co je za barákem a mám na výběr ze dvou jídel.Zítra si asi udělám kuřecí prsa s bramborem a salát.Pak ještě nevím ale asi si zajdu do hospody na pivo a smažák - to už jsem taky dlouho neměl.

hodnocení

Někdy je opravdu příjemnější , dát si rychlovku :)

hodnocení

0x

My máme ještě na dnešek "uvařeno":-D zbyly nám ještě plněné bramborové knedlíky a rajská polévka. Kdo bydlíte na Mělníku, nebo poblíž Proseka, možná znáte?

Co jste dnes vařili?

Andy, škoda, že jste tak daleko. Vykašlala bych se na vaření a chodila na jídlo k vám. Výběr skvělý a ceny příjemné. *hej*

@babkazov je to tak, vůbec se nevyplatí vařit, navíc je to velmi chutné. Dnes zrovna jedeme, ten jejich bramborový salát je výborný, navíc žádná chemie a za 30Kč/půl kila? :-D

Co jste dnes vařili? #2

mnd®
hodnocení

0x

Zítra má kámoš narozky - tak to bude pivo,vodka,rum a je po obědě.Něco opečeme na ohništi.Nevím jestli odchytíme prasátko psa nebo koně.Možná i ovci.Kráva je velká tak tu snad lovit nebudeme ale možný je všechno.Do neděle máme co dělat.

hodnocení

0x

Včera jsem musela udělat pořádek se zeleninou, než zvadne. Bramborek, mrkvičku na sousta, kusy kedlubnu, několik růžiček květáku. Všechno v jednom hrnci v osolené vodě s kmínem. Na talíři plátky másla a nahrubo nastrouhaná gouda. Přikryla jsem a sýr se rozpustil a vtekl do zeleniny. Míchaný salátek. Veliká dobrota.*palec*Udělám častěji, ale uvařím ne ve vodě, ale na pařáčku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]